Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Άξονας- Βουλγαρία- Ελλάδα «ενώνουν» εμπόριο –μεταφορές της Μαύρης Θάλασσας με το Αιγαίο -Παρακάμπτουν τα Στενά του Βοσπόρου


Ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών της Βουλγαρίας Ιβάιλο Μόσκοβσκι και ο Έλληνας Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης συμφώνησαν να δημιουργήσουν ένα
«μεταφορικό διάδρομο» μεταξύ των δύο χωρών συνδέοντας τα λιμάνια της Βάρνας και του  Μπουργκάς με την Καβάλα και την Αλεξανδρούπολη, αναφέρει το βουλγαρικό πρακτορείο ειδήσεων  Focus News Agency.
Στη  συνάντηση, η  ελληνική πλευρά  αποδέχθηκε την πρόταση της Βουλγαρίας να συμπεριληφθεί στο κοινό σχέδιο σύνδεσης και  με το λιμάνι της Ρούσας.
Αυτό θα οδηγήσει σε έναν «διάδρομο» εξυπηρέτησης οδικών, σιδηροδρομικών, θαλάσσιων και ποτάμιων μεταφορών, καθώς και την συντόμευση της διαδρομής  προς τις χώρες κατά μήκος του Δούναβη και την Ρωσία .
Στην ουσία έχουμε πιστή υλοποίηση του σχεδίου της Μόσχας που θέλει να παρακάμψει εντελώς τα στενά του Βοσπόρου στα οποία ο Ερντογάν ετοιμάζει νέα Διώρυγα και πλήρη έλεγχο όλων των » εισερχομένων» και «εξερχομένων».  
Θα δώσει επίσης » πάτημα» στους ρωσικούς ενεργειακούς κολοσσούς να αναβιώσουν τον αγωγό » South Stream» , και στην συνέχεια να διαφυλάξουν στρατιωτικά αυτόν το «διάδρομο» που θα αλλάξει το ρου των γεγονότων στα Βαλκάνια . Ο Έλληνας Υπουργός πρότεινε να ενταχθεί στον διάδρομο η σιδηροδρομική σύνδεση με το λιμάνι της Θεσσαλονίκης για να φθάνουν τα ελληνικά προϊόντα σε μεγαλύτερες εμπορικές αγορές.
Οι δύο υπουργοί συμφώνησαν ότι αυτό είναι ένα έργο με υψηλή προστιθέμενη αξία που θα προσελκύσει επενδυτές από τη Μέση Ανατολή, την Κίνα, τη Ρωσία και άλλες μεγάλες αγορές.
Ένα άλλο θέμα που συζητήθηκε ήταν η ευθυγράμμιση των προτύπων για τις λιμενικές, σιδηροδρομικές και οδικές μεταφορές μεταξύ των δύο γειτονικών χωρών, με την απόφαση  όλα τα έγγραφα να έχουν «ενιαία χρήση » για ολόκληρο το διάδρομο. Αυτό θα μειώσει το διοικητικό φόρτο και θα διευκολύνει σημαντικά τις επιχειρήσεις.
Ενόψει της κοινής θέσης που υιοθετήθηκε, οι δύο χώρες σύντομα θα υπογράψουν Μνημόνιο Κατανόησης για την κατασκευή του διαδρόμου Ρούσε  – Βάρνα  – Μπουργκάς (Πύργος)  – Αλεξανδρούπολη – Καβάλα – Θεσσαλονίκη, αναφέρει ο τύπος της γειτονικής χώρας.
Ο κ.  Σπυρτζής επεσήμανε ότι η Ελλάδα θα στηρίξει πλήρως τη Βουλγαρία κατά τη διάρκεια της Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ το 2018 και ελπίζει ότι θα συζητηθούν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος για όλες τις χώρες της περιοχής.
Για όσους γνωρίζουν αυτός ο «διάδρομος» υπήρχε από τον 17ο και 18ο αιώνα συνδέοντας  την Ρουμανία, την Βουλγαρία , την Σερβία με την Ελλάδα και τις παραδουνάβιες χώρες μέχρι την Γερμανία.
Μάλιστα οι ελληνικές παροικίες σε Ρουμανία και Βουλγαρία είχαν αποκτήσει πολύ μεγάλη δύναμη και χρήμα ελέγχοντας  ολόκληρο το εμπόριο στο Δούναβη ποταμό. Στην συνέχεια  , εθνικιστικές πολιτικές μετά από  παρέμβαση Αγγλίας και Γερμανίας ανάγκασε χιλιάδες Έλληνες να πουλήσουν  τις επιχειρήσεις τους και  να γυρίζουν στην χώρα ή να μεταναστεύσουν στις ΗΠΑ.
Ο διάδρομος αυτός εκτός όλων των άλλων όμως ,  αποτελεί ένα σχέδιο τεράστιας γεωστρατηγικής σημασίας και θα λειτουργήσει ως «ανάχωμα» στην τουρκική επεκτατική πολιτική στα Βαλκάνια .
Οφείλουμε ότι και να λένε κάποιοι  , να έρθουμε πιο κοντά με «γείτονες» όπως η Βουλγαρία, η Σερβία και η Ρουμανία και να δημιουργήσουμε αυτόν τον «ορθόδοξο άξονα» , οικονομικών, πολιτικών και στρατιωτικών συμφερόντων….. και έτσι υλοποιείται ήδη ως η μόνη ενδεδειγμένη λύση  .
Με την υλοποίηση του οι οικονομικές σχέσεις όλων των προαναφερθέντων χωρών θα αναβαθμιστούν  κατακόρυφα , ενώ ο άξονας θα είναι  ανταγωνιστικός στην τουρκική επιχειρηματική, πολιτική , θρησκευτική «διείσδυση» προσδίδοντας έναν άλλο χαρακτήρα στην περιοχή.
Για να γίνει αυτό όμως αποτελεσματικότερα πρέπει να βρεθούν και κατάλληλοι πολιτικοί ηγέτες στην περιοχή. Στην Βουλγαρία έγινε η αρχή με τον Ρ. Ράντεφ , στις υπόλοιπες χώρες ….αναγκαστικά λόγω κρίσης θα γίνει…και εκεί σύντομα.
Ο  τουρκικός νέο-οθωμανισμός με την πολιτική του ειδικά το τελευταίο χρόνο έχει επιταχύνει αυτές τις «κινήσεις» οι οποίες αποτελούν αντιγραφή της περιόδου 1912-13. Η Τουρκία έχει δημιουργήσει το δικό της άξονα με Κοσσυφοπέδιο-ΠΓΔΜ και φυσικά στην Αλβανία , και αυτό είναι κάτι που το γνωρίζουν …όλοι.
Έτσι , η μόνη ορθή λύση για ολόκληρη την περιοχή μας , είναι  ή στενότατη σύσφιξη όλων των σχέσεων των χωρών της περιοχής,  ενώ είναι νόμος ότι η οικονομική συμμαχία…… πάντα …φέρνει ταχύτατα και την στρατιωτική. Μας ενώνουν άλλωστε πιο πολλά  από ότι μας χωρίζουν με τις χώρες αυτές.             ΠΗΓΗ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΔΩ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙΓΕΤΑΙ ΚΑΙ Η ΑΧΤΣΙΟΓΛΟΥ ΠΗΔΙ@Τ@Ν ΣΤΟ ΧΙΛΤΟΝ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΜΣΕΝ;;;- ΒΡΕ TI MAΘΑΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΑΝ ΚΑΝΕΙ ΜΙΑ ΓΥΡΑ ΣΤΟ… (ΦΩΤΟ)

Τι μαθαίνει κανείς όταν κάνει μια γύρα στο facebook από τα σχόλια και μόνο για την Έφη Αχτσιόγλου, την σκληρή σύμβουλο του Κατρούγκαλου που έγινε ως διά μαγείας υπουργός με ρεκόρ ευνοιοκρατίας…

Τι συνέβη πραγματικά στο Πολυτεχνείο; Ποιοί το οργάνωσαν και γιατί; Colpo Grosso

Ο βρώμικος ρόλος των Εβραιοσιωνιστών, το «υποχείριο» Ιωαννίδης και ο άτολμος Παπαδόπουλος!

Σαν εισαγωγή
Τα γεγονότα του Πολυτεχνείου τον Οκτώβριο του 1973 έχουν τόσο

ΓΙΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΑΛΛΟ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ Η GOOGLE maps/space/mars

ANOIΞΤΕ ΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΚΑΙ ΖΟΥΜΑΡΕΤΕ ...ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ...

ΑΠΟΚΗΡΥΣΣΕΙ Η ''ΙΕΡΑ'' ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΟΝ ΠΑΤΗΡ ΚΛΕΟΜΕΝΗ: Ο «κληρικός» που ξορκίζει τα «διαβολικά» ΑΤΜ και σχίζει τα 50ευρα

Την θέση της από τον ιδιόρυθμο ρασοφόρο που αυτοαποκαλείται πατήρ – Κλεομένης, διαχωρίζει η Ιερά Σύνοδος, λέγοντας ότι δεν ανήκει στην τάξη των κληρικών.

ΑΣ ΠΡΟΣΕΧΑΝ ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ! Βρετανοί τουρίστες έξαλλοι με προσωπικό ξενοδοχείου στην Τουρκία – Τους κατηγορούν για ερωτικές επιθέσεις

Το προσωπικό τουρκικού ξενοδοχείου βρέθηκε προ εκπλήξεως όταν τέσσερις Βρετανοί τουρίστες- τρεις κοπέλες κι ένας νεαρός άνδρας- υποστήριξαν πως δέχτηκαν σεξουαλική επίθεση. όμως, η αντίθετη

Φωτογραφία του Καστελόριζου από τουρκικό κατασκοπευτικό δορυφόρο: Γιατί ο Ερντογάν θα επιτεθεί -Η έκθεση της CIA και ο σχεδιασμός των ΗΠΑ με το Σχέδιο Άτσεσον

Οι τουρκικοί κατασκοπευτικοί δορυφόροι έχουν εστιάσει και σαρώνουν το σύμπλεγμα της Μεγίστης ενώ έχουν φροντίσει να δημοσιοποιήσουν μια απο τις φωτογραφίες που έχουν τραβηχτεί από τις 3.7.2017