Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ιράν εναντίον Ισραήλ και στη μέση... η Ελλάδα!

Γιατί εμπλέκεται η χώρα μας
Ενημερωτικό σημείωμα με τη μορφή Δελτίου Τύπου εξέδωσε πριν λίγη ώρα η ισραηλινή πρεσβεία στην Αθήνα, σε μια προσπάθεια να κεφαλαιοποιήσει επικοινωνιακά την εξέλιξη των αμερικανικών
πληγμάτων με πυραύλους Tomahawk, τύπου κρουζ, εναντίον στρατιωτικής βάσης στη Συρία.
Στο σημείωμα καταγράφονται οι πραγματικά απίστευτες, τουλάχιστον με τα δυτικά στάνταρ, δηλώσεις Ιρανών αξιωματούχων, από το ανώτατο του θρησκευτικού ηγέτη Χαμενεΐ, στην στρατιωτική ηγεσία και του Φρουρούς της Επανάστασης, μέχρι απλώς συμβούλων, σε βάρος του κράτους του Ισραήλ. Με τη δημοσίευση, είναι προφανής ο στόχος των ισραηλινών να υπενθυμίσουν, αφενός την ιρανική ανάμιξη στη Συρία…
Αφετέρου δε, ότι ο λόγος της παρουσίας της Ισλαμικής Δημοκρατίας εκεί, είναι η προβολή ισχύος στην ανατολική Μεσόγειο και η εξασφάλιση της δυνατότητας αξιόπιστης αποτρεπτικής απειλής κατά του Ισραήλ, καθώς πάντα φοβάται το ενδεχόμενο επίθεσης με στόχο τις ιρανικές πυρηνικές εγκαταστάσεις…
ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΤΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ:
Αρκετοί αναλυτές και σχολιαστές, ιδιαίτερα στην Ευρώπη, έχουν την τάση να υποβαθμίζουν τις απειλές του Ιράν εναντίον του Ισραήλ με το σκεπτικό ότι η προσέγγιση χωρών της Δύσης με την Τεχεράνη μπορεί τελικά να μετριάσει τις ακραίες απόψεις Ιρανών αξιωματούχων, ιδιαίτερα μετά την υπογραφή της συμφωνίας για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα (The Joint Comprehensive Plan of Action (JCPOA) στη Βιέννη στις 14 Ιουλίου 2015 μεταξύ του Ιράν και των χωρών P5+1 (τα πέντε μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ: ΗΠΑ, Κίνα, Γαλλία, Ρωσία, Ηνωμένο Βασίλειο συν της Γερμανίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης).
Κάτι τέτοιο όμως δεν συμβαίνει. Μία από τις πολλές αδυναμίες της συμφωνίας για τα πυρηνικά, είναι ότι απελευθέρωσε πόρος προς την Τεχεράνη, δίνοντας την δυνατότητα στο Ιράν να ενισχύσει την υποστήριξη του προς τρομοκρατικές οργανώσεις που απειλούν το Ισραήλ και όχι μόνο στην περιοχή (Χεζμπολάχ στο Λίβανο, Χαμάς στη Γάζα, κ.λπ.).
Όμως αυτό το ενημερωτικό σημείωμα δεν θα εστιαστεί στην συμφωνία αλλά στην ρητορική των Ιρανών. Αν μη τι άλλο, ανώτατοι Ιρανοί αξιωματούχοι όχι μόνο δεν έχουν μετριάσει την εμπρηστική ρητορική τους εναντίον του Ισραήλ, αλλά την έχουν εντείνει. Μια προσεκτική ματιά στις δηλώσεις τους φανερώνει ότι συνεχίζουν να κάνουν εκκλήσεις για την καταστροφή του Ισραήλ, να απορρίπτουν την ειρηνική προσέγγιση Ισραήλ-Παλαιστινίων, και να καλούν για την ενίσχυση των ακραίων παλαιστινιακών οργανώσεων και της παλαιστινιακής τρομοκρατίας.
Ακολουθούν κάποιες ενδεικτικές δηλώσεις Ιρανών αξιωματούχων. Αξίζει να σημειωθεί, ότι όταν Ιρανοί αξιωματούχοι μιλούν για την “απελευθέρωση της Παλαιστίνης” εννοούν την καταστροφή του Ισραήλ, το οποίο και αποκαλούν “Σιωνιστικό καθεστώς” καθώς δεν αναγνωρίζουν το δικαίωμα ύπαρξής του. Όλες οι δηλώσεις που παρουσιάζονται έγιναν μετά την υπογραφή της συμφωνίας για το πυρηνικό πρόγραμμα.
Ανώτατος Πνευματικός Ηγέτης του Ιράν, Ali Khamenei:
“Από την αρχή αυτός ο καρκινικός όγκος έχει αναπτυχθεί σε αρκετά στάδια μέχρι που εξελίχθηκε στην σημερινή καταστροφή. Η θεραπεία αυτού του όγκου θα πρέπει επίσης να γίνει σε αρκετά στάδια . . . Η παράνομη οντότητα του Σιωνιστικού καθεστώτος θα συνεχίσει να υπάρχει μόνο εάν θεμελιωθεί πάνω στα ερείπια της παλαιστινιακής ταυτότητας και οντότητας. Γι’ αυτό, η προστασία της παλαιστινιακής ταυτότητας και η φύλαξη όλων των συμβόλων αυτής της αληθινής και φυσικής ταυτότητας είναι αναγκαία και μέρος της Ιερής Τζιχάντ (Ιερός πόλεμος). Οι κίνδυνοι από την παρουσία της Σιωνιστικής οντότητας δεν πρέπει να αγνοηθούν! Επομένως, η Αντίσταση πρέπει να ωφεληθεί από τα αναγκαία μέσα για να συνεχίσει αυτό το καθήκον.” (Irna, 21 Φεβρουαρίου 2017)
“Με το θέλημα του Θεού, η Τρίτη Ιντιφάντα θα προκαλέσει ακόμη μια ήττα στο αρπακτικό καθεστώς και οι προσπάθειες για την απελευθέρωση της Παλαιστίνης θα πρέπει να αποτελέσουν μοχλό ενότητας για όλα τα Μουσουλμανικά έθνη και εκείνων που επιδιώκουν την ελευθερία. Έχουμε τονίσει ότι εάν η αντίσταση δεν είχε παραλύσει το Σιωνιστικό καθεστώς, ο κόσμος θα είχε δει την επεκτατική πολιτική του σε όλα τα κράτη της περιοχής από την Αίγυπτο μέχρι την Ιορδανία, το Ιράκ, τις χώρες του Περσικού Κόλπου και άλλες χώρες.” (Εδώ να σημειωθεί ότι στην ίδια παρέμβαση, ο Ανώτατος Πνευματικός Ηγέτης του Ιράν, είπε επίσης ότι τώρα φαίνονται τα σημάδια της κατάρρευσης του Σιωνιστικού καθεστώτος και η αδυναμία των κύριων συμμάχων του, ιδιαίτερα των Ηνωμένων Πολιτειών. (Fars News Agency, 14 Δεκεμβρίου 2016)
“Οι Άγιοι Τόποι θα απελευθερωθούν χάρη στην αντίσταση και τον αγώνα των παλαιστινιακών ομάδων. Θα πούμε στους Σιωνιστές ότι δεν θα υπάρχουν σε 25 χρόνια και με το θέλημα το Θεού, μέχρι τότε δεν θα υπάρχει τίποτα που να αποκαλείται Σιωνιστικό καθεστώς. Η παγκόσμια αλαζονεία που καθοδηγείται από τον Μεγάλο Σατανά, τις Ηνωμένες Πολιτείες, παράλληλα με τις εμπλεκόμενες μαριονέτες του στην περιοχή, έχουν δημιουργήσει την σημερινή κρίση και προβαίνουν σε κάθε προσπάθεια να ξεχαστεί το παλαιστινιακό ζήτημα. (Tasnim, Fars News Agency 14 Δεκεμβρίου 2016)
“Inshallah (Με το θέλημα του Θεού), δεν θα υπάρχει κάτι που να αποκαλείται Σιωνιστικό καθεστώς σε 25 χρόνια. Μέχρι τότε, το αγωνιστικό και ηρωικό σθένος της Τζιχάντ, δεν θα αφήσει σε στιγμή ηρεμίας τους Σιωνιστές.” (Business Insider, 9 Σεπτεμβρίου 2016)
“Το Ισραήλ θα γίνεται ολοένα και λιγότερο ασφαλές κάθε μέρα, είτε υπάρχει πυρηνική συμφωνία, είτε όχι.” (JCPA, 16 Αυγούστου 2015)
“Τα συνθήματα του ιρανικού έθνους κατά την διάρκεια της Ημέρας Al Qods (Ημέρα της Ιερουσαλήμ) δείχνουν την θέση μας. Τα συνθήματα “Θάνατος στο Ισραήλ” και “Θάνατος στην Αμερική” έχουν ηχήσει σε όλη την χώρα και δεν περιορίζονται μόνο στην Τεχεράνη και τις άλλες μεγάλες πόλεις. Ολόκληρη η χώρα βρίσκεται κάτω από την ομπρέλα αυτού του μεγάλου κινήματος.” (JCPA, 16 Αυγούστου 2015)
Ο δήθεν “μετριοπαθής” Πρόεδρος του Ιράν, Hassan Rouhani:
Απόσπασμα άρθρου της ιρανικής ειδησεογραφικής ιστοσελίδας Tasmin, αναφορικά με την στάση του Ιρανού Πρόεδρου, Hassan Rouhani, για το παλαιστινιακό ζήτημα, 13 Δεκεμβρίου 2016): “Σήμερα η Παλαιστινιακή Ισλαμική Τζιχάντ και άλλες παλαιστινιακές οργανώσεις αντίστασης έχουν την μεγάλη ευθύνη να υπερασπιστούν τον αγώνα της Παλαιστίνης, είπε ο Rouhani. Σήμερα η παγκόσμια κοινή γνώμη έχει φτάσει στο συμπέρασμα ότι ο παλαιστινιακός λαός δεν έχει άλλο δρόμο από την Τζιχάντ και την αντίσταση ενάντια στο Σιωνιστικό καθεστώς κατοχής.”
“Μερικές κυβερνήσεις δημιουργούνται με βάση την τρομοκρατία και βλέπουμε την επιβίωσή τους εξαιτίας της τρομοκρατίας. Και το ξεκάθαρο παράδειγμα είναι το ψεύτικο Σιωνιστικό καθεστώς στα παλαιστινιακά εδάφη. Η Ισραηλινή κυβέρνηση και το καθεστώς ξεκίνησαν βασικά το έργο τους με την τρομοκρατία, τον εκφοβισμό και την κατοχή, και σήμερα συνεχίζουν στον ίδιο απάνθρωπο δρόμο.”(Fars News Agency, Αύγουστος 2015)
Άλλοι Ιρανοί αξιωματούχοι:
(Δηλώσεις του Υπουργού Εξωτερικών του Ιράν, Mohammed Zarif, σε συνάντηση με παλαιστινιακές ομάδες “αντίστασης” στη Βηρυτό, Tasmin, 8 Νοεμβρίου 2016): “Η πιο σοβαρή απειλή στην περιοχή μας, στον κόσμο και για την ανθρωπότητα είναι το Σιωνιστικό καθεστώς. Αυτό το φαινόμενο εποικισμού αποτελεί την πηγή όλων των απειλών για την ειρήνη, την ασφάλεια και τα ανθρώπινα δικαιώματα.”
(Υπουργός Εξωτερικών του Ιράν, Mohammed Zarif, Fars News Agency, 16 Αυγούστου 2015): “Το Ισραήλ πρέπει να εξοντωθεί. Το Ισραήλ απειλεί με βία το Ιράν σε σχεδόν καθημερινή βάση.”
(Hossein Sheikholeslam, Σύμβουλος για Θέματα Διεθνών Σχέσεων του Προέδρου της Ιρανικής Βουλής, Fars News Agency, 25 Αυγούστου 2017.): “Οι θέσεις μας ενάντια στο αρπακτικό Σιωνιστικό καθεστώς δεν έχουν αλλάξει καθόλου. Το Ισραήλ πρέπει να εξοντωθεί και αυτό είναι το μεγαλύτερο σύνθημά μας.”
(Ο Διοικητής του Ιρανικού Στρατού, Ataollah Salehi, Fars News Agency, 23 Σεπτεμβρίου 2015): “Το Ισραήλ μόνο γαυγίζει. Όσα όπλα και να τους δοθούν, εμείς θα τους καταστρέψουμε. Υποσχόμαστε ότι αυτό το έργο θα γίνει.”
(Ο Διοικητής της Ιρανικής Επαναστατικής Φρουράς (IRGC), Ali Jafari, JCPA, 16 Αυγούστου 2015): “Θα συνεχίσουμε την Τζιχάντ (Ιερό πόλεμο), την αντίσταση και το μαρτύριο μέχρι να απελευθερωθεί η Ιερουσαλήμ και να εξαφανιστεί το Σιωνιστικό καθεστώς, που αποτελεί στίγμα μεταξύ των Ισλαμικών λαών.”
(Ο ιδρυτής της Ιρανικής Επαναστατικής Φρουράς (IRGC), Mohsen Rafighdoost, JCPA, 16 Αυγούστου 2015): “Η αντίστροφη μέτρηση για την εξόντωση του Ισραήλ έχει ξεκινήσει. Το Σιωνιστικό καθεστώς που φόβισε όλα τα αραβικά κράτη δεν θα υπάρχει πια. Τώρα θέλουμε να είμαστε στην πρώτη γραμμή του αγώνα για την απελευθέρωση της Ιερουσαλήμ. Περιμένω να έρθει αρκετά σύντομα η εξόντωση του Ισραήλ και τώρα ούτε η Αμερική μπορεί να βλάψει την περιοχή.”
 Προφανώς, στην ρητορική τους οι Ιρανοί συνεχίζουν να επιδιώκουν την καταστροφή του Ισραήλ, να απορρίπτουν την ειρηνική προσέγγιση Ισραήλ-Παλαιστινίων και να υποστηρίζουν την παλαιστινιακή τρομοκρατία. Όσοι θεωρούσαν ότι θα μετριαστεί η ακραία ρητορική των Ιρανών μετά την πυρηνική συμφωνία, έσφαλαν. Για του λόγου το αληθές αρκεί κάποιος να διαβάσει δηλώσεις των Ιρανών με τα δικά τους λόγια. Τα λόγια δείχνουν προθέσεις, και οι προθέσεις του Ιράν δεν αφήνουν περιθώρια για αμφισβήτηση.
EL.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μαύρα μαντάτα στις ΗΠΑ: Πρόβα εκκένωσης της Καλιφόρνια – Μετακινούνται εκατ κάτοικοι – Ξύπνησε το Ρήγμα του «Αγ. Ανδρέα» – Κουνιέται και το υπερ-ηφαίστειο Yellowstone

Τρομακτικά σενάρια Αρμαγεδδώνα από τους Αμερικανούς επιστήμονες και προειδοποιήσεις για πιθανό επικείμενο «MEGA-σεισμό» μεγέθους 7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σκορπούν τον τρόμο στις ΗΠΑ. Τα

Με λένε Lewis και μεγάλωσα με γκέι γονείς. Έχω λόγους να λέω ΟΧΙ στον «γάμο» των ομοφυλόφιλων

Είμαι ο Lewis από την Αυστραλία, ένα παιδί “γκέι γονιών” και αυτή είναι η εμπειρία μου από τους γκέι γονείς. Η μητέρα μου και ο πατέρας μου δεν ήταν ποτέ παντρεμένοι και ενώ ο πατέρας μου ήταν ομοφυλόφιλος,

«ΦΩΤΙΑ» ΠΗΡΕ Ο ΠΟΥΤΙΝ! Το «αντίο» Τσίπρα στη Μόσχα και oι αγωγοί Τραμπ στην Ελλάδα

Η πρώτη αντίδραση της Μόσχας για τις συζητήσεις που έκαναν Τσίπρας -Τραμπ στην Ουάσιγκτον αναφορικά με την ενεργειακή αγορά και ιδαίτερα για τους αγωγούς υγροποιημένου αερίου, ήρθε κατευθείαν δια στόματος Βλαντιμίρ Πούτιν.Ο Ρώσος ηγέτης μιλώντας σε συνέδριο

Μια ιστορία αίματος και μίζας Η χρεοκοπημένη Ελλάδα ετοιμάζεται να προσφέρει 2,4 δις ευρώ στην πιο ισχυρή οικονομία του κόσμου

Ο ΣΚΟΤΕΙΝΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΤΩΝ ΕΞΟΠΛΙΣΤΙΚΩΝ
O Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας λίγο πριν περάσει το κατώφλι του Λευκού Οίκου πέταξε στον ουρανό με ένα από τα αμερικανικά F-16 της Π.Α., από εκείνα που ο ελληνικός λαός πλήρωσε με θυσίες και αίμα. Στην κυριολεξία,

Εκτελούσε και βασάνιζε ο τζιχαντιστής που συνελήφθη στην Αλεξανδρούπολη – Βρέθηκαν βίντεο

Νέες λεπτομέρειες έρχονται στο φως της δημοσιότητας σχετικά με τον τζιχαντιστή-πρωτοπαλίκαρο του ISIS που συνελήφθη στην Αλεξανδρούπολη.

Πούτιν: Οι ΗΠΑ δεν είναι πια μια λευκή χριστιανική χώρα - εμείς οι Ευρωπαίοι πρέπει να διατηρήσουμε τον πολιτισμό μας (video)

Στην πόλη Σότσι στη Μαύρη Θάλασσα της Ρωσίας διεξήχθη το 19ο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Νεολαίας και Φοιτητών. Την επίσημη έναρξή του κήρυξε ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν.