Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

«Επαυξημένη πραγματικότητα»: η κρόνεια τεχνολογία του απόλυτου ελέγχου!

Image result for «επαυξημένη πραγματικότητα»

Η τεχνολογία μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε για καλό είτε για κακό σκοπό. Αλλά επειδή είναι ΚΡΟΝΕΙΑ είναι για κακό σκοπό!

Ένας τομέας που κυριάρχησε στην φετινή έκθεση τεχνολογίας IFA, η οποία πραγματοποιείται στο Βερολίνο, είναι η εικονική πραγματικότητα και τα δεκάδες gadgets που παρουσιάστηκαν κατά την διάρκεια αυτής.
Η εικονική πραγματικότητα, που σκοπό έχει την μόλυνση και τον έλεγχο του ανθρώπινου νου, προωθείται όλο και περισσότερο και μάλιστα περνά στο επόμενο στάδιο που λέγεται «επαυξημένη πραγματικότητα».
Ο οργανισμός Fraunhofer Heinrich Hertz Institute, ένας από τους εκθέτες στην IFA, παρουσίασε την τελευταία λέξη στην τεχνολογία εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας. 
Φορώντας τα γυαλιά VR (Virtual Reality) 360 μοιρών, ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να «μπει» μέσα σε ένα τηλεοπτικό πρόγραμμα, όπως παραδείγματος χάριν σε μία εκπομπή που μεταδίδεται με κοινό. Με αυτόν τον τρόπο θα έχει τη δυνατότητα εάν γυρίσει το κεφάλι του στα αριστερά να δει τους εικονολήπτες, ενώ εάν γυρίσει από την άλλη πλευρά να δει τους θεατές να κάθονται δίπλα του.
Με την κάμερα OmniCam-360, ο χρήστης έχει καταγράψει ζωντανά γεγονότα που μπορούν να αναπαραχθούν ξανά σε λειτουργία 3D, φορώντας τα ειδικά γυαλιά. «Μπορείς να νιώσεις τον ενθουσιασμό του κοινού ή να δεις πώς ακριβώς εργάζεται ένα τηλεοπτικό συνεργείο», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Fraunhofer, Αντρέ Γκρόγκερ.
Image result for «επαυξημένη πραγματικότητα» gif
Η διαφορά μεταξύ εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας έγκειται στο γεγονός ότι ενώ στην πρώτη το οπτικό πεδίο του χρήστη μπλοκάρεται με τη χρήση των ειδικών γυαλιών, στη δεύτερη γίνεται συνδυασμός της πραγματικής ζωής με την εικονική.
Όλα μπερδεμένα, προκειμένου οι άνθρωποι να μην μπορούν στο τέλος να ξεχωρίσουν τι είναι αληθινό και τι όχι, όπως συνέβη λόγου χάρη με τα πόκεμον, καθώς μπορεί να εύκολα να Προκληθεί στον νου σύγχυση.
Την ίδια ώρα, πάντα στο πλαίσιο της IFA, παρουσιάστηκε ένα νέος τρόπος που βοηθά τους γονείς να προσέχουν δήθεν τα παιδιά τους και αποτελεί ένα βήμα πριν το μικροτσίπ.
Το Fixitime είναι σχεδιασμένο ειδικά για παιδιά και ενσωματώνει σύστημα GPS, το οποίο συνδέεται μέσω μιας ειδικής εφαρμογής παρέχοντας τη δυνατότητα στους γονείς να γνωρίζουν ανά πάσα στιγμή πού ακριβώς βρίσκονται και έτσι όλοι μαζί να συνηθίζουν στην παρακολούθηση του Μεγάλου Αδελφού.
Περιλαμβάνει επίσης ένα κουμπί SOS για έκτακτες ανάγκες και ένα ακόμα που επιτρέπει στο παιδί να πραγματοποιεί κλήσεις σε έως 60 αριθμούς τηλεφώνων.
Η ίδια εταιρεία έχει αναπτύξει και ένα παρόμοιο gadget ειδικά για τα κατοικίδια, το Smartrack. Η συσκευή ενσωματώνεται στο κολάρο των τετράποδων φίλων, ελέγχεται μέσω ειδικής εφαρμογής και παρέχει τη δυνατότητα στον ιδιοκτήτη να εντοπίζει στον χάρτη που βρίσκεται το κατοικίδιό του.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΙΣΠΑΝΙΑ: Γνωρίστε την κυρία Χουάνα. Η κυρία Χουάνα λυπήθηκε τον Μοχάμεντ που δεν είχε σπίτι και τον έβαλε στο δικό της σπίτι. Τώρα ο Μοχάμεντ έχει κλειδώσει έξω από το σπίτι την κυρία Χουάνα και η κυρία Χουάνα δεν έχει σπίτι

41 τρις δολάρια το αμερικανικό χρέος! Ερχεται νέα κρίση... H αμερικανική οικονομία εδράζεται πάνω σε μία φούσκα

Ρε, που χρωστάμε όλοι; σε ποιούς;
Το ότι το αμερικανικό δημόσιο χρέος πλησιάζει τα 20 τρισεκατομμύρια δολλάρια το γνωρίζει κάθε Αμερικανός πολίτης, αρκεί βέβαια να παρακολουθεί την πορεία του από φωτεινές αναρτήσεις στην Νέα Υόρκη και αλλού.

Οι νεοταξίτες θέλουν να εξαλείψουν τον Χριστιανισμό από παντού - Απίστευτα σκηνικά σε Ισπανία και Σουηδία

Υπό διωγμό βρίσκεται ο Χριστιανισμός στην Ευρώπη και όχι μόνο - Ιερείς παύονται γιατί δεν θέλουν να συμμετέχουν σε ομοφυλόφιλους γάμους

ΕΚΤΑΚΤΟ – Σα χάρτινος πύργος καταρρέουν οι ΗΠΑ- Το U.S. NAVY παύει τις επιχειρήσεις παγκοσμίως μετά τη νέα τραγωδία vid

Πρωτοφανής απόφαση από το Αμερικανικό Ναυτικό υπό το βάρος της νέας τραγωδίας. Οι Στόλοι των ΗΠΑ παύουν τις επιχειρήσεις τους ανα τον πλανήτη!

“Τραγωδία” για τους Mykonians Βορίδη και Γεωργιάδη: Τους σηκώσαν από τις ξαπλώστρες για να κάνουν δήθεν αντιπολίτευση

Έπαθαν ζημιά οι Mykononians Άδωνις Γεωργιάδης και Μάκης Βορίδης, καθώς η φωτιά που κατέκαψε την Ανατολική Αττική τους ανάγκασε να διακόψουν τα μπάνια τους.

ΕΠΙΒΙΩΣΗ - ΓΙΑ ΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΦΥΓΗΣ Δείτε πως να ανοίξετε κονσέρβες χωρίς ανοιχτήρι vid

Το βίντεο που θα σας μάθει να ανοίγετε κονσέρβα χωρίς κανένα ανοιχτήρι, το έχουν ήδη δει 45 εκατομμύρια άνθρωποι.Ο τρόπος είναι