Translate

Ρεκόρ απολύσεων τον φετινό Οκτώβριο στην Μνημονιακή Ελλάδα: Ακόμα 268 χιλιάδες Έλληνες έμειναν άνεργοι!

Ρεκόρ απολύσεων τον φετινό Οκτώβριο στην μνημονιακή Ελλάδα: Ακόμα 268 χιλιάδες Έλληνες έμειναν άνεργοι!
Συνεχίζουν να έρχονται στην δημοσιότητα όλα εκείνα τα στοιχεία τα οποία δείχνουν την τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Πατρίδα και ο Λαός.
Έτσι, λοιπόν, άλλη μια απόδειξη της τραγικής αυτής κατάστασης αποτελεί το γεγονός ότι ο χειρότερος μήνας της τελευταίας 15ετίας στην αγορά εργασίας ήταν ο Οκτώβριος,
καθώς οι απολύσεις ξεπέρασαν συνολικά τις προσλήψεις κατά 82.810 θέσεις εργασίας, ενώ στα ύψη έχουν φτάσει οι ευέλικτες μορφές εργασίας, δηλαδή η μερική και η εκ περιτροπής απασχόληση, οι οποίες έφτασαν τον περασμένο μήνα στο 61,68% του συνόλου των προσλήψεων.
Την ίδια ώρα, η ανεργία εξακολουθεί να ταλανίζει όχι μόνο τους νέους, αλλά και τις ηλικίες 55-64 ετών, στις τάξεις των οποίων γίνονται σωρηδόν απολύσεις, προκειμένου να προσληφθούν νεότεροι με χαμηλότερους μισθούς. Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τα χθεσινά στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛ.ΣΤΑΤ.) για τον περασμένο Αύγουστο η ανεργία αυξήθηκε στις ηλικίες 55-64 ετών κατά 3,5 ποσοστιαίες μονάδες σε έναν χρόνο (19,4% από 15,9%).
Επίσης, επιδεινώθηκε η κατάσταση στα νησιά του Αιγαίου, όπου η ανεργία τον φετινό Αύγουστο διαμορφώθηκε στο 19,5% από 15,5% τον αντίστοιχο περσινό μήνα, γεγονός που αποδίδεται και στην πτώση της τουριστικής κίνησης, λόγω της λαθρομετανάστευσης. Συνολικά η ανεργία έφτασε τον φετινό Αύγουστο το 23,4%, έναντι 23,3% τον Ιούλιο και 24,6% τον Αύγουστο του 2015.
Παράλληλα, τα χθεσινά στοιχεία του συστήματος "Εργάνη" δείχνουν ότι οι προσλήψεις ανήλθαν συνολικά τον Οκτώβριο στις 185.895, ενώ οι απολύσεις έφτασαν τις 268.705. Η σε καθημερινή βάση δράση των μνημονιακών μέτρων οδηγεί ολοένα και περισσότερο στην αποικιοποίηση της Χώρας και την «κινεζοποίηση» του Ελληνικού Λαού.
Η φτώχεια, η ανεργία και το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας στους διεθνείς τοκογλύφους αποτελούν τις μόνιμες καταστάσεις που συνοδεύουν την έλευση των εθνοκτόνων Μνημονίων στις ζωές μας.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ
ΠΗΓΗ

Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com