Δευτέρα, 3 Οκτωβρίου 2016

Fake ιστοσελίδες του Facebook ... ΠΡΟΣΟΧΗ

Είναι ενδιαφέρον το τι βρίσκουμε κάθε τόσο στο Facebook. Σήμερα βρεθήκαμε σε μία fake ιστοσελίδα, που με μια απλή ματιά θα ορκιζόμασταν ότι κάναμε like στο προφίλ ενός φίλου μας.
fake facebook facebook

Προφανώς κάποιος χρήστης στο Facebook έχει ήδη μολυνθεί και κάνει ανακοινώσεις σε όλους τους φίλους του μοιράζοντας links προς μία fake ιστοσελίδα η οποία σας προτρέπει να δείτε ένα ενδιαφέρον φαινομενικά βίντεο .
Με την λογική ότι μιλάμε για ένα social media όπου η βασική προσπάθειά του είναι να  δικτυώσει όσο περισσότερο κόσμο μπορεί, οι φίλοι του φίλου βλέπουν την εν λόγω ανακοίνωση και προσπαθούν να δουν το βίντεο. Το post όμως σας παραπέμπει σε ένα link όπου εμφανίζεται μία ιστοσελίδα με ολόιδια εμφάνιση με αυτή του Facebook.
fake2 facebook
Προσέξτε τις λεπτομέρειες – παγίδες της fake ιστοσελίδας. Θα δείτε σε αυτήν ότι ξαφνικά έχετε μία νέα ειδοποίηση (γεγονός που σας παροτρύνει να κάνετε κλικ στις fake ειδοποιήσεις), οι χρήστες που έχουν απαντήσει στο βίντεο είναι αληθινά links στο  Facebook, υπάρχει ένα link για special video (+18) κλπ.
Τίποτα δε είναι στη τύχη και αν είναι πρωί και δε έχετε ξυπνήσει ακόμα, ή αν είναι βράδυ και τα μάτια αρχίζουν να κλείνουν τότε πολύ εύκολα μπορεί να πέσετε θύμα απάτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...