Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Μαθήματα διπλωματίας από τον Ντόναλντ Τράμπ για την πάταξη της λαθρομετανάστευσης - Τι γίνεται στην Ελλάδα;

Μαθήματα διπλωματίας από τον Τραμπ για την πάταξη της λαθρομετανάστευσης - Τι γίνεται στην Ελλάδα;
Μια ιδιαίτερα προβεβλημένη προεκλογική υπόσχεση της καμπάνιας του Ντόναλντ Τράμπ είναι η δημιουργία ενός τείχους κατά του μήκους της συνοριακής γραμμή ΗΠΑ-Μεξικού σε περίπτωση που εκλεγεί τον Νοέμβριο του 2016. 
Ο κύριος στόχος είναι η καταπολέμηση της λαθρομετανάστευσης από το Μεξικό στις ΗΠΑ που στερεί θέσεις εργασίας σε Αμερικανούς ενώ παράλληλα οι μη νόμιμα αλλοδαποί εργαζόμενοι εξάγουν αφορολόγητο συνάλλαγμα στο Μεξικό. 
Επίσης είναι πασίγνωστο ότι οι παράνομοι αλλοδαποί που έρχονται από το Μεξικό ενισχύουν τον δείκτη εγκληματικότητας στις ΗΠΑ. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η άνθηση του εμπορίου ναρκωτικών σε οποιαδήποτε ανοικτά σύνορα.
Οι έντονες συζητήσεις που έχουν ανακύψει σχετικά με το θέμα της ανέγερσης αυτού του κωλύματος επικεντρώνονται στο κόστος του που εμφανίζει ένα αρχικό προϋπολογισμό της τάξεως των πέντε (5) δισεκατομμυρίων δολαρίων. Ενώ ένας πιο ρεαλιστικός προϋπολογισμός ανεβάζει το κόστος της κατασκευής στο επίπεδο των δέκα (10) δισεκατομμυρίων δολαρίων. 
Ένα τέτοιο δυσθεώρητο έξοδο ως προεκλογική υπόσχεση αρχικά είναι δύσκολο να υιοθετηθεί από το αμερικανικό εκλογικό σώμα. Όμως ο Τράμπ έχει ένα διπλωματικό άσσο στο μανίκι του που σε περίπτωση που εκλεγεί θα μπορέσει να κατεβάσει ένα καρέ του άσσου εναντίον της λαθρομετανάστευσης από το Μεξικό. 
Το πρώτο καλό χαρτί που έχει ο Τράμπ είναι η επίσημη υποστήριξη που έλαβε ήδη από τον προηγούμενο Μάρτιο του 2016 από το National Border Patrol Council (NBPC), δηλαδή το σωματείο  των πρακτόρων Φύλαξης Εθνικών Συνόρων (US Border Patrol Agents). Το NBPC σε δημόσια ανακοίνωση του δήλωσε ότι δεν υπάρχει μεγαλύτερη πραγματική και οικονομική απειλή για τις ΗΠΑ από τα ανοικτά σύνορα. 
Ο δεύτερος άσσος του είναι η υπόσχεση της ενίσχυσης των ήδη υπαρχόντων κωλυμάτων κατά μήκος της συνοριακής γραμμής που αποτελούνται αυτή τη στιγμή μόνο από χαλύβδινους φράχτες, πλάκες σκυροδέματος και άλλες περιφράξεις ομοίου τύπου με το υποσχόμενο τείχος. Αυτά τα κωλύματα πρώτον καλύπτουν μόνο  τα χίλια περίπου χιλιόμετρα της συνοριογραμμής και δεύτερον δεν συνιστούν σημαντικό εμπόδιο παράνομης εισόδου. 
Ο τρίτος άσσος του Τράμπ είναι ότι χιλιάδες οικογένειες στο Μεξικό εξαρτώνται από τα χρήματα που τους στέλνουν οι παράνομα εργαζόμενοι στις ΗΠΑ ομοεθνείς τους. Δηλαδή πλήττοντας με αυτό τον τρόπο την αμερικανική οικονομία μεσοπρόθεσμα (μείωση θέσεων εργασίας για νόμιμα δικαιούχους αμερικανούς) αλλά και μακροπρόθεσμα (μη καταβολή εισφορών σε ασφαλιστικά ταμεία, δηλαδή λιγότερη οικονομική ενίσχυση για το αμερικανικό σύστημα υγείας, καταβολής συντάξεων και εφάπαξ). Ο τρόπος αποστολής αυτών των χρημάτων είναι μέσω ειδικών εταιριών που δεν εμπίπτουν πλήρως στους τραπεζικούς κανόνες, όπως η Western Union.
Δηλαδή ο αποστολέας και ο παραλήπτης δεν χρειάζεται να είναι ταυτοποιημένα πρόσωπα από τον τραπεζικό οργανισμό που εκτελεί την μεταφορά των χρημάτων. Άρα σε περίπτωση πάντοτε εκλογής ο Τράμπ υπόσχεται να διεξάγει στενότερους εργασιακούς ελέγχους, να κατάσχει χρήματα από παράνομα μισθία, να υπερφορολογήσει όλες ανεξαιρέτως τις εισαγωγές από το Μεξικό και να αυξήσει το κόστους όλων των ταξιδιωτικών εγγράφων από ιδιώτες αλλά και αξιωματούχους που θελήσουν να εισέλθουν στις ΗΠΑ από το Μεξικό.
Ο προαναφερόμενος τέταρτος άσσος είναι η δήλωση του Τράμπ ότι θα αναγκάσει το Μεξικό με την διπλωματική οδό να συνεισφέρει οικονομικά για αυτόν τον φράκτη με μια πληρωμή της τάξεως των 5 έως 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Δηλαδή δηλώνει στο Μεξικό ότι και θα ενισχύσει τις περιπολίες στα σύνορα, και θα υψώσει κανονικό τείχος αλλά και θα στερέψουν οικονομικά πολλές οικογένειες στο Μεξικό εάν συνεχιστεί η υπάρχουσα κατάσταση της λαθρομετανάστευσης. Ενώ εάν το Μεξικό συνεργαστεί τότε και οι δυο χώρες θα ωφεληθούν ισότιμα και όχι η μια εις βάρος της άλλης.
Βλέπουμε λοιπόν ότι ο Τράμπ στην προεκλογική του εκστρατεία προωθεί δυναμικά την δύναμη της διπλωματίας για την αντιμετώπιση του προβλήματος της λαθρομετανάστευσης.
Άραγε εμείς στην Ελλάδα θα μπορούσαμε να ωφεληθούμε από τη δύναμη της διπλωματίας για την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης; 

                                                                                                                                         ΠΗΓΗ

Σχόλια

ενεργό link

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΓΗΙΝΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΠΛΕΓΜΑ

Περί του ΓΗΙΝΟΥ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΥ ΠΛΕΓΜΑΤΟΣ Ήδη από τη δεκαετία του ‘60, οι Σοβιετικοί επιστήμονες Ν. Γκοντσάροφ, Β. Μόροζ και Β. Μοκάροφ είχαν ανακαλύψει στοιχεία που αποδεικνύουν την ύπαρξη ασθενών μαγνητικών γραμμών, οι οποίες φαίνεται πως περιβάλλουν τον πλανήτη μας σε σχήμα δωδεκαέδρου, τοποθετημένου μέσα σε ένα εικοσάεδρο, σαν κάποτε η γη να ήταν ένας τεράστιος κρύσταλλος ή να είχε μορφή ενάργειας που προερχόταν από κάποιον κρυσταλλικό πυρήνα της. Επάνω σε έναν γεωγραφικό χάρτη, οι Σοβιετικοί επιστήμονες σημείωσαν τις μνημειακές κατασκευές των αρχαίων πολιτισμών και αμέσως φάνηκε πως αυτέςακολουθούσαν τις μαγνητικές ή ενεργειακές γραμμές του εικοσαέδρου.

ΤΟ ΠΕΠΛΟ 26000 ΕΤΩΝ vid

Αλήθειες που οι Δρακονιανοί,Οφιδοειδείς και Σαυροφυείς που σε κυβερνάνε δεν θέλουν να γνωρίζεις!.

"Εθαψε" 19 ζωές ενώ σπατάλησε εκατομμύρια σε λούσα Ομολογία-σοκ>Η περιφέρεια Αττκής, έχει ταμειακά διαθέσιμα 345 εκατομμύρια!

ΠΕΡΑ ΒΡΕΧΕΙ
Οι σοκαριστικές αποκαλύψεις για την Περιφερειάρχη Ρένα Δούρου διαδέχονται η μία την άλλη καθώς 19 άνθρωποι έχουν χάσει ήδη τη ζωή τους. Οι αποκαλύψεις έχουν να κάνουν με τα εκατομμύρια που

ΙΣΛΑΜΟΠΙΘΗΚΟΙ ΜΠΗΚΑΝ ΣΕ ΓΑΛΛΙΚΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ, ΑΠΑΙΤΗΣΑΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΛΕΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΕΣ ΕΙΔΕΜΗ…vid

Στη Γαλλία δύο ισλαμοπίθηκοι με φορτηγό εισήρθαν στη γαλλική Μονή κατά τη διάρκεια των υπηρεσιών της και ζήτησαν όλες οι μοναχές ασπαστούν το Ισλάμ.

Γουίλιαμ Τόμπκινς - Eρπετοειδείς, τι έγινε στη Σελήνη ... vid

Απόρρητο βίντεο της NASA στην...Σελήνη και άλλα...

Η ΝΑSΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ-ΤΟ 2018 ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΧΕΙΜΩΝΑΣ

Μιλώντας στην Daily Star, ο μετεωρολόγος Paul Dorian συμφώνησε ότι η μειωμένη ηλιακή δραστηριότητα θα μπορούσε να μας φέρει μια νέα εποχή παγετώνων.