Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2016

Μελλοντικά ασύρματη πρόσβαση INTERNET μέσω καλωδίων του ρεύματος vid

Image result for ασύρματη πρόσβαση INTERNET μέσω καλωδίων του ρεύματοςΜια από τις μεγαλύτερες Αμερικανικές εταιρείες τηλεπικοινωνιών, η AT&, παρουσίασε την νέα τεχνολογία, με την οποία σκοπεύει να παρέχει υπηρεσίες υπερ-ταχείας ασύρματης πρόσβασης στο Διαδίκτυο μέσω της χρήσης των καλωδίων ηλεκτρικού ρεύματος.

Η Financial Times αναφέρει ότι η «πατενταρισμένη τεχνολογία» έχει την προοπτική να παράσχει «υπερ-ταχείες, multi-gigabit ανά δευτερόλεπτο ασύρματες ταχύτητες στο Διαδίκτυο», κάτι που θα μπορούσε να αλλάξει το ασύρματο Ίντερνετ παγκοσμίως.
Σύμφωνα με την εταιρεία, η τεχνολογία (με την ονομασία Project AirGig), αναπτύχθηκε στα εργαστήρια της και καλύπτεται από τουλάχιστον 100 άδειες ευρεσιτεχνίας.
Ο διευθύνων σύμβουλος στρατηγικής της AT&T, Τζον Ντόνοβαν, δήλωσε: «Το Project AirGig έχει τεράστιες προοπτικές να μεταμορφώσει την πρόσβαση στο Ίντερνετ σε παγκόσμιο επίπεδο, εκτός του δικού μας ευρυζωνικού δικτύου και όχι μόνο στις ΗΠΑ» προσθέτοντας «Τα αποτελέσματα που έχουμε δει από τις δοκιμές εκτός των εργαστηρίων μας είναι ενθαρρυντικά. Για τον σκοπό αυτόν αναζητούμε την κατάλληλη περιοχή ώστε να ξεκινήσουμε το επόμενο έτος τις δοκιμές».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...