Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Κύπρος: Προετοιμάζονται για κυβερνοπόλεμο με ζώνη κυβερνοάμυνας!

          
Η Κύπρος προετοιμάζεται να αντιμετωπίσει κυβερνοεπιθέσεις. Δείτε τι πρωτοβουλίες παίρνει το ΥΠΑΜ για να τις αντιμετωπίσει.
 Πραγματοποιήθηκε στο Συντονιστικό Κέντρο «ΖΗΝΩΝ» στη Λάρνακα, ημερίδα Κυβερνοάμυνας με θέμα «Διαδίκτυο και Ασφάλεια» που
διοργανώθηκε από το Υπουργείο Άμυνας.

Η ημερίδα εντάσσεται στο πλαίσιο μιας σειράς δράσεων του Υπουργείου Άμυνας αυτή τη βδομάδα, με στόχο τη γενική ενημέρωση γύρω από το θέμα της κυβερνοάμυνας.
Στην ημερίδα συμμετείχαν ακαδημαϊκοί από όλα σχεδόν τα πανεπιστήμια της Κύπρου, καθώς και το ΓΕΡΥΕΤ, γεγονός που επιβεβαιώνει όπως ανέφερε στο χαιρετισμό του ο Υπουργός Άμυνας, τη βούληση για να αξιοποιηθεί η επιστημονική γνώση αλλά και συνέργειες για την αναβάθμιση της επιχειρησιακής ικανότητας στο τομέα της κυβερνοάμυνας.
Ο Υπουργός Άμυνας συγχάρηκε όλους όσοι εργάστηκαν για την προετοιμασία της σημερινής ημερίδας και εξήρε την προσπάθεια που καταβάλλεται έτσι ώστε να μπορούν να διαμορφωθούν οι προϋποθέσεις για μια αποτελεσματική και διαρκώς βελτιούμενη δυνατότητα αντιμετώπισης των προκλήσεων ασφάλειας που προκύπτουν, ως αποτέλεσμα της τεχνολογικής επανάστασης στον κυβερνοχώρο.Όσο η οργάνωση του σύγχρονου κόσμου, συνέχισε ο κ. Υπουργός, βασίζεται όλο και περισσότερο στη χρήση του κυβερνοχώρου, τόσο μεγαλύτερη θα είναι εκ των πραγμάτων η ανάγκη προστασίας από κακόβουλες επιθέσεις και απειλές. 
Αυτό ισχύει βεβαίως και για τις Ένοπλες Δυνάμεις, κατέληξε. Ο κυβερνοπόλεμος ή κυβερνοεπιθέσεις αποτελούν σήμερα μια από τις πιο σοβαρές ασύμμετρες προκλήσεις ασφάλειας.
Η έγκαιρη και συστηματική μας προετοιμασία για την διεξαγωγή αμυντικών επιχειρήσεων στο επίπεδο του Κυβερνοχώρου είναι επιτακτική, σημείωσε, καθότι οι κυβερνοεπιθέσεις μεγάλης κλίμακας, εκτιμάται ότι θα αποτελούν μέρος των επιχειρησιακών διαδικασιών στο μελλοντικό θέατρο επιχειρήσεων.


Στην συνέχεια ο κ. Φωκαΐδης υπογράμμισε ότι στο πλαίσιο του Σχεδίου Αναδιοργάνωσης και Εκσυγχρονισμού της Ε.Φ. το ΓΕΕΦ έχει προχωρήσει στη σύσταση ειδικής Διεύθυνσης για θέματα Κυβερνοάμυνας, ενώ την ερχόμενη Πέμπτη πραγματοποιείται διαγωνισμός για την επιλογή Συμβασιούχων Οπλιτών, οι οποίοι έχουν τα τυπικά προσόντα (Πτυχία-Μεταπτυχιακά-Διπλώματα στο ευρύτερο επιστημονικό πεδίο της Πληροφορικής), για τοποθέτηση στην εν λόγω Διεύθυνση, πέραν των μονίμων στελεχών. 
Σε αυτούς που θα πρωτεύσουν στο διαγωνισμό, ο οποίος διεξάγεται αποκλειστικά με ευθύνη και εποπτεία του Πανεπιστημίου Κύπρου, τόνισε ο κ. Υπουργός, θα προσφερθούν υποτροφίες, σε συνεργασία με Πανεπιστήμια .
Επιπλέον πραγματοποιήθηκε και σεμινάριο με θέμα τη Διαχείριση Διαβαθμισμένων Πληροφοριών το οποίο αφορά τους λειτουργούς ασφαλείας διαβαθμισμένων πληροφοριών της Κυπριακής Δημοκρατίας.

armynow.net

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΔΩ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙΓΕΤΑΙ ΚΑΙ Η ΑΧΤΣΙΟΓΛΟΥ ΠΗΔΙ@Τ@Ν ΣΤΟ ΧΙΛΤΟΝ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΜΣΕΝ;;;- ΒΡΕ TI MAΘΑΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΑΝ ΚΑΝΕΙ ΜΙΑ ΓΥΡΑ ΣΤΟ… (ΦΩΤΟ)

Τι μαθαίνει κανείς όταν κάνει μια γύρα στο facebook από τα σχόλια και μόνο για την Έφη Αχτσιόγλου, την σκληρή σύμβουλο του Κατρούγκαλου που έγινε ως διά μαγείας υπουργός με ρεκόρ ευνοιοκρατίας…

Τι συνέβη πραγματικά στο Πολυτεχνείο; Ποιοί το οργάνωσαν και γιατί; Colpo Grosso

Ο βρώμικος ρόλος των Εβραιοσιωνιστών, το «υποχείριο» Ιωαννίδης και ο άτολμος Παπαδόπουλος!

Σαν εισαγωγή
Τα γεγονότα του Πολυτεχνείου τον Οκτώβριο του 1973 έχουν τόσο

ΓΙΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΑΛΛΟ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ Η GOOGLE maps/space/mars

ANOIΞΤΕ ΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΚΑΙ ΖΟΥΜΑΡΕΤΕ ...ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ...

ΤΟ ΧΑΝΕΙ ΤΟ ΠΑΙΓΧΝΙΔΙ Ο ΣΟΥΛΤΑΝΟΣ - ΗΠΑ-Γαλλία προειδοποιούν την Τουρκία: «Την επόμενη φορά θα σε βυθίσουμε»

Η Τουρκία έχει προειδοποιηθεί από τρίτους- ΗΠΑ-Γαλλία- ότι πρέπει να αποφύγει τις όποιες ακραίες ενέργειες ενόψει της έναρξης των γεωτρήσεων στο τεμάχιο 11 της κυπριακής ΑΟΖ. Οι προειδοποιήσεις

ΑΠΟΚΗΡΥΣΣΕΙ Η ''ΙΕΡΑ'' ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΟΝ ΠΑΤΗΡ ΚΛΕΟΜΕΝΗ: Ο «κληρικός» που ξορκίζει τα «διαβολικά» ΑΤΜ και σχίζει τα 50ευρα

Την θέση της από τον ιδιόρυθμο ρασοφόρο που αυτοαποκαλείται πατήρ – Κλεομένης, διαχωρίζει η Ιερά Σύνοδος, λέγοντας ότι δεν ανήκει στην τάξη των κληρικών.

Μοσούλη: Μαζικές αυτοκτονίες ΙΣΛΑΜΟΠΊΘΗΚΩΝ του ISIS και των οικογενειών τους για να μην παραδοθούν

Διοικητές και μαχητές ισλαμοπίθηκοι του ISIS έχουν αυτοκτονήσει πυροδοτόντας, τις εκρηκτικές τους ζώνες στην περιοχή της παλιάς Μοσούλης, προκειμένου να αποτρέψουν τον Ιρακινό Στρατό