Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΠΕΤΑΝΕ με ελικόπτερα ΚΟΝΣΕΡΒΕΣ στους χρεοκοπημένους Ελληνες και αγοράζουν φιλέτα-κοψοχρονιά! Ρώσοι, Κινέζοι, Γερμανοί και Αμερικανοί κάνουν πλιάτσικο!

ΓΡΑΦΕΙ Η GILLIAN ROTHSCHILD
Καθώς ο Σύριζα κατασπαράζει τα λαικά εισοδήματα με τον φονικό ΕΝΦΙΑ Ρώσοι, Κινέζοι, Γερμανοί και Αμερικανοί πετάνε με ελικόπτερα πάνω από περιοχές-φιλέτα της Ελλάδας και αφού πετάξουν κονσέρβες
στους πεινασμένους κα εξαθλιωμένους οξυδερκείς Ελληνες φορολογούμενους στην συνέχεια προσγειώνονται στο έδαφος. Φωνάζουν τους χρεοκοπημένους Ελληναραίους και αγοράζουν τα πιο μοναδικά ακίνητα κοψοχρονιάς. Εχουν τρελαθεί οι Ελληνες μεσίτες από τις τιμές που ξεπουλάνε οι Ελληνες σπίτια, ξενοδοχεία, οικόπεδα τα πάντα όλα για να ζήσουν με 3,5% πλεόνασμα για 50 χρόνια και μηδενική ανάπτυξη γιατί ποιος σοβαρός άνθρωπος θα επενδύσει με τον Σύριζα στην κυβέρνηση.
Ο θάνατος και ο ΕΝΦΙΑ είναι τα πιο σταθερά πράγματα στην ζωή και αυτά υπόσχεται η κυβέρνηση. Οσα έχε υποσχεθεί στους δανειστές δείχνουν ότι ουσιαστικά δεν υπάρχει καμία πρόθεση για κατάργηση του φόρου αλλά ούτε να πραγματοποιήσει αλλαγές προς την κατεύθυνση της δημιουργίας ενός περισσότερο δίκαιου φόρου.
Παρά τις επανειλημμένες εξαγγελίες και προβλέψεις στα κείμενα των μνημονίων ότι θα οι αντικειμενικές αξίες θα εξισωθούν με τις εμπορικές, αυτή η εξέλιξη συνεχώς αναβάλλεται: ο αρχικός σχεδιασμός ήταν για το 2017, μεταφέρθηκε για τον Ιούνιο του 2017 και τώρα έχει μεταφερθεί για το 2018.
Ακόμη, όμως, και να μειωθούν οι αντικειμενικές αξίες, θα γίνουν τέτοιες αλλαγές σε κλίμακες και συντελεστές που η εισπραξιμότητα του φόρου θα διατηρηθεί στα 2,65 δις. ευρώ ετησίως.
Η μείωση του ΕΝΦΙΑ περιλαμβάνεται στα αντίμετρα που έχει διαπραγματευτεί η κυβέρνηση, μόνο που η μείωση, αν και εφόσον εφαρμοστεί, θα είναι κατ’ ανώτατο όριο 70 ευρώ και μόνο για όσους πληρώνουν ΕΝΦΙΑ έως 700 ευρώ.
Το τρίτο σημείο που δείχνει την απροθυμία για αλλαγές στο φόρο είναι η αναστολή της εφαρμογής του συμπληρωματικού ΕΝΦΙΑ στις εκτός σχεδίου εκτάσεις. Στην πράξη, μεγάλες περιουσίες που βρίσκονται σε εκτός σχεδίου εκτάσεις, όπως σε δημοφιλή τουριστικές περιοχές ή και σε ολόκληρα νησιά,  παραμένουν ουσιαστικά αφορολόγητες την ώρα που φορολογούνται εξοντωτικά κτίσματα χαμηλής αξίας στα αστικά κέντρα.
Οι αλλαγές που δεσμεύτηκε να προωθήσει άμεσα η κυβέρνηση, περιέχουν και άλλες δυσάρεστες καραμπόλες όσο αφορά τον ΕΝΦΙΑ.
Το σχέδιο προβλέπει ότι ο ΕΝΦΙΑ του 2018 θα εκδοθεί μισό χρόνο νωρίτερα από ό,τι συνήθως και οι ιδιοκτήτες θα αρχίσουν να τον πληρώνουν αμέσως μόλις ολοκληρωθεί η πληρωμή του φετινού φόρου.
Επιπλέον θα καταργηθούν ή θα περιοριστούν δραστικά οι εκπτώσεις φόρου που ισχύουν σήμερα για ευπαθείς ομάδες, αυξάνοντας ταυτόχρονα τους συντελεστές φορολόγησης και επιβάλλοντας συμπληρωματικό φόρο σε περισσότερα ακίνητα – ακόμα και χαμηλότερης φορολογητέας αξίας.
Οι αυξήσεις θα επιβληθούν πριν από τις μειώσεις και τα αντίμετρα που θα ψηφίσει η κυβέρνηση για το 2020. Το κλειδί των αλλαγών κρύβεται στις αυξομειώσεις των αντικειμενικών τιμών των ακινήτων. Με σκοπό να διατηρηθεί ο στόχος για καθαρή είσπραξη εσόδων στα 2,7 δισ. ευρώ τον χρόνο, θα περιορίζονται οι εξαιρέσεις ή εκπτώσεις φόρου.
Τα σενάρια που εξετάζει η κυβέρνηση περιλαμβάνουν συνδυασμούς από τα μια σειρά μέτρα:
  1. μειώσεις φόρου σε προνομιούχες περιοχές, για παράδειγμα στο Ψυχικό, όπου οι αντικειμενικές τιμές θα πέσουν επειδή παρέμεναν σε επίπεδα πάνω από τις εμπορικές.
  2. αυξήσεις φόρου σε «λαϊκές» περιοχές, όπου διαπιστώνεται πως οι αντικειμενικές είναι πλέον χαμηλότερες από τις εμπορικές.
  3. Μείωση των εκπτώσεων για χαμηλόμισθους και ευπαθείς ομάδες.
Παρά τις δεσμεύσεις, πάντως, στο υπουργείο Οικονομικών εκφράζουν και αμφιβολίες για το αν προλαβαίνουν να προσαρμοστούν οι αντικειμενικές αξίες στις εμπορικές τιμές μέχρι το τέλος του 2017.
Οπως αναφέρεται στο κείμενο του νέου επικαιροποιημένου μνημονίου, σε περίπτωση που οι νέες φορολογητέες τιμές ακινήτων οδηγήσουν έστω και σε μικρή πτώση των ετήσιων εσόδων του ΕΝΦΙΑ κάτω από το επίπεδο των 2,7 δισ. ευρώ, θα διευρυνθεί η φορολογητέα βάση επιβολής του φόρου και θα αναπροσαρμοστούν οι συντελεστές του ώστε το ύψος των εσόδων που θα εισπραχθούν να παραμένει σταθερό στα ίδια επίπεδα που προβλέπει το μνημόνιο.
Στην ίδια συμφωνία προβλέπεται ότι μειώσεις στις εισπράξεις του ΕΝΦΙΑ μπορεί να υπάρξουν μόνο μετά το 2020, κατά μόλις 200 εκατ. ευρώ, από τα 2,7 δισ. που πληρώνουν οι ιδιοκτήτες, αν και εφόσον η πρόβλεψη για πρωτογενές πλεόνασμα από μέτρα λιτότητας υπερκαλύψει το 3,5% του ΑΕΠ.
Στο κείμενο του νέου επικαιροποιημένου μνημονίου περιγράφεται ένα νέο χρονοδιάγραμμα για την εφαρμογή του σχεδίου της προσαρμογής των αντικειμενικών αξιών στα επίπεδα των αγοραίων τιμών. Ετσι, αποκαλύπτεται και το σχέδιο για να ξεκινήσει η επιβολή του ΕΝΦΙΑ του 2018 από τον Μάρτιο του συγκεκριμένου έτους, δηλαδή πολύ νωρίτερα από κάθε άλλη φορά.    πηγη

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ALERT Αιφνιδιαστικό διάγγελμα από Β.Κορέα – «Λοιπόν, έχουμε πόλεμο – Θα καταρρίψουμε τα αμερικανικά αεροσκάφη που πετούν και εκτός του εναέριου χώρου μας» vid

Ασχημα νέα για την Ελλάδα με ισραηλινό στραπάτσο- Η Ρωσική αεράμυνα αναχαίτισε τις επιδρομές των ισραηλινών μαχητικών – Οι S-400 είδαν τα F-35 από τη Συρία vid

Άσχημα νέα για την Ελλάδα καθώς η ενιαία ρωσική αντιαεροπορική άμυνα κατάφερε να εντοπίσει τα F-35 κατά την διάρκεια της τελευταίας επίθεσης στην Συρία. Και το αποτέλεσμα αυτής της επιχείρησης είναι

ΕΚΤΑΚΤΟ- Οι πρώτες εικόνες: Ισπανικά άρματα μάχης και τεθωρακισμένα περικύκλωσαν την Καταλονία – Δεύτερος ''ισπανικός'' εμφύλιος pics - vid

Iσπανικά άρματα μάχης και τεθωρακισμένα έκαναν την εμφάνιση τους  στους δρόμους της Καταλονίας μετά από εντολή του Ραχόι ενώ ήδη υπάρχει επέμβαση

VIDΕΟ που πρέπει να δουν όλοι: Ο Πάπας αρχιεκπρόσωπος του Κρόνειου επί γης ιερατείου, κήρυξε τον Μεσαίωνα του παγκόσμιου ηγέτη

Ο Πάπας Φραγκίσκος, έχοντας ως «πεσκέσι» από την Κολομβία ένα μαυρισμένο μάτι έπειτα από ατύχημα με το όχημα μετακινήσεώς του, ολοκλήρωσε την Κυριακή το ταξίδι του στην Κολομβία, προτρέποντας

Dr. Eric Norton: Υπάρχει τεράστιος εξωγήινος στόλος πίσω από τη Σελήνη

Τα ελληνικά νησιά στο «μάτι» του «θηρίου» - Τι ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός 5G

Σε χθεσινό  άρθρο διαβάσατε πως η τεχνολογία 5G θα αλλάξει την ζωή μας και θα καθορίζει το μέλλον των «έξυπνων πόλεων» με τους πάντες και τα πάντα να είναι συνδεδεμένα με έναν κεντρικό σέρβερ, ο