Translate

Εκτελούσε και βασάνιζε ο τζιχαντιστής που συνελήφθη στην Αλεξανδρούπολη – Βρέθηκαν βίντεο


Νέες λεπτομέρειες έρχονται στο φως της δημοσιότητας σχετικά με τον τζιχαντιστή-πρωτοπαλίκαρο του ISIS που συνελήφθη στην Αλεξανδρούπολη.
Τα στοιχεία αναφέρουν ότι στο κινητό του εντοπίστηκαν βίντεο και φωτογραφίες με βασανιστήρια και εκτελέσεις συλληφθέντων από τον ISIS, καθώς και άλλες σκηνές ακραίας βίας από τούς τζιχαντιστές.
Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές ο 23χρονος Σύρος εμφανίστηκε στην Αλεξανδρούπολη, προκειμένου να δώσει συνέντευξη για το άσυλο, αλλά συνελήφθη και στον έλεγχο που έγινε βρέθηκαν τα βίντεο και οι φωτογραφίες στο κινητό του τηλέφωνο, σε κάποια από τα οποία εμφανίζεται και ο ίδιος.
Το βράδυ, όταν άκουσε ότι επρόκειτο να παραπεμφθεί για συμμετοχή σε τρομοκρατική δράση, επιχείρησε να αυτοκτονήσει στο κελί του, κάνοντας βρόγχο την κουβέρτα του, αλλά τον πρόλαβαν οι αστυνομικοί.
Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, όπου διαπιστώθηκε ότι δεν είχε κάτι σοβαρό και επέστρεψε στα κρατητήρια.
Με την υπόθεση ασχολείται η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, ενώ γίνεται έλεγχος στο σπίτι που έμενε, σε έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή και σε άλλα προσωπικά του αντικείμενα, στο πλαίσιο της έρευνας για να διαπιστωθεί η συμμετοχή του και ο βαθμός στις πράξεις για τις οποίες κατηγορείται.
Καταγγελίες από τη σύζυγο για κακοποίηση των παιδιών
Η υπόθεση κατέληξε στην σύλληψη του 32χρονου μετά από καταγγελίες της συζύγου του, τον περασμένο μήνα, για κακοποίηση της ίδιας και των ανήλικων παιδιών τους, αλλά σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, φαίνεται πως δεν ήταν καθόλου αδιάφορος για τις ελληνικές αρχές, καθώς από την αρχή υπήρχε για την περίπτωσή του εντολή διακριτικής παρακολούθησης.
Όπως έγινε γνωστό από τις αστυνομικές πηγές που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρκτορείο, ο 32χρονος Σύρος, μαζί με την οικογένεια του, μπήκαν στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Λέρο, τον Ιούνιο του 2016, μαζί με τις καραβιές των προσφύγων που έφταναν στην Ελλάδα την εποχή εκείνη.
Από την πρώτη στιγμή υπέβαλε αίτημα ασύλου, για το οποίο ακολουθήθηκε η νόμιμη διαδικασία.
Ταυτοχρόνως όμως, από τη Διεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας του Αρχηγείου της ΕΛΑΣ, εκδόθηκε το διοικητικό μέτρο της διακριτικής παρακολούθησης.
Τον Σεπτέμβριο του 2017, η σύζυγος του κατέφυγε στην αστυνομία στην Θεσσαλονίκη, όπου διέμεναν και κατήγγειλε ότι κακοποιούσε την ίδια και τα δύο τους παιδιά, γι’ αυτό και σχηματίστηκε σε βάρος του δικογραφία για ενδοοικογενειακή βία.
Λίγες ημέρες αργότερα, υπήρξε και άλλη καταγγελία, η οποία ανέφερε ότι είχε συμμετοχή σε ενέργειες του ISIS στη Συρία.
Μετά από αυτό το αρχικό μέτρο για διακριτική παρακολούθηση μετατράπηκε από την Κρατική Ασφάλεια σε απαγόρευση εισόδου στη χώρα, με βάση το οποίο, θα συλλαμβανόταν όπου εντοπιζόταν, ή αν έβγαινε από τη χώρα δεν θα μπορούσε να ξαναμπεί.
Η σύλληψη του 30χρονου ενεργού τζιχαντιστή στην Αλεξανδρούπολη σήμανε συναγερμό στην ΕΛ.ΑΣ. Και όπως αναφέρουν πληροφορίες ξεκινά έρευνα και στα hot spots για την ύπαρξη θυλάκων του ISIS που μπορεί είτε να έχουν στόχο την Ελλάδα ή άλλες ευρωπαϊκές χώρες.
Μέχρι στιγμής έχει υπάρξει η παραδοχή ότι τζιχαντιστές πέρασαν από την Ελλάδα για να φτάσουν σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες και να προκαλέσουν αιματοκύλισμα. Ωστόσο, μετά το κλείσιμο των συνόρων αυτό φαίνεται να σταμάτησε ή να περιορίστηκε σημαντικά αλλά τώρα υπάρχει ακόμη μεγαλύτερη απειλή για την χώρα μας.
Μαχητές του ISIS βρίσκουν καταφύγιο στην Ελλάδα, περνώντας χωρίς κανέναν απολύτως έλεγχο από την Τουρκίας, καθώς διώκονται από την Συρία και το Ιράκ. Πιθανόν η Τουρκία να θέλει να τους προστατεύσει κιόλας στέλνοντας τους στα ελληνικά νησιά ή να τους χρησιμοποιεί προκειμένου να καταφέρει ένα πλήγμα στην Ελλάδα, είτε οικονομικό, είτε πολιτικό, είτε θρησκευτικό.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 30χρονος άνδρας έφθασε στη Ελλάδα, και στη Λέρο, μέσω Τουρκίας τον Ιούνιο του 2016 μαζί με τη γυναίκα του και τα δύο ανήλικα παιδιά τους. Ακολούθως φιλοξενήθηκαν σε δομές για τους πρόσφυγες στην Αθήνα και στη συνέχεια στη Θεσσαλονίκη.
Πριν από λίγο καιρό η σύζυγός του τον κατήγγειλε για ενδοοικογενειακή βία, υποστηρίζοντας ακόμη στην καταγγελία της ότι ο 30χρονος είχε πολεμήσει στο πλευρό του ISIS. Ο 30χρονος πριν από λίγες ημέρες πήγε στις υπηρεσίες ασύλου στην Αλεξανδρούπολη για να καταθέσει τα χαρτιά του για το άσυλο και καθώς υπήρχε η καταγγελία της συζύγου του, συνελήφθη.                                                             πηγη/ spy

Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com