Translate

Έτοιμη για εισβολή στη Συρία η Τουρκία - Μπουλέντ Αρίντς: «Η ISIS πλησιάζει στον τάφο του Σουλειμάν Σαχ»

ΑΓΚΥΡΑ: «ΘΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ»
Προς τον τάφο του Σουλειμάν Σάχ (Suleyman Shah) προελαύνουν οι δυνάμεις της ISIS
σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες γεγονός που σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις θα αποτελέσει και την αφορμή που ανέμενε ο Τούρκος πρωθυπυοργός Ρ.Τ. Ερντογάν για να πραγματοποιήσει την εισβολή τουρκικών δυνάμεων στο συριακό έδαφος.
Την εκτίμηση ότι οι δυνάμεις  της ISIS προελαύνουν προς τον τάφο του Σουλειμάν Σαχ έκανε σήμερα  ο Τούρκος βοηθός πρωθυπουργού Bulent Arinc ο οποίος προχώρησε σε σχετικές ανακοινώσεις.
Αυτό μεταδίδουν τα τουρκικά ΜΜΕ λέγοντας ότι οι δυνάμεις της ISIS βρίσκονται σε απόσταση μερικών χιλιομέτρων από το μνημείο. Το τελευταίο που βρίσκεται περί τα 30 χλμ. εντός του συριακού εδάφους στις όχθες του ποταμού Ευφράτη είναι πρακτικά ένας τουρκικός θύλακας στον οποίο φιλοξενείται ο τάφος του παππού του θεμελιωτή της οθωμανικής Αυτοκρατορίας Οσμάν του 1ου(1178-1227).
Η Τουρκία ισχυρίζεται πως έχει τη δικαιοδοσία για την περιοχή του τάφου από συμφωνία του 1921 με τη Γαλλία όταν η Συρία ήταν γαλλική αποικία. Τον Απρίλιο η Τουρκία είχε στείλει στρατιώτες για να φρουρήσουν τον τάφο θεωρώντας το μνημείο εθνικό της σύμβολο.
Η υπόθεση της προέλασης των δυνάμεων της ISIS προς το μνημείο θα αποτελέσει και την αφορμή του τουρκικού Στρατού για εισβολή στη Συρία και φυσικά αυτό με την «αγαστή» συνεργασία της ISIS, καθώς η Άγκυρα έχει πει στο πρόσφατο παρελθόν ότι «θα υπερασπιστεί το μνημείο έναντι οποιασδήποτε απειλής».
Μάλιστα ο Arinc είπε σήμερα πως μια απόφαση από το τουρκικό κοινοβούλιο θα είναι δεσμευτική για ανάληψη στρατιωτικής δράσης τόσο στη Συρία όσο και στο Ιράκ και η οποία θα καλύπτει όλες τις πιθανές απειλές.
Οι δηλώσςεις Arinc έγιναν στο πλαίσιο της συζήτησης στην τουρκική βουλή  για την έγκριση σχεδίου που να επιτρέπει την εισβολή του τουρκικού στρατού στη Συρία.
Υποτίθεται ότι αυτό το σχέδιο εντάσσει την Τουρκία στη συμμαχία ενάντια στην ISIS, στην πραγματικότητα η Τουρκία αποσκοπεί στο να καταλάβει τα κουρδικά εδάφη της Συρίας και να αφήσει την οργάνωση ανενόχλητο.
Πρακτικά και περί τις αντιθέτου διαβςβαιώσεις Ερντογάν ότι η Τουρκία θα ενταχθεί στη συμμαχία των χωρών κατά της ISIS πρόκεται για μια συμμαχία της Άγκυρας με την ισλαμική οργάνωση, γι αυτό και οι Κούρδοι προειδοποίησαν τον Τούρκο πρωθυπουργό ότι εάν εισβάλει στη Συρία, τότε όλοι οι Κούρδοι θα επιτεθούν και στην Τουρκία.
Ήδη τουρκικά άρματα μάχης και ΤΟΜΑ έχουν κάνει την εμφάνισή τους στην τουρκο-συριακή μεθόριο βρισκόμενα σε θέσεις μάχης έτοιμα για επέμβαση για την "προστασία" του μνημείου.
Μια τουρκική επέμβαση στη Συρία αναμένεται να προκαλέσει πάντως την έτνονη αντίδραση τόσο της Δαμασκού όσο και της Μόσχας περιπλέκονβτας τα πράγματα στην περιοχή και φυσικά δημιουργώντας εκείνο το εκρηκτικό μίγμα για να τεθεί η κατάσταση ολοκληρωτικά εκτός ελέγχου.
defencenet

Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com