Translate

Ηχούν Πολεμικές Σειρήνες: Οι Αυστριακοί εξοπλίζονται και περιμένουν τους λαθρομετανάστες μουσουλμάνους!

Οι πωλήσεις περίστροφων όπλων και τουφεκιών χτυπούν «κόκκινο» στην Αυστρία, με κάποια καταστήματα να αναφέρουν ότι εξαντλούνται τα αποθέματα των κυνηγετικών όπλων τους, δεδομένου ότι δεν απαιτείται άδεια για να αγοραστούν.
«Ναι, μπορώ να το επιβεβαιώσω, η ζήτηση στην Αυστρία για τα όπλα αυξάνεται. Τα έσοδά μου διπλασιάστηκαν το Σεπτέμβριο. Και τον Οκτώβριο διπλασιάστηκαν και πάλι και είμαστε ακόμα στον Οκτώβριο», είπε ένας ιδιοκτήτης καταστήματος στο RT.

Η απόκτηση άδειας αγοράς όπλου στην Αυστρία περιλαμβάνει το πέρασμα ειδικών μαθημάτων σχετικά με βασικές γνώσεις και χειρισμό όπλων. Ο ιδιοκτήτης του καταστήματος όπλων επιβεβαίωσε στο RT ότι ο αριθμός των ανθρώπων που παίρνουν αυτά τα μαθήματα έχει αυξηθεί δραματικά.
«Τις τελευταίες εβδομάδες ομάδες προσφύγων εμφανίστηκαν ανυπόμονοι, επιθετικοί» και θέλουμε «να λάβουμε όλες τις προφυλάξεις», εξήγησε η ίδια.
Μέλος του συντηρητικού κόμματος OVP, συμμάχου στον κυβερνητικό συνασπισμό με τους Σοσιαλδημοκράτες, η υπουργός εκτίμησε ότι είναι απαραίτητο να ληφθούν «σκληρά, διαρκή μέτρα» μπροστά στον κίνδυνο συμπλοκών μεταξύ προσφύγων και μεταναστών που αναμένουν ώρες στο κρύο για να περάσουν τα σύνορα μεταξύ των δύο χωρών.
Παρόλα αυτά η Μικλ- Λάιτνερ δεν έδωσε περαιτέρω διευκρινίσεις για τη μορφή που θα έχει αυτός ο φράχτης, ο οποίος σύμφωνα με μέσα ενημέρωσης θα έχει μήκος αρκετά χιλιόμετρα από τη μία πλευρά ως την άλλη του μεθοριακού περάσματος μεταξύ Αυστρίας και Σλοβενίας.
Η Αυστριακή υπουργός Εσωτερικών τις τελευταίες ημέρες είχε κάνει πολλές αναφορές στην ανάγκη να ενισχυθούν τα αυστριακά σύνορα, όπου κάθε ημέρα φτάνουν χιλιάδες πρόσφυγες από τη Σλοβενία. Μάλιστα, χθες Τρίτη είχε κάνει λόγο για «δομικά μέτρα», χωρίς όμως να δώσει άλλες εξηγήσεις.
«Στο παρελθόν, είχα ένα ραντεβού την εβδομάδα για« εκπαίδευση άδειας όπλου» με ένα, ή δύο άτομα. Τώρα έχω σταθερά δύο, με 6-10 άτομα να συμμετέχουν», είπε ο έμπορος.
«Οι περισσότεροι από τους ανθρώπους που ήρθαν σε μένα την περασμένη εβδομάδα για συμβουλές, ή για αγορά όπλου, μου λένε και τους ρωτώ πάντα, ότι ο λόγος για την αγορά είναι η «τρέχουσα κατάσταση στην Αυστρία».
Η «τρέχουσα κατάσταση» είναι η εισροή των προσφύγων στην Αυστρία.
Έως και 8.000 λάθρο περνούν τα σύνορα κάθε μέρα, με τις αρχές να λένε ότι ο αριθμός θα μπορούσε σύντομα να ανέβει σε 12.000.
Οι Αυστριακοί φαίνεται να είναι νευρικοί. Έχουν αγοράσει 70.000 όπλα, μόνο φέτος, σύμφωνα με την αστυνομία. Σε μια χώρα με πληθυσμό περίπου 8,5 εκατομμύρια, υπάρχουν περίπου 900.000 ιδιόκτητα όπλα.
Στο πρόσωπο της μεταναστευτικής κρίσης, η κυβέρνηση της χώρας φαίνεται να είναι χαμένη ως προς το πώς να αντιμετωπίσει το πρόβλημα με τους αιτούντες άσυλο.

kostasxan / hellasforce

Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com