Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Μαθήματα διπλωματίας από τον Ντόναλντ Τράμπ για την πάταξη της λαθρομετανάστευσης - Τι γίνεται στην Ελλάδα;

Μαθήματα διπλωματίας από τον Τραμπ για την πάταξη της λαθρομετανάστευσης - Τι γίνεται στην Ελλάδα;
Μια ιδιαίτερα προβεβλημένη προεκλογική υπόσχεση της καμπάνιας του Ντόναλντ Τράμπ είναι η δημιουργία ενός τείχους κατά του μήκους της συνοριακής γραμμή ΗΠΑ-Μεξικού σε περίπτωση που εκλεγεί τον Νοέμβριο του 2016. 
Ο κύριος στόχος είναι η καταπολέμηση της λαθρομετανάστευσης από το Μεξικό στις ΗΠΑ που στερεί θέσεις εργασίας σε Αμερικανούς ενώ παράλληλα οι μη νόμιμα αλλοδαποί εργαζόμενοι εξάγουν αφορολόγητο συνάλλαγμα στο Μεξικό. 
Επίσης είναι πασίγνωστο ότι οι παράνομοι αλλοδαποί που έρχονται από το Μεξικό ενισχύουν τον δείκτη εγκληματικότητας στις ΗΠΑ. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η άνθηση του εμπορίου ναρκωτικών σε οποιαδήποτε ανοικτά σύνορα.
Οι έντονες συζητήσεις που έχουν ανακύψει σχετικά με το θέμα της ανέγερσης αυτού του κωλύματος επικεντρώνονται στο κόστος του που εμφανίζει ένα αρχικό προϋπολογισμό της τάξεως των πέντε (5) δισεκατομμυρίων δολαρίων. Ενώ ένας πιο ρεαλιστικός προϋπολογισμός ανεβάζει το κόστος της κατασκευής στο επίπεδο των δέκα (10) δισεκατομμυρίων δολαρίων. 
Ένα τέτοιο δυσθεώρητο έξοδο ως προεκλογική υπόσχεση αρχικά είναι δύσκολο να υιοθετηθεί από το αμερικανικό εκλογικό σώμα. Όμως ο Τράμπ έχει ένα διπλωματικό άσσο στο μανίκι του που σε περίπτωση που εκλεγεί θα μπορέσει να κατεβάσει ένα καρέ του άσσου εναντίον της λαθρομετανάστευσης από το Μεξικό. 
Το πρώτο καλό χαρτί που έχει ο Τράμπ είναι η επίσημη υποστήριξη που έλαβε ήδη από τον προηγούμενο Μάρτιο του 2016 από το National Border Patrol Council (NBPC), δηλαδή το σωματείο  των πρακτόρων Φύλαξης Εθνικών Συνόρων (US Border Patrol Agents). Το NBPC σε δημόσια ανακοίνωση του δήλωσε ότι δεν υπάρχει μεγαλύτερη πραγματική και οικονομική απειλή για τις ΗΠΑ από τα ανοικτά σύνορα. 
Ο δεύτερος άσσος του είναι η υπόσχεση της ενίσχυσης των ήδη υπαρχόντων κωλυμάτων κατά μήκος της συνοριακής γραμμής που αποτελούνται αυτή τη στιγμή μόνο από χαλύβδινους φράχτες, πλάκες σκυροδέματος και άλλες περιφράξεις ομοίου τύπου με το υποσχόμενο τείχος. Αυτά τα κωλύματα πρώτον καλύπτουν μόνο  τα χίλια περίπου χιλιόμετρα της συνοριογραμμής και δεύτερον δεν συνιστούν σημαντικό εμπόδιο παράνομης εισόδου. 
Ο τρίτος άσσος του Τράμπ είναι ότι χιλιάδες οικογένειες στο Μεξικό εξαρτώνται από τα χρήματα που τους στέλνουν οι παράνομα εργαζόμενοι στις ΗΠΑ ομοεθνείς τους. Δηλαδή πλήττοντας με αυτό τον τρόπο την αμερικανική οικονομία μεσοπρόθεσμα (μείωση θέσεων εργασίας για νόμιμα δικαιούχους αμερικανούς) αλλά και μακροπρόθεσμα (μη καταβολή εισφορών σε ασφαλιστικά ταμεία, δηλαδή λιγότερη οικονομική ενίσχυση για το αμερικανικό σύστημα υγείας, καταβολής συντάξεων και εφάπαξ). Ο τρόπος αποστολής αυτών των χρημάτων είναι μέσω ειδικών εταιριών που δεν εμπίπτουν πλήρως στους τραπεζικούς κανόνες, όπως η Western Union.
Δηλαδή ο αποστολέας και ο παραλήπτης δεν χρειάζεται να είναι ταυτοποιημένα πρόσωπα από τον τραπεζικό οργανισμό που εκτελεί την μεταφορά των χρημάτων. Άρα σε περίπτωση πάντοτε εκλογής ο Τράμπ υπόσχεται να διεξάγει στενότερους εργασιακούς ελέγχους, να κατάσχει χρήματα από παράνομα μισθία, να υπερφορολογήσει όλες ανεξαιρέτως τις εισαγωγές από το Μεξικό και να αυξήσει το κόστους όλων των ταξιδιωτικών εγγράφων από ιδιώτες αλλά και αξιωματούχους που θελήσουν να εισέλθουν στις ΗΠΑ από το Μεξικό.
Ο προαναφερόμενος τέταρτος άσσος είναι η δήλωση του Τράμπ ότι θα αναγκάσει το Μεξικό με την διπλωματική οδό να συνεισφέρει οικονομικά για αυτόν τον φράκτη με μια πληρωμή της τάξεως των 5 έως 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Δηλαδή δηλώνει στο Μεξικό ότι και θα ενισχύσει τις περιπολίες στα σύνορα, και θα υψώσει κανονικό τείχος αλλά και θα στερέψουν οικονομικά πολλές οικογένειες στο Μεξικό εάν συνεχιστεί η υπάρχουσα κατάσταση της λαθρομετανάστευσης. Ενώ εάν το Μεξικό συνεργαστεί τότε και οι δυο χώρες θα ωφεληθούν ισότιμα και όχι η μια εις βάρος της άλλης.
Βλέπουμε λοιπόν ότι ο Τράμπ στην προεκλογική του εκστρατεία προωθεί δυναμικά την δύναμη της διπλωματίας για την αντιμετώπιση του προβλήματος της λαθρομετανάστευσης.
Άραγε εμείς στην Ελλάδα θα μπορούσαμε να ωφεληθούμε από τη δύναμη της διπλωματίας για την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης; 

                                                                                                                                         ΠΗΓΗ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

23 Σεπτεμβρίου – Όλα δείχνουν ότι θα γίνει το μεγάλο μπαμ!

Το NAVGEM, το εξελιγμένο σύστημα πρόβλεψης του καιρού που ανηκει στο Πολεμικο Ναυτικο ειναι ένα από τα πιο εξελιγμένα στον κόσμο και δειχνει σε προβλεψη πορειας τον τυφώνα Jose να κάνει άμεσο χτύπημα στη Νέα Υόρκη στις 20-21.

ΚΑΡΕ ΚΑΡΕ! ΕΤΣΙ ΟΙ 2 ΜΠΡΑΒΟΙ ΠΕΡΙΚΥΚΛΩΣΑΝ ΚΑΙ ΧΤΥΠΗΣΑΝ ΠΙΣΩΠΛΑΤΑ ΣΤΟΝ ΣΤΕΦΑΝΟ ΧΙΟ! ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΑΠΛΥΤΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΕΝΤΟΛΗ! ΤIΣ ΑΡΠΑΞΑΝ ΑΓΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

Τα κοράκια καραδοκούσαν στα δικαστήρια! ΈΦΥΓΑΝ ΜΕ ΤΑ ΒΡΑΚΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΕΝΑ! Όλα έγιναν μετα την αναβολή της δίκης που ζήτησε η πλευρά του Πάνου Καμμένου!

VIDΕΟ που πρέπει να δουν όλοι: Ο Πάπας αρχιεκπρόσωπος του Κρόνειου επί γης ιερατείου, κήρυξε τον Μεσαίωνα του παγκόσμιου ηγέτη

Ο Πάπας Φραγκίσκος, έχοντας ως «πεσκέσι» από την Κολομβία ένα μαυρισμένο μάτι έπειτα από ατύχημα με το όχημα μετακινήσεώς του, ολοκλήρωσε την Κυριακή το ταξίδι του στην Κολομβία, προτρέποντας

ΕΚΤΑΚΤΟ- Οι πρώτες εικόνες: Ισπανικά άρματα μάχης και τεθωρακισμένα περικύκλωσαν την Καταλονία – Δεύτερος ''ισπανικός'' εμφύλιος pics - vid

Iσπανικά άρματα μάχης και τεθωρακισμένα έκαναν την εμφάνιση τους  στους δρόμους της Καταλονίας μετά από εντολή του Ραχόι ενώ ήδη υπάρχει επέμβαση

Εφιαλτικό σενάριο: Τι θα συνέβαινε αν αποξηραίναμε τη Μεσόγειο – Το έχετε σκεφτεί; vid

περίεργο video ένα από τα εφιαλτικά σενάρια της ΝΤΠ

Dr. Eric Norton: Υπάρχει τεράστιος εξωγήινος στόλος πίσω από τη Σελήνη