Translate

H εκστρατεία εναντίον των τζιχαντιστών τους έχει αποδυναμώσει, λέει ο απεσταλμένος του Ομπάμα

Ο στρατηγός εν αποστρατεία Τζον Άλεν, ο ειδικός απεσταλμένος του προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα στον διεθνή συνασπισμό υπό αμερικανική ηγεσία εναντίον της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ), έκρινε ότι η συνεχιζόμενη εκστρατεία εναντίον των τζιχαντιστών τους έχει 
H εκστρατεία εναντίον των τζιχαντιστών τους έχει αποδυναμώσει, λέει ο απεσταλμένος του Ομπάμα
αποδυναμώσει.

«Σαφώς υποβαθμίζουμε τις δυνατότητές του», είπε ο Άλεν μιλώντας κατά τη διάρκεια ακρόασης στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων σχετικά με τη στρατηγική του προέδρου Ομπάμα στη Μέση Ανατολή.
H εκστρατεία εναντίον των τζιχαντιστών τους έχει αποδυναμώσει, λέει ο απεσταλμένος του Ομπάμα
«Η σαγήνη του αποκαλούμενου χαλιφάτου δέχεται ευθεία επίθεση», πρόσθεσε ο Άλεν.

Το Ισλαμικό Κράτος έχει απολέσει πάνω από το 25% των κατοικημένων περιοχών που είχε καταλάβει πέρυσι στο Ιράκ, συνέχισε ο στρατηγός ε.α., ωστόσο πρόσθεσε ότι η κατάσταση στη Συρία είναι πιο περίπλοκη.

Αρκετοί βουλευτές της Επιτροπής έθεσαν επίμονα ερωτήματα στον Άλεν σχετικά με τις επιδρομές των ΗΠΑ εναντίον θέσεων του ΙΚ στην πόλη Τικρίτ του Ιράκ, όπου οι τζιχαντιστές παραμένουν οχυρωμένοι επί τρεις εβδομάδες και πλέον.

Η επιχείρηση αυτή φέρνει τον συνασπισμό υπό τις ΗΠΑ στο πλευρό παραστρατιωτικών οργανώσεων που υποστηρίζονται από το Ιράν, κάτι που εγείρει ανησυχίες σε ορισμένους κοινοβουλευτικούς.

«Είναι δύσκολο να καταλάβουμε πώς το να ενισχύουμε τους πληρεξούσιους του Ιράν είναι προς το βραχυπρόθεσμο, το μεσοπρόθεσμο ή το μακροπρόθεσμο συμφέρον του Ιράκ ή (συμβάλλει) στη σταθερότητα της Μέσης Ανατολής», επισήμανε ο βουλευτής Εντ Ρόις, ο πρόεδρος της Επιτροπής.

Ο Άλεν απέφυγε να δώσει λεπτομέρειες στην Επιτροπή σχετικά με την επιχείρηση. Περιορίστηκε να δηλώσει ότι οι ΗΠΑ δίνουν στις ιρακινές δυνάμεις πληροφορίες που συγκεντρώνουν.
                                                                                                                                                     tanea.gr
Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com