Translate

''Κυβερνοπόλεμος'' και facebook (on line διαδραστικός χάρτης)


Το φαινόμενο θα μπορούσε να ήταν τυχαίο, αν δεν ήταν επαναλαμβανόμενο τις τελευταίες ημέρες. Και για τρίτη φορά…αργά προχθες το βράδυ, το Facebook «έπεσε» αφήνοντας μετέωρους τους χρήστες και γεμάτους απορίες τους ειδικούς σε όλον τον κόσμο.
Για άλλη μια φορά τα σενάρια δίνουν και παίρνουν, με τις θεωρίες συνωμοσίας για τις προθέσεις του Ζούκερμπεργκ να ξεπερνούν και τα σενάρια επιστημονικής φαντασίας. Όμως οι πιο ψύχραιμοι κάνουν λόγο για κάποια προσπάθεια γενικής ανασυγκρότησης του πιο δημοφιλούς site του κόσμου, κάτι που όπως είναι φυσικό μπορεί να έχει και κάποιες μικρές παρενέργειες.
Ενώ πολλοί το συνδέουν με την απόφαση της υιοθέτησης της επιλογής dislike, και όσα προβλήματα μπορεί αυτό να δημιουργεί όχι μόνο στον κώδικα του προγράμματος αλλά και στα… ταμεία της εταιρίας.
Όπως και να έχει, παρά το ότι το πρόβλημα διαρκεί για λίγα λεπτά της ώρας, το Facebook έχει πάψει τις τελευταίες ημέρες να είναι όσο σταθερό το γνωρίσαμε όλα αυτά τα χρόνια. Ενώ ακόμα και όταν επανέρχεται, αργεί χαρακτηριστικά σε όλες του τις λειτουργίες. Ας ελπίσουμε ότι είναι κάτι παροδικό, γιατί οι εθισμένοι του Facebook σε όλο τον πλανήτη είναι σίγουρο ότι ακόμα και τα ελάχιστα λεπτά που περνούν χωρίς αυτό ζουν κάτω από σοβαρά… στερητικά σύνδρομα.
Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες, η δυσλειτουργία του Facebook που εντοπίζεται σε παγκόσμιο επίπεδο, οφείλεται σε μία νέα επίθεση χάκερς από την Κίνα. Όπως φαίνεται και από τα διάφορα sites που παρακολουθούν αυτή την δραστηριότητα, ο ηλεκτρονικός πόλεμος μεταξύ των δύο χωρών μαίνεται, με αιχμή όπως όλα δείχνουν το πιο δημοφιλές site ηλεκτρονικής δικτύωσης, το οποίο ανά τακτά χρονικά διαστήματα τα τελευταία χρόνια γίνεται ο προσφιλέστερος στόχος αυτού του είδους του πολέμου μεταξύ Κίνας και ΗΠΑ.
Εκατομμύρια κυβερνοεπιθέσεις σε πραγματικό χρόνο αποκαλύπτει διαδραστικός χάρτης της εταιρείας norse ΔΕΙΤΕ  ON LINE

7spy

Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com