Translate

ΤΟ ΧΑΝΕΙ ΤΟ ΠΑΙΓΧΝΙΔΙ Ο ΣΟΥΛΤΑΝΟΣ - ΗΠΑ-Γαλλία προειδοποιούν την Τουρκία: «Την επόμενη φορά θα σε βυθίσουμε»

Η Τουρκία έχει προειδοποιηθεί από τρίτους- ΗΠΑ-Γαλλία- ότι πρέπει να αποφύγει τις όποιες ακραίες ενέργειες ενόψει της έναρξης των γεωτρήσεων στο τεμάχιο 11 της κυπριακής ΑΟΖ. Οι προειδοποιήσεις
ήρθαν μετά την εισβολή στην Κόκκινη Ζώνη που αναφέραμε χτες. Στο μεταξύ από τη Δευτέρα ξεκινάει νέα γαλλική «απόβαση» στην Κύπρο με την γαλλίδα ΥΠΑΜ συνοδευόμενη από υψηλόβαθμους αξιωματούχους να επισκέπτεται τη Μεγαλόνησο και το γεωτρύπανο.
Στις επαφές που πραγματοποιήθηκαν μεταξύ τρίτων χωρών και της Τουρκίας, η Άγκυρα φέρεται να έχει δώσει διαβεβαιώσεις για τη συμπεριφορά της.
Η τακτική των προκλήσεων και της δημιουργίας έντασης συντηρείται, με την παρουσία του ερευνητικού σκάφους Μπαρμπαρός και πολεμικών σκαφών.
Την Δευτέρα θα επισκεφθεί την Κύπρο η Γαλλίδα υπουργός Άμυνας Florence Parly σε μια έμπρακτη κίνηση στήριξης της Κυπριακής Δημοκρατιας έναντι των τουρκικών προκλήσεων και απειλών.
Υπενθυμίζεται ότι οι δυο γαλλικές φρεγάτες που συμμετέχουν στην Δύναμη του ΟΗΕ στον Λιβανό (UNFIL) τις τελευταίες ημέρες είχαν καταπλεύσει στην Λάρνακα έχοντας στραμμένα τα «ραντάρ» τους στο Οικόπεδο 11 και στο σημείο που ξεκίνησε η γεώτρηση από το West Capella.
Την πλήρη στήριξη της Γαλλίας έχει η Κυπριακή Δημοκρατία, διαβεβαίωσε και ο Γάλλος Πρέσβης Ρενέ Τροκάζ.
Ο πρέσβης της Γαλλίας μιλούσε σε εκδήλωση της Γαλλικής Πρεσβείας για την Ημέρα Ανεξαρτησίας της Γαλλίας, στην οικία του, στην παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη.Στον χαιρετισμό του, ο Ρ. Τροκάζ σημείωσε ότι η χώρα του στηρίζει την Κυπριακή Δημοκρατία και τις θέσεις της εδώ και 43 χρόνια στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, καθώς επίσης και στους κόλπους της ΕΕ.
«Ξέρετε ότι τόσο στα Ηνωμένα Έθνη όσο και στην Ευρωπαϊκή Ένωση μπορείτε να βασίζεστε σε μας» τόνισε.
Παράλληλα, εξέφρασε την ελπίδα για μια δίκαιη επανένωση της Κύπρου που θα βασίζεται στις αρχές του διεθνούς δικαίου τις παραμέτρους του ΟΗΕ και το κοινοτικό κεκτημένο.
«Για μας η Κυπριακή Δημοκρατία είναι φίλη χώρα και μπορώ να το πω σύμμαχος» υπογράμμισε. «Δεν πρόκειται για κενά λόγια» πρόσθεσε«διότι νομίζω ότι το αποδείξαμε με συνέπεια και συνεχίζουμε να το κάνουμε και σήμερα».
«Ήμασταν στο πλάι σας κατά την διαδικασία αυτή. Σας στηρίζουμε εδώ και 43 χρόνια στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών. Σας στηρίζουμε και στους κόλπους της ΕΕ. Ξέρετε ότι τόσο στα Ηνωμένα Έθνη όσο και στην ΕΕ μπορείτε να βασίζεστε σε εμάς. Η θέση μας είναι ξεκάθαρη και δεν αλλάζει. Ελπίζουμε σε μια δίκαιη επανένωση, που θα βασίζεται στις αρχές του διεθνούς δικαίου, τις παραμέτρους του ΟΗΕ και το κοινοτικό κεκτημένο. Για εμάς η Κυπριακή Δημοκρατία είναι φίλη χώρα και σύμμαχος. Δεν πρόκειται για κενά λόγια διότι νομίζω ότι το αποδείξαμε με συνέπεια και συνεχίζουμε να το κάνουμε και σήμερα», πρόσθεσε.
Ο Πρέσβης της Γαλλίας ανέφερε, επίσης, έχουν την τύχη να ζουν στην Κύπρο, μία φιλόξενη χώρα όπου η παρουσία τους είναι σημαντική και πιστεύει ότι τυγχάνει εκτίμησης.                                    ΠΗΓΗ

Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com