Translate

100 ΕΚ. ΔΟΛΛΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΞΩΓΗΙΝΗΣ ΕΥΦΥΙΑΣ.

Την ώρα που το SETI, το κέντρο ανακάλυψης εξωγήινης ευφυΐας, χρηματοδοτεί με λιγότερο από 2 εκατομμύρια δολλάρια το χρόνο τις έρευνες των επιστημόνων, ο Γιούρι Μίλνερ, ένας μεγιστάνας της Ρωσίας, διαθέτει 100 εκατομμύρια δολάρια σε σπουδαίους αστροφυσικούς, με σκοπό να φτάσουν ένα βήμα πιο κοντά στο
μεγαλόπνοο σχέδιο της ανθρωπότητας. Την ανακάλυψη εξωγήινων κόσμων! (Η δαπάνη αυτή είναι ως τώρα η μεγαλύτερη που έχει γίνει ποτέ στο κομμάτι της αναζήτησης εξωγήινης ευφυΐας.)
Ο κ. Μίλνερ παρουσίασε το δεκαετές πρόγραμμα «Breakthrough Listen» σε συνέντευξη τύπου στο Λονδίνο, στις 20 Ιουλίου του 2015, στο οποίο θα συμμετάσχουν επιφανείς επιστήμονες όπως ο διάσημος αστροφυσικός Στίβεν Χόκινγκ, ο Πίτερ Ουόρντεν, μέχρι πρότινος διευθυντής του Ερευνητικού Κέντρου Ames της NASA και ο Φρανκ Ντρέικ, επίτιμος πρόεδρος του SETI, του προγράμματος που προσπαθεί να αφουγκραστεί τις ραδιοεπικοινωνίες εξωγήινων πολιτισμών από τη δεκαετία του 1960. Το πρόγραμμα θα δώσει τη δυνατότητα στους ερευνητές να αγοράσουν περισσότερο χρόνο παρατήρησης στα μεγαλύτερα ραδιοτηλεσκόπια του πλανήτη, όπως αυτά στο Παρκς της Νότιας Ουαλίας και στο Γκριν Μπανκ της δυτικής Βιρτζίνια, και να έχουν πρόσβαση στους υπολογιστικούς πόρους ανάλυσης των σημάτων. 
Παράλληλα, ο Μίλνερ κάνει ανοιχτό κάλεσμα σε όποιον επιθυμεί να δημιουργήσει ένα μήνυμα που θα αποσταλεί στους εξωγήινους και αυτό που θα προτιμηθεί θα κερδίσει και 1 εκατομμύριο δολάρια.
Στόχος του Μίλνερ με αυτό το πρόγραμμα είναι να αποκαλυφθούν ηλεκτρομαγνητικά σήματα που αποστέλλονται από εξωγήινους κόσμους στη Γη και περνούν απαρατήρητα έως τώρα, αλλά και να ανακαλυφθούν πιθανοί γείτονες στους κοντινότερους πλανήτες εκτός του ηλιακού μας συστήματος.


ufotruth-gr

Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com