Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Διακόπτες Wi-Fi – OFF εγκαθίστανται σε φινλανδικό σχολείο για να μειώσουν την έκθεση της ασύρματης ακτινοβολίας στα παιδιά

Οι γονείς των δημοτικών σχολείων πολέμησαν ενάντια της εγκατάστασης ασύρματων συσκευών εξαιτίας ερευνητικών στοιχείων για κινδύνους για την υγεία.

Στο δημοτικό σχολείο Fiskars, που βρίσκεται στο Raasepori στη Νότια Φινλανδία, οι γονείς έχουν αγωνιστεί εδώ και καιρό ενάντια στην εκμάθηση με Ipad και το Wifi. Δεν μπόρεσαν να αποτρέψουν την εγκατάσταση των Wifi hot spots, αλλά ο αγώνας τους κατέληξε σε συμβιβασμό: σε κάθε αίθουσα της τάξης υπάρχει ένας διακόπτης που μπορεί να απενεργοποιήσει την ακτινοβολία που εκπέμπει το hot spot.


7SPY: ΤΟ Wi-Fi ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΛΑΨΕΙ ΤΟ DNA ΣΑΣ


7spymania.blogspot.com/2017/01/wi-fi-dna.html - Translate this page
Jan 3, 2017 - Wi-Fi routers, κινητά τηλέφωνα, ασύρματα τηλέφωνα, συσκευές ... 7SPY: «Όποιος βάζει wifi σε σχολείο θα πρέπει να φυλακιστεί για το .
Οι περισσότεροι γονείς και δάσκαλοι της σχολής του Fiskars αντιτάχθηκαν στο σχέδιο της διοίκησης της πόλης Raasepori να χρησιμοποιούνται τα tablets και το ασύρματο δίκτυο με μικροκύματα στο σχολείο. Η κριτική στάση τους βασιζόταν στις συστάσεις του Συμβουλίου της Ευρώπης, τους τεκμηριωμένους κινδύνους για την υγεία, την παιδαγωγική, τους περιορισμούς των tablets ως υπολογιστές και την επιθυμία να διατηρηθεί λογική η ώρα χρήσης τους από τα παιδικά.
Την άνοιξη του 2016, συλλέχθηκαν ονόματα σε μια αναφορά που απαιτούσε την αναβολή του προγράμματος του σχολικού Wifi και των tablets. Η αναφορά υπογράφηκε από γονείς των οποίων τα παιδιά βρίσκονται ήδη στο σχολείο του Fiskars ή θα είναι στο εγγύς μέλλον.


7SPY: «Όποιος βάζει wifi σε σχολείο θα πρέπει να φυλακιστεί για το ...

7spymania.blogspot.com/2016/11/wifi-vid.html
Nov 21, 2016 - Ο κ. Barrie Trower, ένας Βρετανός φυσικός ο οποίος ήταν ένας εμπειρογνώμονας όπλων μικροκυμάτων και εργάστηκε για το Βασιλικό Ναυτικό ...
Δεδομένου ότι η πολιτεία δεν συμφωνούσε απόλυτα με το αίτημα των γονέων και των εκπαιδευτικών, πρότειναν συμβιβασμό: να εγκαταστήσουν διακόπτες στα σημεία του Wifi, έτσι ώστε να μην υπάρχει ακτινοβολία όταν τα tablets δεν ήταν σε χρήση.
Οι αξιωματούχοι της πόλης δήλωσαν αρχικά ότι η εγκατάσταση των διακοπτών είναι τεχνικά αδύνατη, αλλά τον Δεκέμβριο του 2016 εγκαταστάθηκαν διακόπτες σε όλες τις αίθουσες διδασκαλίας.
Πριν εγκατασταθούν οι διακόπτες, το ασύρματο δίκτυο μικροκυμάτων ήταν 24 ώρες το 24ωρο, όπως και σε πολλά άλλα σχολεία σε πολλές χώρες. Τώρα, το Wifi Hotspot είναι γενικά απενεργοποιημένο. Ο δάσκαλος το ενεργοποιεί μόνο όταν χρησιμοποιούνται τα tablets και απαιτείται σύνδεση στο Internet.
Οι διακόπτες τίθενται σε χρονοδιακόπτη ο οποίος τα απενεργοποιεί αυτόματα μετά από 30 ή 60 λεπτά, έτσι ώστε να μην μπορεί να λειτουργεί για μεγάλο χρονικό διάστημα. Οι δάσκαλοι έχουν ικανοποιηθεί με τους νέους διακόπτες και βρίσκουν την εγκατάσταση τους λογική, λαμβάνοντας ιδιαίτερα υπόψη ότι στις πρώτες τάξεις τα tablets σπάνια χρησιμοποιούνται.
Η διοίκηση της πόλης δεν υποστήριξε οικονομικά το έργο, αλλά μετά από μακρές διαπραγματεύσεις έδωσε άδεια για την εγκατάσταση των διακοπτών από έναν επαγγελματία ηλεκτρολόγο και χρηματοδοτήθηκε από μια τοπική ένωση παιδικής μέριμνας. Δείτε αυτά τα άλλα βίντεο από γονείς σε όλο τον κόσμο που παλεύουν για την εξάλειψη και τη μείωση της ασύρματης έκθεσης σε παιδιά στα σχολεία.Στην Ελλάδα, που ευτυχώς δεν έχει μπει υποχρεωτικά το wifi στα σχολεία και οι γονείς δεν είναι αναγκασμένοι να δίνουν τέτοιες μάχες, το αφήνουν από μόνοι τους να λειτουργεί συνέχεια στο σπίτι και μάλιστα κοιμάται όλη η οικογένεια μ’ αυτό ανοικτό και με πόσα ακόμα από τα γύρω διαμερίσματα.            πηγη

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δήλωση βόμβα του αμερικάνου πρεσβευτή: «Συγχαίρω τον Σύριζα γιατί το ξεπούλημα της Χώρας είναι στη σωστή κατεύθυνση»!

Σε καθημερινή εφημερίδα δημοσιεύθηκε το παρακάτω πολύ ενδιαφέρον παραπολιτικό σχόλιο: “ ΤΙ ΔΙΑΒΑΖΩ! Ο πρέσβης των ΗΠΑ Τζέφρι Πάιατ σε ομιλία του στην Ουάσινγκτον συνεχάρη τον ΣΥΡΙΖΑ

Πακιστανική «θύελλα» απόψε το βράδυ με «χορηγία» Αljazeera και αφορμή επιθέσεις Ομογενών από πρώην ΕΣΣΔ

Πορεία διαμαρτυρίας ετοιμάζουν οι Πακιστανοί μετά τα αλλεπάλληλα κρούσματα βίας από «φασίστες» στην περιοχή της δυτικής Αττικής σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο ειδήσεων aljazeera.com το οποίο έχει σηκώσει «πολύ ψηλά» την συγκεκριμένη είδηση. Ας δούμε τι αναφέρει το Αραβικό Πρακτορείο Ειδήσεων:

ΤΟ «ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΕΣ» ΠΛΟΙΟ! Μεταφέρει Κούρδους μαχητές από την Συρία στην Νοτιοδυτική Τουρκία

Ένα πλοίο με την ονομασία «Ebu Reşit Santo», έχει αναστατώσει τους Τούρκους γιατί διαπιστώθηκε ότι εκτελεί δρομολόγια από το συριακό λιμάνι της Αττάλειας και μέσω βόρεια της Κύπρου και νότια του

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΣΙΠΡΑ To Πείραμα βρίσκεται σε εξέλιξη.Eπόμενη φάση το Ελληνικό Βitcoin!

Το Bilderberg club παρακολουθεί με ενδιαφέρον το κάθε επόμενο στάδιο
Η πρόσκληση και η φιλοξενία  του Ελληνα πρωθυπουργού από τον Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι παρά επιβράβευση της άψογης εκτέλεσης του Πειράματος αλλά και τις επιθυμίας της οικογένειας Τραμπ να

Κατάσκοποι θα μπορούν να «βλέπουν» μέσα σε οποιοδήποτε δωμάτιο από τα σήματα Wi-Fi

Μπορείτε να μη δίνετε ιδιαίτερη σημασία στο «δρομολογητή» (router) του σπιτιού και του γραφείου σας, ο οποίος αναλαμβάνει να λάβει και να στείλει ενσύρματα ή ασύρματα δεδομένα μέσω του διαδικτύου, όμως

Πως οι Δισεκατομμυριούχοι Γίνονται Δισεκατομμυριούχοι

Η Αμερική έχει τις μεγαλύτερες ανισότητες, το υψηλότερο ποσοστό θνησιμότητας, τις μεγαλύτερες φορολογικές επιβαρύνσεις στα χαμηλά εισοδήματα και τις μεγαλύτερες δημόσιες επιδοτήσεις για τραπεζίτες και δισεκατομμυριούχους από κάθε άλλη  αναπτυγμένη καπιταλιστική χώρα.