Δευτέρα, 17 Οκτωβρίου 2016

Επεκτατικό παραλήρημα του Σουλτάνου Ερντογάν και απειλές κατά της Ελλάδος: Πρότεινε δημοψήφισμα για προσάρτηση της Δυτικής Θράκης στην Τουρκία!

Επεκτατικό παραλήρημα Ερντογάν και απειλές κατά της Ελλάδος: Πρότεινε δημοψήφισμα για προσάρτηση της Θράκης μας στην Τουρκία!
Το... τερμάτισε ο Ερντογάν, ο οποίος μετά την πρόκλησή του να απαιτήσει αναθεώρηση της Συνθήκης της Λωζάννης τώρα ζητάει δημοψήφισμα για την προσάρτηση της Ελληνικής Θράκης στην Τουρκία.
Συγκεκριμένα, αναφερόμενος στην επιχείρηση ανακατάληψης της Μοσούλης από τον ιρακινό στρατό, και θέλοντας να τονίσει το έντονο ενδιαφέρον της Τουρκίας για το εν λόγω δρώμενο είπε:
«Η Τουρκία δεν είναι μόνο η Τουρκία. Εκτός από τα 79 εκατομμύρια των πολιτών της, φέρει ευθύνη και απέναντι στα εκατοντάδες εκατομμύρια αδέλφια μας στη γεωγραφική περιοχή με την οποία μας συνδέουν ιστορικοί και πολιτισμικοί δεσμοί. Είναι καθήκον, αλλά και δικαίωμα της Τουρκίας να ενδιαφέρεται για το Ιράκ, τη Συρία, τη Λιβύη, την Κριμαία, το Καραμπάχ, τη Βοσνία και τις άλλες αδελφές περιοχές. Η Τουρκία δεν είναι μόνο η Τουρκία. Η στιγμή που θα παραιτηθούμε από αυτό, θα είναι η στιγμή που θα χάσουμε την ανεξαρτησία μας και το μέλλον μας».
Ως εδώ, όπως καταλαβαίνουμε αναφέρεται στις κινήσεις των πρακτόρων στην Θράκη μας και τα υπόλοιπα Βαλκάνια, που συγκροτούν ένα τουρκικό τόξο, που απώτερο σκοπό έχει τον στραγγαλισμό της Ελλάδος.
Ακολούθως, όμως, ο «σουλτάνος»... ξέφυγε λίγο και είπε ότι το 1920 η τότε τουρκική Εθνοσυνέλευση έλαβε απόφαση περί του «εθνικού συμβολαίου», το οποίο περιλάμβανε τα σύνορα της Τουρκίας, και τόνισε ότι με βάση την απόφαση εκείνη τα σύνορα στις περιοχές του Οθωμανικού κράτους όπου υπήρχε αραβική πλειοψηφία κατά την υπογραφή της Συνθήκη του Μούδρου το 1918, θα έπρεπε να ορισθούν σύμφωνα με την εκφρασμένη μέσω δημοψηφίσματος βούληση των ίδιων των πληθυσμών. Η απόφαση του 1920 ανέφερε επίσης, σύμφωνα πάντα με τον Ερντογάν, ότι το κριτήριο είναι η συγγένεια από πλευράς θρησκείας και γένους και ότι το νομικό καθεστώς και της "Δυτικής Θράκης" πρέπει να οριστεί ως αποτέλεσμα ελεύθερου δημοψηφίσματος στην περιοχή.
Τελείωσε, δε, την εκτενή παραληρηματική αναφορά του λέγοντας ότι «ορισμένοι ιστορικοί θεωρούν πως τα σύνορα του εθνικού συμβολαίου περιλαμβάνουν επίσης την Κύπρο, το Χαλέπι, τη Μουσούλη, το Αρμπίλ, το Κιρκούκ, το Μπατούμ, τη Θεσσαλονίκη, το Κίρτζαλι, τη Βάρνα και τα νησιά του Αιγαίου».
Βεβαίως, οι νέες αυτές παραληρηματικές επεκτατικές αναφορές του Ερντογάν δεν έχουν τύχει της ανάλογης απαντήσεως από πλευράς της Ελληνικής κυβέρνησης. Και πως θα μπορούσε, άλλωστε, από τη στιγμή που ήταν η πρώτη κυβέρνηση στον κόσμο που στήριξε τον Ερντογάν στην υπόθεση του πραξικοπήματος και τώρα ετοιμάζεται να αποκτήσει τους δικούς της «Οτσαλάν», με το να στείλει τους τούρκους στρατιωτικούς στην αγχόνη.
Η πρέπουσα απάντηση της Ελληνικής Κυβερνήσεως θα έπρεπε να ήταν η άμεση ειδοποίηση των λεγόμενων συμμάχων με την απαίτηση να σταματήσουν να παίζουν το παιχνίδι των «ίσων αποστάσεων» και να πάρουν μέρος ή αλλιώς αποχώρηση από τη συμμαχία. Παράλληλα ταχύ κλείσιμο του τουρκικού προξενείου Κομοτηνής, που οργανώνει όλες τις διαδικασίες τουρκοποίησης των Ελλήνων Πομάκων. Επίσης άμεση απέλαση όλων των γνωστών τουρκοπρακτόρων και κινητοποίηση των Ένοπλων Δυνάμεων, ώστε να είναι έτοιμες να υπερασπιστούν το Εθνικό Έδαφος όπου κι αν αυτό απαιτηθεί.
Δυστυχώς, όμως, μόνο μία Εθνική Κυβέρνηση της Χρυσής Αυγής μπορεί να δώσει στον Ερντογάν την απάντηση που του πρέπει: ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ!
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...