Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αλωνίζει στο Αιγαίο το τουρκικό ερευνητικό σκάφος «TCG ÇUBUKLU» παρά την ελληνική αντι-NAVTEX vid

TCG ÇUBUKLUΤο τουρκικό ερευνητικό σκάφος «TCG ÇUBUKLU» «αλωνίζει» στο κεντρικό Αιγαίο κάνοντας δήθεν επιστημονικές έρευνες. Με τον τρόπο αυτό η Άγκυρα διατηρεί σε υψηλά επίπεδα την ένταση στις
ελληνοτουρκικές σχέσεις και ταυτόχρονα επιχειρεί να προωθήσει τις αναθεωρητικές της τάσεις περί αμφισβήτησης των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων και ειδικά της υφαλοκρηπίδας.
Η κίνηση εκ μέρους της Τουρκίας με την έξοδο του ερευνητικού σκάφους της στο Αιγαίο γίνεται ακόμη πιο προκλητική από τη στιγμή που αγνοήθηκε εντελώς η αντι-NAVTEX που εκδόθηκε από τις ελληνικές αρχές σύμφωνα με την οποία η τουρκική NAVTEX είναι παράνομη και ως εκ τούτου το «TCG ÇUBUKLU» δεν θα έπρεπε να βγει στο Αιγαίο.
Παρά ταύτα ο πλους του πλοίου των προκλήσεων, όπως χαρακτηρίζονται τα σάπια (πλην του Barbaros) ερευνητικά σκάφη της Τουρκίας συνεχίζεται κανονικά σε μία περιοχή βορείως της Ικαρίας, δυτικά των Ψαρών, ανατολικά της Σκύρου, ανατολικά του Αη Στράτη και νοτιοανατολικά της Λήμνου. Σε μία περιοχή που υπάρχει ελληνική δραστηριότητα για την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων του Πρίνου με την μεταφορά ειδικής πλατφόρμας.
Από χθες που βρίσκεται στο Αιγαίο παρακολουθείται διακριτικά όπως αναφέρουν πηγές του Πολεμικού Ναυτικού από πολεμικό πλοίο, αλλά από την στιγμή που βρίσκεται σε διεθνή χωρικά ύδατα, όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές δεν δημιουργείται πρόβλημα. Ωστόσο κανείς δεν αναφέρεται στην παραβίαση της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, που είναι και ο στόχος της Άγκυρας σε μία περίοδο εξαιρετικά κρίσιμη για την εκμετάλλευση των ελληνικών υδρογονανθράκων.
Όπως φαίνεται τα ενεργειακά ζητήματα «τρέχουν» πολύ γρήγορα και μέσα στα επόμενα χρόνια, αν οι γεωπολιτικές συνθήκες το επιτρέψουν, τότε δεν αποκλείεται να δούμε το πρώτο ελληνικό φυσικό αέριο να βγαίνει στην επιφάνεια. Αυτό εξοργίζει την Τουρκία που παρά την τεράστια χερσαία έκταση της έχει πολύ περιορισμένη ΑΟΖ. Με αυτό δεν μπορεί να συμβιβαστεί ο Ερντογάν και κάνει ότι μπορεί προκειμένου να αυξήσει την επιρροή του σε βάρος των γειτονικών χωρών.
Η πρόκληση με το «TCG ÇUBUKLU», σε συνέχεια των παραβιάσεων στο Αιγαίο που συνεχίζονται αμείωτες (χθες είχαμε συνολικά 37 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου) συμβαίνει βάση της NAVTEX 582/17 με την οποία η Τουρκία ανήγγειλε τη διεξαγωγή δήθεν επιστημονικών ερευνών χθες και σήμερα στο κεντρικό Αιγαίο.

Η πορεία του τουρκικού σκάφους ακολουθεί τη γραμμή της σταθερής και μόνιμης αμφισβήτησης της ελληνικής υφαλοκρηπίδας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων στο Αιγαίο. Η Τουρκία σε μια έμπρακτη αμφισβήτηση των ελληνικών αρμοδιοτήτων και στο πλαίσιο της επιδίωξης για επιχειρησιακή διχοτόμηση του Αιγαίου, δεν γνωστοποίησε όπως θα έπρεπε για τις επιστημονικές έρευνες στα διεθνή ύδατα τις αρμόδιες Ελληνικές Αρχές, αλλά προχώρησε σε έκδοση δικής της NAVTEX διεκδικώντας έτσι τη συν διαχείριση του Αιγαίου μέχρι τον 25ο Μεσημβρινό.
Από την πλευρά της Ελλάδας εκδόθηκε η NAVTEX 132/17 με την οποία επί της ουσίας ακυρώνονται οι επιστημονικές έρευνες του ερευνητικού σκάφους, καθώς η τουρκική NAVTEX εκδόθηκε από «μη εξουσιοδοτημένο σταθμό καθώς αφορά επιστημονική ερεύνα σε περιοχή που εμπίπτει σε ελληνική περιοχή ευθύνης.
Επισημάνθηκε επίσης ότι οι μονοί εξουσιοδοτημένοι σταθμοί NAVTEX σε εφαρμογή του GMDSS για εκπομπές πληροφοριών ναυτιλιακής ασφάλειας και πληροφοριών Έρευνας και Διάσωσης για ολόκληρη την ελληνική περιοχή αρμοδιότητας NAVTEX είναι οι ελληνικοί σταθμοί της Λήμνου, του Ηρακλείου Κρήτης και της Κέρκυρας εγκεκριμένοι από τον ΙΜΟ και τον ΙΗΟ.
Ακόμη και αυτό η Τουρκία το αμφισβήτησε και έβγαλε στο Αιγαίο το «TCG ÇUBUKLU» στη ρότα των προκλήσεων και του αναθεωρητισμού της.

Σχόλια

ενεργό link

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΓΗΙΝΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΠΛΕΓΜΑ

Περί του ΓΗΙΝΟΥ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΥ ΠΛΕΓΜΑΤΟΣ Ήδη από τη δεκαετία του ‘60, οι Σοβιετικοί επιστήμονες Ν. Γκοντσάροφ, Β. Μόροζ και Β. Μοκάροφ είχαν ανακαλύψει στοιχεία που αποδεικνύουν την ύπαρξη ασθενών μαγνητικών γραμμών, οι οποίες φαίνεται πως περιβάλλουν τον πλανήτη μας σε σχήμα δωδεκαέδρου, τοποθετημένου μέσα σε ένα εικοσάεδρο, σαν κάποτε η γη να ήταν ένας τεράστιος κρύσταλλος ή να είχε μορφή ενάργειας που προερχόταν από κάποιον κρυσταλλικό πυρήνα της. Επάνω σε έναν γεωγραφικό χάρτη, οι Σοβιετικοί επιστήμονες σημείωσαν τις μνημειακές κατασκευές των αρχαίων πολιτισμών και αμέσως φάνηκε πως αυτέςακολουθούσαν τις μαγνητικές ή ενεργειακές γραμμές του εικοσαέδρου.

ΤΟ ΠΕΠΛΟ 26000 ΕΤΩΝ vid

Αλήθειες που οι Δρακονιανοί,Οφιδοειδείς και Σαυροφυείς που σε κυβερνάνε δεν θέλουν να γνωρίζεις!.

"Εθαψε" 19 ζωές ενώ σπατάλησε εκατομμύρια σε λούσα Ομολογία-σοκ>Η περιφέρεια Αττκής, έχει ταμειακά διαθέσιμα 345 εκατομμύρια!

ΠΕΡΑ ΒΡΕΧΕΙ
Οι σοκαριστικές αποκαλύψεις για την Περιφερειάρχη Ρένα Δούρου διαδέχονται η μία την άλλη καθώς 19 άνθρωποι έχουν χάσει ήδη τη ζωή τους. Οι αποκαλύψεις έχουν να κάνουν με τα εκατομμύρια που

ΙΣΛΑΜΟΠΙΘΗΚΟΙ ΜΠΗΚΑΝ ΣΕ ΓΑΛΛΙΚΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ, ΑΠΑΙΤΗΣΑΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΛΕΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΕΣ ΕΙΔΕΜΗ…vid

Στη Γαλλία δύο ισλαμοπίθηκοι με φορτηγό εισήρθαν στη γαλλική Μονή κατά τη διάρκεια των υπηρεσιών της και ζήτησαν όλες οι μοναχές ασπαστούν το Ισλάμ.

Γουίλιαμ Τόμπκινς - Eρπετοειδείς, τι έγινε στη Σελήνη ... vid

Απόρρητο βίντεο της NASA στην...Σελήνη και άλλα...

Η ΝΑSΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ-ΤΟ 2018 ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΧΕΙΜΩΝΑΣ

Μιλώντας στην Daily Star, ο μετεωρολόγος Paul Dorian συμφώνησε ότι η μειωμένη ηλιακή δραστηριότητα θα μπορούσε να μας φέρει μια νέα εποχή παγετώνων.