Translate

Οι ΗΠΑ ετοιμάζουν διαστημικό πόλεμο εναντίον της Ρωσίας και της Κίνας



Στην τελευταία κίνηση  του, το αμερικανικό Πεντάγωνο  εντείνει τις προσπάθειες του ειδικά στο χώρο του διαστήματος.  Η δημιουργία μιας νέας  υπηρεσίας  και  η δέσμευση ενός  ειδικού  χώρου και κεντρικών γραφείων, με σκοπό την προστασία των ΗΠΑ από δορυφόρους-δολοφόνους , αφορά αποκλειστικά  υποθετικές επιθέσεις από την Ρωσία και την Κίνα, αναφέρει άρθρο του αμυντικού πόρταλ Sputnik.
Το αμερικανικό κέντρο επιχειρήσεων , θα συλλέγει  πληροφορίες  από δορυφόρους που ανήκουν σε όλες τις αμερικανικές κρατικές υπηρεσίες. Η νέα υπηρεσία θα εγκαινιαστεί σε  έξι μήνες,  τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Robert Work , σε  συμμετέχοντες στο ετήσιο συμπόσιο GEOINT .  

«Πρόκειται να αναπτύξουμε νέες τακτικές,  τεχνικές,  διαδικασίες,  με νέους κανόνες  που θα μας επιτρέψουν  …να ανταποκριθούμε στην  καταπολέμηση διαστημικών σχεδίων από άλλες χώρες , προστατεύοντας τις ΗΠΑ», δήλωσε ο Αμερικανός Υπουργός.
«Η άσχημη αλήθεια τώρα είναι  ότι,  εμείς όλοι  πρέπει  να αντιμετωπίσουμε και να κατανοήσουμε  ταχύτατα εάν ένας αντίπαλος  μας είναι  σε θέση να καταλάβει  διαστημικό  χώρο χιλιάδες μίλια μακριά από εμάς, προσβάλλοντας την ικανότητά μας να απαντήσουμε δυναμικά, σε ένα νέο πολεμικό θέατρο , αυτό του διαστήματος  … κάτι το οποίο  θα μας αποδυνάμωνε καθοριστικά», δήλωσε ο ίδιος .
Το νέο Space Ops Center θα λειτουργήσει ως κέντρο υποστήριξης για το Κοινό Κέντρο Διαστημικών Επιχειρήσεων στην βάση  Vandenberg Air Force Base στην Καλιφόρνια, και θα συντονίζει τις προσπάθειες «απάντησης»  σε περίπτωση διαστημικής επίθεσης.
Αποκαλώντας την Ρωσία ως έναν «σαφή και άμεσο κίνδυνο» για τις ΗΠΑ,  και την προειδοποίηση ότι η Κίνα  « κλείνει ταχύτατα το  τεχνολογικό χάσμα» , ο  Work τόνισε ότι είναι  σημαντικό για τις ΗΠΑ να διατηρήσουν  ένα τεχνολογικό πλεονέκτημα.
Το 2013, η Κίνα εκτόξευσε τους πυραύλους , τους οποίους  πιστεύεται ότι  θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για να καταστρέψουν  αμερικανικούς δορυφόρους που ευρίσκονται σε τροχιά .
Ο Πτέραρχος  John Hyten, επικεφαλής  της αμερικανικής διοίκησης του διαστήματος , έχει υπό τις διαταγές του   40.000 στρατιωτικούς και πολίτες, που θα  διαχειρίζονται σχεδόν όλα τα προγράμματα, που  σχετίζονται με το διάστημα.
Σε ανάλυση από την ιστοσελίδα μας pentapostagma.gr, πολλοί  στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες πιστεύουν  ότι η εξάρτηση της ανθρωπότητας, από τους δορυφόρους είναι τεράστια. Σε περίπτωση  που  «απενεργοποιηθούν» κάποιοι  δορυφόροι και κατά συνέπεια » κρεμάσει» το παγκόσμιο σύστημα εντοπισμού  GPS,   αυτό «μπορεί να οδηγήσει σε χάος όλο τον κόσμο». Η απώλεια του δορυφορικού ελέγχου θα οδηγήσει σε αδυναμία πλοήγησης εκατοντάδων  πλοίων και  αεροσκαφών, θα απενεργοποιήσει εκατομμύρια  κινητά τηλέφωνα, δημιουργώντας ταυτόχρονα» «οικονομικό Αρμαγεδώνα» στα χρηματιστήρια , ενώ  ταυτόχρονα θα υπάρχουν προβλήματα ακόμα και  με τα ΑΤΜ.

Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com