Translate

Με σβηστές μηχανές και χωρίς ανθρώπους εντοπίστηκε το Blue Sky - Επίκειται "ρεσάλτο" της ΜΥΚ ... ΤΟ ΣΚΑΦΟΣ ΠΕΡΙΠΛΑΝΙΕΤΑΙ ΣΑΝ ΠΛΟΙΟ "ΦΑΝΤΑΣΜΑ"





Ένα απίστευτο "αίνιγμα" πρέπει να αντιμετωπίσουν οι άνδρες των ειδικών δυνάμεων του Πολεμικού Ναυτικού, καθώς στο πλοίο Blue Sky δεν εντοπίστηκε ίχνος ανθρώπινης ζωής τουλάχιστον εκ πρώτης οπτικής επαφής από το πλήρωμα του Sea Hawk.
Πάνω στο κατάστρωμα δεν εντοπίστηκε ανθρώπινη παρουσία, ενώ το πλοίο φαίνεται να είναι εντελώς ακυβέρνητο στα κύματα.
Πλοίο “φάντασμα” ,χωρίς ίχνος ζωής στο κατάστρωμα και χωρίς μηχανές σε λειτουργία. Αυτή είναι η εικόνα του πλοίου Blue Sky όπως την μετέφερε το πλήρωμα του Sea Hawk της φρεγάτας ΝΑΥΑΡΙΝΟ που πέταξε πάνω από το πλοίο. 
Το μυστήριο συνεχίζεται και όλοι αναμένουν την φρεγάτα ΝΑΒΑΡΙΝΟ να φθάσει στο σημείο. Οι βατρχανθρωποι της ΜΥΚ θα κάνουν ρεσάλτο και θα ερευνήσουν τους εσωτερικούς χώρους του πλοίου και τα αμπάρια του. 
Το τηλεφώνημα που έγινε ανέφερε ότι στο πλοίο επιβαινουν 700 άνθρωποι μεταξύ των οποίων υπάρχουν και ένοπλοι.
Το Sea Hawk απονηώθηκε από την φρεγάτα ΝΑΒΑΡΙΝΟ και βρέθηκε γρήγορα πάνω από το πλοίο. Πέταξε αρκετή ώρα πάνω απ΄ αυτό χωρις όμως να εντοπίσει ανθρώπινη παρουσία. 
Ανατριχίλα έχει προκληθεί καθώς πρόκειται για ένα πολύ σοβαρό μυστήριο που θα λυθεί μόνο όταν οι άνδρες της ΜΥΚ πατήσουν πόδι στο πλοίο.
                                ΝΕΩΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Ακόμα μεγαλύτερο μυστήριο καλύπτει το πλοίο που εξέπεμψε το σήμα SOS και που κατά πληροφορίες μετέφερε 700 λαθρομετανάστες πιθανόν από τη Συρία προς την Κροατία.
Την πληροφορία είχε διαδώσει το βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο "Channel 4" και ελήφθη σοβαρά υπόψιν από άποψη εγκυρότητας, αμέσως μετά την αναμετάδοσαν όλα τα ελληνικα κανάλια. Όμως πριν από λίγο φέρεται ο καπετάνιος του πλοίου να δήλωψε ότι «Δεν έχουμε πρόβλημα».
Τα δύο ελικόπτερα που πέταξαν πάνω από το πλοίο δεν είδαν κανέναν πάνω στο φορτηγό «Blue Sky» σημαίας Μολδαβίας. Δεν έχει επιβεβαιωθεί αν επιβαίνουν οπλισμένοι άντρες. 
Μυστήριο καλύπτει την υπόθεση με το πλοίο φάντασμα που κατά πληροφορίες μεταφέρει παράνομους μετανάστες (περίπου 700 άτομα) και εξέπεμψε σήμα κινδύνου SOS δυτικά της Κέρκυρας, μέσω του ευρωπαϊκού αριθμού 112.
Δύο ελληνικά στρατιωτικά ελικόπτερα, ένα S-70B του Πολεμικού ναυτικού και ένα Agusta Bell ΑΒ-205 της Πολεμικής Αεροπορίας πέταξαν διαδοχικά πάνω από το φορτηγό πλοίο «Blue Sky» όμως δεν είδαν κανέναν πάνω στο καράβι!
Πηγές από το Λιμενικό λένε ότι το SOS δεν εξεπέμφθη από το πλήρωμα του καραβιού αλλά μάλλον ήταν ένα τηλεφώνημα εκείνο που προκάλεσε την κινητοποίηση των ελληνικών αρχών καθώς το πλοίο, την ώρα του «Mayday» έπλεε 2-3 μίλια νοτιοδυτικά των Οθωνών, εντός της ελληνικής χωρικής θάλασσας.
«Δεν έχουμε νερό, κουβέρτες, φαγητό» ανέφερε ο άνθρωπος που τηλεφώνησε στις ελληνικές αρχές, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες.
Ποιός έκανε το τηλεφώνημα; Μήπως ήταν κάποιος από τους φερόμενους λαθρομετανάστες που έκανε την κληση;
Οι πιλότοι των δύο ελικοπτέρων του Πολεμικού Ναυτικού που πέταξαν πάνω από το φορτηγό πλοίο δεν κατάφεραν να εντοπίσουν κάποιον πάνω στο καράβι, στοιχείο που επιτείνει το μυστήριο για το τι συμβαίνει πάνω στο καράβι. 
Η φρεγάτα Ναυαρίνο -αφού πρώτα ανεφοδιάστηκε- προσέγγισε το φορτηγό πλοίο και επικοινώνησε με τον καπετάνιο του «Blue Sky» ο οποίος ανέφερε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα.  Από το Λιμενικό σημειώνουν πάντως ότι το πλοίο δεν φαίνεται να έχει πρόβλημα πλευστότητας.
Κατόπιν τούτων, το πλοίο συνεχίζει την πορεία του. Περίπου στις 17:30 το «Blue Sky» βγήκε εκτός του ελληνικού FIR (που συμπίπτει με την ελληνική περιοχή ευθύνης για διεξαγωή επιχειρήσεων Ερευνας και Διάσωσης).

Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com