Το hoax ( η μούφα) με τον θαμμένο ανθρακωρύχο.

Cheung hoax hoaxΕλληνικά online μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι βρέθηκε ζωντανός μετά από 17 χρόνια που ήταν θαμμένος ένας ανθρακωρύχος. Η είδηση είναι πραγματικά απίστευτη, τόσο πολύ που θυμίζει hoax.
Η δημοσίευση αναφέρει (αφήσαμε την ορθογραφία και τη σύνταξη ως έχει):

Στον σεισμό 7,8 ριχτερ που έγινε το το 1997 κατέρρευσε το τμήμα που βρισκόταν ο άτυχος ανθρακωρύχος!
Μαζί του θάφτηκαν και τα 78 θύματα εργάτες του ανθρακωρυχείου!
Ο άτυχος ανθρακωρύχος κατάφερε να επιζήσει επειδή ένας αεραγωγός είχε ακόμα επαφή με την επιφάνεια .
Για τροφή χρησιμοποίησε όλο το απόθεμα ρυζιού και νερού που υπήρχε ακριβώς για την περίπτωση ατυχήματος άλλα και τρώγοντας ποντίκια και βρύα τα οποία ήταν και η μόνη πηγή βιταμινών για τα 17 χρόνια εγκλωβισμού του.
Σε όλη την διάρκεια της περιπέτειας του ο Κινέζος ανθρακωρύχος παρά την σωματική του καταπόνηση άλλα και το τεράστιο ψυχολογικό στρες κατάφερε να κάνει σωστή ταφή και στα 78 νεκρά μέλη του ανθρακωρυχείου !!
Φανερά εξασθενημένος σωματικά άλλα και Ψυχικό ο Mr. Cheung μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.
Καταφέρνοντας να έχει βάλει υποψηφιότητα για ένα ρεκόρ γήινες μιας και η μεγαλύτερη περίοδος επιβίωσης κάτω από τέτοιες συνθήκες ηταν 142 μέρες από τον Άγγλο Geoff Smith ..
Η δημοσίευση μας έκανε εντύπωση καθώς αυτά τα 17 χρόνια ακούγονται απίστευτα. Μετά από λίγα clicks στο Google, βρήκαμε την πηγή της είδησης που ήταν η worldnewsdailyreport.com. H δημοσίευση μάλιστα είναι παλιά, με ημερομηνία 6 Μαΐου 2014.
Η συγκεκριμένη σελίδα είναι γνωστή για τις ψευδείς ιστορίες (hoax) που μεταδίδει, και μάλιστα δεν το κρύβει.
Στους όρους χρήσης υπηρεσιών η ιστοσελίδα αναφέρει:  «Όλα τα άρθρα ειδήσεων που περιέχονται στο worldnewsdailyreport.com είναι μυθοπλασία, και πιθανώς ψεύτικες ειδήσεις Οποιαδήποτε ομοιότητα με την αλήθεια, είναι καθαρά θέμα τύχης …»
Προσοχή λοιπόν τι μεταδίδετε στα κοινωνικά δίκτυα, αν σας φαίνεται απίστευτο είναι πολύ πιθανόν να είναι hoax.
                                                                                                                                iguru.gr