Translate

Πέθανε ο Mr. Spock του «Star Trek»

Ο ηθοποιός Λέοναρντ Νίμοϊ έχασε τη ζωή του σε ηλικία 83 ετών - Ποιο ήταν το τελευταίο του μήνυμα στο Twitter

Ο Mr. Spock της θρυλικής σειράς επιστημονικής φαντασίας «Star Trek», ο ηθοποιός Λέοναρντ Νίμοϊ, έχασε τη ζωή του σε ηλικία 83 ετών.

Τη δυσάρεστη είδηση έδωσε στη δημοσιότητα η σύζυγός του, Σούζαν Μπέι Νίμοϊ, στους New York Times, διευκρινίζοντας πως έπασχε από χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια. 

Ο 83χρονος ηθοποιός «έφυγε» στην οικία του στο Μπελ Ερ του Λος Άντζελες, ενώ ο ίδιος είχε ανακοινώσει προ μηνών πως έπασχε από ΧΑΠ, την οποία απέδωσε στο κάπνισμα και, μάλιστα, τις περασμένες ημέρες είχε νοσηλευτεί για αυτό το λόγο.
Ο Νίμοϊ που ήταν , σκηνοθέτης, τραγουδιστής, ποιητής και φωτογράφος γεννήθηκε στη Βοστόνη και ασχολήθηκε με την υποκριτική σε νεαρή ηλικία. 

Όταν αποφοίτησε από το Κολλέγιο της Βοστόνης συνέχισε τις σπουδές του στην υποκριτική στο Pasadena Playhouse της Καλιφόρνια, ενώ ερμήνευσε τους πρώτους (δευτερεύοντες) ρόλους του στην κινηματογραφική ταινία «Queen for a Day» (1951) και στην τηλεοπτική σειρά «Zombies of the Stratosphere» (1952), ενώ ήταν ο βασικός πρωταγωνιστής της ταινίας «Kid Monk Baroni» (1952). 

Ωστόσο, η φήμη του εκτοξεύθηκε με το ρόλο του στην επιτυχημένη σειρά «Star Trek», όπου υποδύθηκε τον Mr. Spock, έναν φλεγματικό εξωγήινο, αξιωματούχο-συγκυβερνήτη του πληρώματος του φανταστικού διαστημόπλοιου «Enterprise». Ο χαρακτήρας του Spock βραβεύθηκε ως ένας από τους 50 κορυφαίους τηλεοπτικούς, ενώ χάρισε στον Νίμοϊ τρεις τιμητικές υποψηφιότητες για βραβεία Emmy. 

«Η ζωή είναι σαν κήπος. Τέλειες στιγμές μπορούν να υπάρξουν, αλλά όχι να διατηρηθούν, παρά μόνο στη μνήμη», ήταν το τελευταίο του tweet στις 23 Φεβρουαρίου, ενώ σε παλαιότερο στις αρχές του περασμένου Ιανουαρίου είχε γράφει στους φίλους του που ξεπερνούν το ένα εκατ. «Μην καπνίζετε. Εγώ το έκανα. Εύχομαι να μην το είχα κάνει ποτέ».          protothema


Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com