Translate

Ανησυχία για το χαμένο υποβρύχιο της Αργεντινής με τα 44 μέλη πλήρωμα - Και η NASA στις έρευνες

Στο κατακόρυφο έχει φτάσει η αγωνία για την τύχη των 44 μελών του πληρώματος του γερμανικής ναυπήγησης υποβρυχίου της Αργεντινής ARA San Juan, κλάσης TR-1700 το οποίο από χθες τα ξημερώματα
έχει απωλέσει κάθε επαφή με την βάση του και κανένας δεν ξέρει που βρίσκεται. 
 Ενα P-3 Orion της NASA που βρίσκεται στην Αργεντινή  για ερευνητικούς σκοπούς,  συνδράμει στις επιχειρήσεις για τον εντοπισμό του υποβρυχίου για το οποίο εκφράζονται πλέον οι χειρότεροι φόβοι  Το υποβρύχιο του Ναυτικού της Αργεντινής ARA San Juan βρισκόταν 432 χλμ.  οπό τις ακτές της Παταγονίας, όταν εξέπεμψε σήμα για τελευταία φορά.   
Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης αναβαθμίστηκε επισήμως σε επιχείρηση έρευνας και διάσωσης την Παρασκευή το βράδυ, αφού δεν υπήρξε καμία νεότερη επαφή με το αγνοούμενο υποβρύχιο.  
Σύμφωνα με το επιχειρησιακό πρωτόκολλο, σε περίπτωση βλάβης του συστήματος επικοινωνίας, το υποβρύχιο θα πρέπει να αναδυθεί. 
Οι αρχές ελπίζουν πως το υποβρύχιο πλέει σε ανάδυση, αλλά οι κακές καιρικές συνθήκες δεν έχουν επιτρέψει ακόμη τον εντοπισμό του.  
Το ARA San Juan παραδόθηκε στο Ναυτικό της Αργεντινής το 1985 από την Γερμανία και εκσυγχρονίστηκε τη περίοδο 2008-2014 για να μπορέσει να παραμείνει σε υπηρεσία για άλλα 30 χρόνια.       πηγη

Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com