Translate

H Terrafugia αποκαλύπτει το νέο ιπτάμενο αυτοκίνητο video

Θα χρειαστεί τουλάχιστον 6 έως 8 χρόνια για να μπει (αν αυτό επιτευχθεί τελικά) στη γραμμή παραγωγής, αλλά σε όλο αυτό το διάστημα θα είναι το πειραματικό όχημα που μετουσιώνει μια φαντασίωση δεκάδων χρόνων και εκατομμυρίων ανθρώπων: Το αυτοκίνητο που πετάει (Vid)
Μην ενθουσιαζόμαστε όμως μιας και θα αργήσουμε αρκετά ακόμη να το δούμε σε παραγωγή.
Ο εξωτερικός σχεδιασμός διαφέρει πολύ από αυτόν που παρουσιάστηκε από την εταιρεία πριν από δύο χρόνια. Παρ’όλα αυτά είναι το ίδιο εντυπωσιακός.  Το καινούργιο ιπτάμενο όχημα θα διαθέτει ένα υβριδικό σύστημα κίνησης και χώρους που θα μπορούν να φιλοξενήσουν 5 επιβάτες.

Οι διαστάσεις του θα είναι τέτοιες για να χωράει σε ένα κανονικό γκαράζ αυτοκινήτων ενώ θα έχει άδεια για να κινείται στους δρόμους.

Η επάρκεια πτήσης θα είναι για 5 ώρες ενώ η τελική του ταχύτητα πτήσης αγγίζει τα 322 χλμ./ώρα. Η απογείωση και η προσγείωση σε συγκεκριμένα μέρη, θα γίνεται κάθετα χάρις στους δύο έλικες που βρίσκονται στην άκρη των φτερών, οι οποίοι και αναδιπλώνονται και «κρύβονται» κάτω από τα μαρσπιέ, όταν το περίεργο όχημα κινείται ως ένα συμβατικό αυτοκίνητο στο δρόμο. 
Η εταιρεία εκτιμά ότι θα χρειαστεί ακόμη 6 με 8 χρόνια για την κατασκευή του ΤF-X ενώ η τιμή του θα έχει εξαψήφιο αριθμό.

Πηγή

Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com