Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΠΟΥ ΜΑΣ ΟΔΗΓΟΥΝ; Το ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΖΩΟ θα τα τινάξει εκτιμούν οι Τραπεζίτες! Το ανέκδοτο με το πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% σε βάθος χρόνου


Ή θα πετύχει το πείραμα του 4ου μνημονίου με τους υψηλούς δημοσιονομικούς στόχους και θα έρθει κύμα επενδύσεων, τερματίζοντας τη λιτότητα, ή ο ασθενής θα αποβιώσει. Το λέει το
Bloomberg, το λένε οι ξένοι οίκοι που έχουν λόγο να στηρίξουν την προσπάθεια της κυβέρνησης γιατί σε τέτοιες εποχές βγαίνουν λεφτά για συμβούλους, το λένε τραπεζίτες και επιχειρηματίες.
Γράφει η Gillian Rothschild
Και επειδή βρισκόμαστε στο ίδιο και χειρότερο σημείο τα τελευταία χρόνια, μάλλον προς το θάνατο οδεύει η χώρα και με επιστήμονες σαν τον Πολλάκη ούτε η ανάνηψη τη σώζει.
Το  Bloomberg λίγες ώρες μετά την ψήφιση του 4ου Μνημονίου κάνει λόγο για φιλόδοξους δημοσιονομικούς στόχους που μπορεί να στραγγαλίσουν την οικονομία: οι πρόσφατες οικονομικές μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα, αναμένεται να καθορίσουν σε μεγάλο βαθμό το διακύβευμα της ελάφρυνσης του χρέους, με αποτέλεσμα το άνοιγμα μιας περιόδου έντονης επενδυτικής δραστηριότητας στη χώρα και το τέλος της οικονομικής κρίσης.
Αν όχι, η λιτότητα θα συντρίψει τη χώρα και θα στείλει την κυβέρνηση αναγκαστικά σε αναζήτηση ενός ακόμα πακέτου διάσωσης. Σύντομα θα μάθουμε τι από τα δυο θα συμβεί γράφει το Bloomberg.
Ο κίνδυνος που ελλοχεύει είναι μήπως η επίτευξη φιλόδοξων δημοσιονομικών στόχων στραγγαλίσει την οικονομία σε τέτοιο βαθμό, που να χαθεί ο στόχος για την επόμενη χρονιά, οπότε οι περικοπές των συντάξεων και οι αυξήσεις των φόρων θα ενισχύσουν περαιτέρω τη λιτότητα και το αδιέξοδο, αναφέρεται στην ανταπόκριση του Bloomberg.
Oπως τονίζει ο επικεφαλής του ΙΟΒΕ Νίκος Βέττας, η ελληνική οικονομία βρίσκεται σε κρίσιμο σταυροδρόμι. Είναι περίπου στο ίδιο επίπεδο τα τρία τελευταία χρόνια και, ενώ πολλοί παράγοντες που δημιούργησαν μια αρνητική δυναμική από την αρχή της κρίσης είναι τώρα πιο αδύναμοι, ωστόσο δεν υπάρχει εγγύηση ότι η οικονομία θα εισέλθει σε φάση βιώσιμης ανάπτυξης.
Η συμφωνία με τους πιστωτές συνεπάγεται ορισμένα μέτρα ύφεσης, συμπεριλαμβανομένης της απαίτησης για αύξηση των πρωτογενών πλεονασμάτων τα επόμενα χρόνια, εκτιμά ο Νίκος Καραμούζης, πρόεδρος της Eurobank και της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών. Αυτός ο αρνητικός αντίκτυπος θα αντισταθμιστεί κυρίως από ένα καλύτερο οικονομικό κλίμα, τη συμμετοχή στο QE και τη βιώσιμη αναδιάρθρωση του δημόσιου χρέους, σημειώνει.
Ο Ηλίας Λεκκός, επικεφαλής οικονομολόγος της Τράπεζας Πειραιώς Α.Ε. στην Αθήνα, δεν έχει πειστεί: «Δεν υπάρχει προηγούμενο για μια χώρα που δεν εξάγει πετρέλαιο να επιτύχει ένα πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% συστηματικά για μια περίοδο πολλών ετών, ανέφερε. “Δεν μπορεί να επιτευχθεί, ή θα επιτευχθεί με τίμημα μια τεράστια ύφεση».
Επιφυλακτική παραμένει η Bank of America/Merrill Lynch και θεωρεί ότι στο ελληνικό ζήτημα, υπάρχουν περισσότερα περιθώρια για επιπλοκές παρά για γρήγορες λύσεις: Οι κόκκινες γραμμές σχετικά με την ελάφρυνση του χρέους και τη συμμετοχή του ΔΝΤ είναι οι ίδιες και υπάρχει πιθανότητα επιπλοκών κατά την προετοιμασία ενόψει των λήξεων των ομολόγων που αναμένονται το καλοκαίρι. Ενώ η δεύτερη αξιολόγηση είναι πιθανόν να ολοκληρωθεί, αυτό δεν εγγυάται την εκταμίευση επιπλέον μετρητών για την κάλυψη των θερινών λήξεων της Ελλάδας.
Κατά πόσο η Ελλάδα λάβει την επόμενη δόση, θα εξαρτηθεί επίσης από τις πολιτικές συνομιλίες κατά τη διάρκεια του Eurogroup. Η συμμετοχή του ΔΝΤ θεωρείται ως προϋπόθεση για τυχόν περαιτέρω εκταμιεύσεις, αλλά η συμμετοχή του απαιτεί από τους δανειστές να αποδείξουν ότι μπορούν να προσφέρουν επαρκή ελάφρυνση του χρέους που θα καταστήσει το ελληνικό χρέος βιώσιμο.
Και αυτό, με τη σειρά του, εξαρτάται επίσης από τους μεσοπρόθεσμους στόχους για τα πρωτογενή πλεονάσματα. Επίσης, δεν είναι σαφές εάν γερμανική κυβέρνηση είναι πρόθυμη να προσφέρει ελάφρυνση χρέους, τουλάχιστον όχι ακόμη. Εναλλακτικά, το ΔΝΤ θα πρέπει να είναι διατεθειμένο να ανακοινώσει την έκθεση βιωσιμότητας του χρέους με… λίγες λεπτομέρειες. Ένα τέτοιο σενάριο όμως δεν έχει πολλές πιθανότητας.
Η τελική εναλλακτική λύση είναι ότι όλοι να αποφασίσουν την τμηματική εκταμίευση των δόσεων προς την ελληνική κυβέρνησης, χωρίς να καταστεί σαφές εάν το ΔΝΤ συμμετάσχει στο πρόγραμμα.
Κάτι τέτοιο θα μπορούσε να συμβεί την επόμενη εβδομάδα, αλλά ίσως χρειαστεί να πλησιάσουμε στις λήξεις του καλοκαιριού για να αποφασιστεί, καταλήγει η Bank of America Merrill Lynch.
Kαι η Citi εκτιμά ότι πέρα από τις ευρύτερες δεσμεύσεις για ελάφρυνση χρέους μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος το καλοκαίρι του 2018, στο πλαίσιο όσων συμφωνήθηκαν τον Μάιο του 2016, λεπτομέρειες για το ποια μέτρα θα υιοθετηθούν είναι απίθανο να συμφωνηθούν στο κοντινό μέλλον.
Αυτό, προσθέτει, αφήνει κάποια αβεβαιότητα για τη διάθεση του ΔΝΤ να παραμείνει στο πρόγραμμα αλλά και τη συμμετοχή της Ελλάδας στο QE. Παρόλα αυτά εκτιμά ότι κανένα από αυτά τα θέματα δεν θα είναι σημαντικό εμπόδιο για την εκταμίευση της δόσης κάποια στιγμή τον Ιούνιο.    ΠΗΓΗ

Σχόλια

ενεργό link

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΤΟ ΠΕΠΛΟ 26000 ΕΤΩΝ vid

Αλήθειες που οι Δρακονιανοί,Οφιδοειδείς και Σαυροφυείς που σε κυβερνάνε δεν θέλουν να γνωρίζεις!.

Εμβόλιο Γρίππης 2- Συγκλονιστικά ευρήματα ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ μελέτης

vasoula2908Πριν από 7 ώρες (τροποποιήθηκε) Μετά την αρνητικότατη αντιδραση ενος(μόνο ενος σε πάνω από 3000 άτομα) κυρίου ονοματι Ματεο στο προηγούμενο βίντεο λες κι είναι αστυνομία σκέψης, έχω να πω ό,τι είπα και στο σάιτ μου γι'αυτό το θέμα. Το μεταφέρω αυτολεξί:

Γουίλιαμ Τόμπκινς - Eρπετοειδείς, τι έγινε στη Σελήνη ... vid

Απόρρητο βίντεο της NASA στην...Σελήνη και άλλα...

Οι Εξωγήινοι Ερπετοειδείς Και Το Συμβούλιο Των 13 Βασιλικών Οικογενειών ... Πρώτο και Δεύτερο Μέρος

Μέρος Πρώτο 
 Ο ηγέτης των Illuminati της Γης ονομάζεται "Πίνδαρος".  Ο Πίνδαρος είναι μέλος μίας από τις 13 Illuminati οικογένειες που κυβερνούν, και είναι πάντα αρσενικός. Ο τίτλος, Πίνδαρος, είναι μια συντομογραφία του όρου "Κορυφή του Δράκοντα», επίσης γνωστού και ως το «πέος του Δράκου". Συμβολικά, αυτό αντιπροσωπεύει την

ΘΕΛΕΤΕ ''ΜΟΥΣΙΑ'' - Το ΝΑΤΟ προσομοίωσε επίθεση στην Τουρκία – Επιβεβαιώνονται τα σενάρια «Καλλίπολης» – Ο Ερντογάν απέσυρε τα στρατεύματα του

Τρομερές εξελίξεις λαμβάνουν χώρα που πριν λίγο καιρό θα έμοιαζαν με φάρσα. Ο Ερντογάν απέσυρε και τους 40 Τούρκους στρατιώτες από προγραμματισμένη άσκηση του  ΝΑΤΟ «όταν το όνομα του προέδρου

"Εθαψε" 19 ζωές ενώ σπατάλησε εκατομμύρια σε λούσα Ομολογία-σοκ>Η περιφέρεια Αττκής, έχει ταμειακά διαθέσιμα 345 εκατομμύρια!

ΠΕΡΑ ΒΡΕΧΕΙ
Οι σοκαριστικές αποκαλύψεις για την Περιφερειάρχη Ρένα Δούρου διαδέχονται η μία την άλλη καθώς 19 άνθρωποι έχουν χάσει ήδη τη ζωή τους. Οι αποκαλύψεις έχουν να κάνουν με τα εκατομμύρια που