Translate

ΝΕΑ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΑΠΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΤΗΣ «JEWISH PRESS» ΣΤΗ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ Χίλαρι Κλίντον: Είναι επικίνδυνη και ικανή για όλα

Νέες απανωτές αποκαλύψεις προκύπτουν στις ΗΠΑ, αμέσως μετά τη χθεσινή απόφαση του FBI να εξετάσει εκ νέου το φάκελο των e-mail της Χίλαρι Κλίντον.
Αμερικανός δημοσιογράφος της "Jewish Press" της Νέας Υόρκης αποκάλυψε
ηχογραφημένο αρχείο συνέντευξης με την Χ. Κλίντον το 2006, το οποίο κρατούσε αδημοσίευτο έως τώρα.
Σε αυτό ακούγεται η Χίλαρι Κλίντον, τότε γερουσιαστής, να σχολιάζει πως οι ΗΠΑ θα έπρεπε να είχαν εξασφαλίσει, διαπράττοντας νοθεία, το αποτέλεσμα στις εκλογές στα παλαιστινιακά εδάφη το 2006, ούτως ώστε να είχε αποφευχθεί η νίκη της Χαμάς. Η σημερινή υποψήφια πρόεδρος ακούγεται να λέει με απογοήτευση ότι οι ΗΠΑ δεν φρόντισαν να «κανονίσουν ποιος θα κέρδιζε τις εκλογές». 
Η τότε γερουσιαστής Χ. Κλίντον ακούγεται, στην συνέντευξη που έγινε στις 5 Σεπτεμβρίου 2006 για λογαριασμό του «Jewish Press», μια εβδομαδιαία εφημερίδα της Νέας Υόρκης, να σχολιάζει για τις παλαιστινιακές εκλογές του Ιανουαρίου 2006 ότι, «δεν θεωρώ ότι έπρεπε να είχαμε πιέσει για εκλογές στα Παλαιστινιακά εδάφη. Νομίζω ότι αυτό ήταν ένα μεγάλο λάθος».
«Και αν έπρεπε όντως να πιέσουμε να γίνουν εκλογές, τότε θα έπρεπε να είχαμε φροντίσει να κάνουμε κάτι ώστε να εξασφαλίσουμε ποιος θα τις κέρδιζε»,συμπληρώνει η ίδια. 
Το σχόλιο αυτό είχε καταγράψει σε κασέτα στο πλαίσιο της συνέντευξης από την σημερινή υποψήφια πρόεδρο, το 2006 ο δημοσιογράφος Έλι Τσόμσκυ, ο οποίος είναι συντάκτης στην «Jewish Press» και είχε πάρει την συνέντευξη από την Κλίντον στα γραφεία της εφημερίδας στο Μπρούκλυν. 
Ο Τσόμσκυ τώρα δημοσίευσε το περιεχόμενο της κασέτας στον Observer και δήλωσε ότι είναι το μοναδικό υπάρχον αντίγραφο από εκείνη την συνάντηση με την Χ. Κλίντον, όταν το θέμα των Παλαιστινιακών εκλογών κυριαρχούσε στην επικαιρότητα. Το ηχητικό αρχείο έχει δημοσιευθεί στο SoundCloud.
Εκεί, ο Τσόμσκυ σχολιάζει πως του είχε ακουστεί περίεργο ότι ο οποιοσδήποτε – και μάλιστα ένας πολιτικός ηγέτης μεγάλου κράτους - μπορούσε να υποστηρίξει την ιδέα ότι οι ΗΠΑ θα έπρεπε να ασχολούνται με την νοθεία εκλογών σε ξένες χώρες.
Εκείνη την ημέρα του Σεπτεμβρίου 2006, η Χ. Κλίντον έκανε μια «περίεργη και αμφιλεγόμενη δήλωση» η οποία αποθηκεύτηκε στο διάρκειας 45 λεπτών αρχείο το οποίο ο Τσόμσκυ κρατούσε μυστικό τόσα χρόνια. 
«Πήγα στα αφεντικά μου τότε», είπα ο Τσόμσκυ στον Observer. «Το Jewish Press είχε την νοοτροπία να μην λέει τίποτα προσβλητικό για κανέναν – ακόμα και μια απευθείας δήλωση κάποιου – που βρίσκεται σε ισχυρή θέση, καθώς θα μπορεί να χρειάζονταν τη βοήθειά τους κάποια στιγμή στο μέλλον. Τα αφεντικά μου δεν θεώρησαν ότι ήταν άξιο αναφοράς εκείνη την εποχή. Εγώ ήμουν πεπεισμένος ότι ήταν και το φύλαξα όλα αυτά τα χρόνια».
Η συνέντευξη αυτή είχε δοθεί εννιά μήνες μετά την εκλογική επικράτηση της Χαμάς, που απέσπασε 76 από τις 132 βουλευτικές έδρες, εις βάρος της Φατάχ, που υποστηριζόταν από τη Δύση και τις ΗΠΑ.
Τη νίκη αυτή άλλωστε δεν είχαν υποδεχθεί θετικά οι ΗΠΑ, ούτε το Ισραήλ. Στην Ουάσινγκτον, η οποία επανειλημμένα τόνιζε ότι η Χαμάς είναι μια τρομοκρατική οργάνωση, αμερικανοί αξιωματούχοι συνεχώς τόνιζαν ότι δεν θα συνεργαστούν με μια παλαιστινιακή κυβέρνηση που περιλαμβάνει τη Χαμάς. 
Ο τότε πρόεδρος των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους είχε χαρακτηρίσει τις παλαιστινιακές εκλογές ως σύμβολο της «δύναμης της δημοκρατίας» αλλά είχε αποφύγει κάθε επαφή και σχέση με τη Χαμάς η οποία αρνούνταν την ύπαρξη του Ισραήλ και υποστήριζε την ένοπλη βία.
> @RT_com
 accused of offering material support to Palestinian militants http://on.rt.com/7ilx 

pronews

Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com