Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Το 2016 η πρώτη προσπάθεια για Ίντερνετ παντού από τα μπαλόνια της Google


Βελτιωμένα έτσι ώστε να επιτρέπουν την μετάδοση ιντερνετικής κίνησης με ταχύτητες έως και 10Megabit/sec, να είναι έτοιμα για απογείωση εντός 15 λεπτών από δυο-τρεις ανθρώπους και ικανά να γυρίζουν την υφήλιο επί μήνες, τα μπαλόνια του Project Loon της Google το 2016 θα περικυκλώσουν για πρώτη φορά την Γη στην πρώτη προσπάθεια να παρέχουν πρόσβαση όπου χρειαστεί. Οι προοπτικές φάνηκαν από τις δοκιμές στην Ινδονησία των χιλιάδων νησιών.
Η Google γνωστοποίησε ότι μετά από πτήσεις 17 εκατομμυρίων χιλιομέτρων πάνω από ζούγκλες, βουνά και πεδιάδες, η ομάδα του Project Loon έχει συνάψει τις απαραίτητες συνεργασίες με τρεις Ινδονήσιους παρόχους υπηρεσιών πρόσβασης στο Διαδίκτυο μέσω κινητής τηλεφωνίας, τις Indosat, Telkomsel και XL Axiata για την παροχή Ίντερνετ πάνω από την, δύσκολη, Ινδονησία το 2016.  Σήμερα, μόνο ένας στους τρεις Ινδονήσιους σε πληθυσμό 250 εκατομμυρίων έχει πρόσβαση στο Ίντερνετ. Κι αυτό καθώς, αποτελεί πρόκληση η εγκατάσταση της απαιτούμενης υποδομής σταθμών βάσης σε 17.000 νησιά.

  •  Εφικτή η πρόσβαση στο Ίντερνετ παντού από τα μπαλόνια του Loon
  • Η αρχή, Ιούνιος 2013 -  Google Project Loon: Μπαλόνια θα δίνουν πρόσβαση στο Ίντερνετ σε 2 στους 3 χρήστες στην Γη;

Με τα μπαλόνια του Project Loon, θα μεταδίδεται το σήμα από περιοχές που έχουν σύνδεση σε σταθμό βάσης και θα μεταπηδά από μπαλόνι σε μπαλόνι μέχρι τον προορισμό του, ακόμα και στα πλέον απομακρυσμένα μέρη της Ινδονησίας.

Στις δοκιμαστικές πτήσεις, τα μπαλόνια αποδείχτηκαν ικανά να μεταφέρουν δεδομένα από το ένα στο άλλο ακόμα και σε απόσταση 100 χιλιομέτρων στην στρατόσφαιρα. Έτσι, οι τοπικοί ISP ήταν σε θέση σε διευρύνουν την εμβέλεια της υπηρεσίας τους σε περιοχές που είναι εξαιρετικά δύσκολο να φτάσουν με την τρέχουσα τεχνολογία.

Μιλώντας στο βρετανικό BBC, ο επικεφαλής 7Project Loon, Μάικ Κάσιντι αναφέρθηκε στις βελτιώσεις που έχουν γίνει στα περίφημα μπαλόνια από την πρώτη εμφάνισή τους στα τέλη του 2013: η διάρκεια ζωής τους έχει αυξηθεί από τις 10 ημέρες στις 187 ημέρες, για την προετοιμασία τους προς απογείωση χρειαζόταν να εργαστούν 1-2 ώρες 14 άνθρωποι, όταν σήμερα με μια αυτοματοποιημένη διαδικασία απαιτούνται 15 λεπτά και 2-3 άνθρωποι. Ο Κάσιντι εκτιμά ότι απαιτούνται περίπου 300 μπαλόνια για να διαμορφώσουν ένα δαχτυλίδι γύρω από την Γη, τα οποία να είναι σε θέση να παρέχουν, σε κάποιες τουλάχιστον περιοχές, αδιάλειπτη πρόσβαση, και αυτός ο στόχος έχει τεθεί για το επόμενο έτος. «Εάν όλα πάνε καλά», σημειώνει ο επικεφαλής του φιλόδοξου έργου, το επόμενο έτος η υπηρεσία θα αρχίσει να δέχεται τους πρώτους συνδρομητές που θα την δοκιμάσουν, εισερχόμενη στην φάση beta. Κάθε μπαλόνι καλύπτει μια περιοχή διαμέτρου 40 χιλιομέτρων και ως εκ τούτου, το αρχικό δαχτυλίδι που θα σχηματίσουν θα έχει περιορισμένη κάλυψη στον πλανήτη καθώς θα κυκλώνει ένα μέρος του βορείου ημισφαιρίου.
  • Ξέρατε ότι...  Τον Μάρτιο του 2015 ολοκληρώθηκε με επιτυχία η πρώτη δοκιμαστική πτήση ενός μη επανδρωμένου αεροσκάφους που μπορεί να προσφέρει την δυνατότητα της... επουράνιας πρόσβασης στο Ίντερνετ. Πρόκειται για το αεροσκάφος που φιλοδοξεί να αξιοποιήσει ο οργανισμός Internet.org, που συνέστησε η Facebook Inc. για να δώσει Ίντερνετ στο 10% του πληθυσμού της Γης που δεν έχει άλλη επιλογή.
επιμέλεια 7spy

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η «σκιώδης» CIA προχωράει σε αποκαλύψεις – Stratfor: «Η Αθήνα αποφάσισε να πορευθεί με την Ουάσινγκτον» – Ιδού ο λόγος που «ψυχράνθηκαν» οι σχέσεις με την Μόσχα.

Σε μία ιδιαίτερη ανάλυση προχωράει το Stratfor. Μην ξεχνάμε πως το γεωπολιτικό think tank αποτελεί το μακρύ χέρι της CIA.

Νεκρός ο 34χρονος Σωκράτης Κόκκαλης – Πέθανε από ανακοπή – Θρήνος στην οικογένεια Κόκκαλη

Νεκρός βρέθηκε ο 34χρονος Σωκράτης Κόκκαλης στο Κλίβελαντ, στις ΗΠΑ. Ο γιος του Σωκράτη Κόκκαλη βρισκόταν εκεί για συναντήσεις που αφορούσαν την Intralot.

Πανικός στο Βαθύ Κράτος των ΗΠΑ: Προσπάθησαν να ακυρώσουν την συνάντηση Πούτιν-Τραμπ

Πανικό στην Νέα Τάξη έχει προκαλέσει η επικείμενη συνάντηση των πολιτικών ηγετών που στηρίζει η Εθνική Δεξιά, στο Ελσίνκι της Φιναλνδίας.

Μητροπολίτης Μεσογαίας Νικόλαος: «Αν Δεν Ξυπνήσουμε, Τελειώσαμε. Δεν Θα Υπάρχει Συνέχεια!»

Κραυγή αγωνίας αρθρώνει ο Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαος, στην εγκύκλιο που εξέδωσε.

Τραμπ: «Μπορώ να βγάλω τις ΗΠΑ από το ΝΑΤΟ – Ο Πούτιν δεν είναι εχθρός μου»

«Οι ΗΠΑ θα βγουν από το ΝΑΤΟ». Αυτή ήταν η απειλή του Αμερικανού Προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ,  προς τους αρχηγούς κρατών της Συμμαχίας, όπως μεταδίδει το Γερμανικό Πρακτορείο

«Όλα ήταν σχεδιασμένα», λέει ο πρώην επικεφαλής της Τράπεζας του Βατικανού. «Επεδίωξαν την δημογραφική κατάρρευση για να έλθει η οικονομική κρίση και να ανοίξει ο δρόμος για τη νέα παγκόσμια τάξη»

LifeSiteNews/ KO Η δημογραφική κατάρρευση της Δύσης τις τελευταίες δεκαετίες σχεδιάστηκε για να δημιουργηθούν οι απαραίτητες προϋποθέσεις για να τεθεί σε λειτουργία

7spynews on facebook


ενεργό link