Translate

«Προστάτης» των απανταχού μουσουλμάνων προέκυψε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μ. Ομπάμα

Ο πρόεδρος της χώρας που μόλις πριν δεκατρία χρόνια θρηνούσε τη μεγαλύτερη και πλεόν πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση από την ισλαμική Αλ Κάιντα και επιπλέον, για μία ολόκληρη σχεδόν δεκαετία κατασπατάλησε την πολεμική μηχανή της στο Αφγανιστάν και το Ιράκ, τώρα ξαφνικά προκύπτει και «προστάτης» των απανταχού «καταπιεσμένων» μουσουλμάνων. 
 
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε την Κυριακή ότι τα δικαιώματα της μουσουλμανικής μειονότητας στη Μιανμάρ (Βιρμανία) δεν προστατεύονται πλήρως και προειδοποίησε ότι η χώρα αυτή της Νοτιοανατολικής Ασίας δεν θα ευημερήσει αν καταπιέζεται ο μουσουλμανικός πληθυσμός της.
 Κατά την επίσκεψή του στη Μαλαισία, ο Ομπάμα εξήρε τις πολιτικές μεταρρυθμίσεις που προωθούνται στην άλλοτε απομονωμένη Μιανμάρ, αλλά πρόσθεσε ότι ο εκδημοκρατισμός της κινδυνεύει να πυροδοτήσει θρησκευτικές και εθνοτικές συγκρούσεις, εξελίξεις που μπορεί να οδηγήσουν τη χώρα σε λανθασμένη κατεύθυνση.
 
«Υπάρχει μία μουσουλμανική μειονότητα (στη Μιανμάρ) την οποία ιστορικά ο ευρύτερος πληθυσμός υποτιμούσε και της οποίας τα δικαιώματα δεν προστατεύονται απόλυτα» είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ και πρόσθεσε ότι «η Μιανμάρ δεν θα επιτύχει αν καταπιέζεται ο μουσουλμανικός πληθυσμός της».
 
Σύμφωνα όμως με τον ίδιο πρόεδρο Μ. Ομπάμα, για την Συρία δεν πειράζει αν καταπιέζεται και κατασφάζεται ο γηγενής χριστιανικός πληθυσμός της από τους ισλαμιστές. Η Συρία, σύμφωνα με τους Αμερικανούς δεν... τους "έχει ανάγκη" τους χριστιανούς για να "επιτύχει".
 
Μέλη των Ροχίνγκια, μιας μουσουλμανικής μειονότητας της Μιανμάρ, έχουν υπάρξει θύματα επιθέσεων τα τελευταία χρόνια, τις οποίες οι οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα και άλλοι παρατηρητές αποδίδουν στις δυνάμεις ασφαλείας και σε αντι-μουσουλμανικές συμμορίες που δραστηριοποιούνται στο κρατίδιο Ραχίν.
 
Μήπως θα πρέπει να φοβόμαστε παρόμοιες αμερικανικές «παρεμβάσεις» και στην Ελλάδα; Το ερώτημα φυσικά μόνο ρητορικό είναι…
 
defencenet
Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com