Τετάρτη, 14 Σεπτεμβρίου 2016

Πεθαίνεις κάθε ξημέρωμα για να συντηρείς το φαύλο Δημόσιο, το 3ο πιο σπάταλο στην Ευρώπη!

ΕUROGROUP-ΕΚΘΕΣΗ ΣΟΚ
Και ο Μητσοτάκης δηλώνει ότι δεν θα απολύσει κανέναν δημόσιο υπάλληλο
Kαι εννοούμε τον ευρύτερο δημόσιο τομέα που αγγίζει το 1.000.000 πάσης φύσεως δημ. υπαλλήλους!
 Το διεφθαρμένο ελληνικό δημόσιο που μας οδήγησε ως εδώ είναι το 3ο πιο σπάταλο κράτος της Ευρώπης με δαπάνες χαμηλότερες μόνο από τις αντίστοιχες της Γαλλίας και της Φινλανδίας.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Δήμητρας Καδδά στο Capital.gr  το ελληνικό δημόσιο έλαβε το 2015 το χάλκινο”μετάλλιο” αναφορικά με το ύψος των ετήσιων δαπανών του σύμφωνα με έκθεση που παρουσιάστηκε στο Eurogroup της 9ης Σεπτεμβρίου.
Η έκθεση, που παρουσιάστηκε στην υπουργική σύνοδο αμέσως μετά το θέμα “Ελλάδα”, κάνει λόγο για δαπάνες στο 55% του ΑΕΠ περίπου, δαπάνες που είναι χαμηλότερες μόνο από της Γαλλίας και της Φινλανδίας.
Kαι αν η στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ στο πελατειακό κράτος δεν προκαλεί έκπληξη το να ακούς τον Κυριάκο Μητσοτάκη να υποστηρίζει ότι δεν θα απολύσει κανέναν κηφήνα δημόσιο υπάλληλο είναι σκέτη απογοήτευση.
Η έκθεση παρουσιάστηκε στο πλαίσιο της “επισκόπησης δαπανών” που έχουν κάνει πολλά κράτη μέλη και επιχειρεί πλέον να διενεργήσει και το ΥΠΟΙΚ με στόχο να τις περιορίσει όπως το ίδιο δηλώνει κατά 10% μέσα στην επόμενη 2ετία.Όργιο "σπατάλης" στο ελληνικό δημόσιο, γι' αυτό μπαίνουν συνεχώς νέοι φόροι
Ωστόσο, η έκθεση είναι ενδεικτική του πως ασκεί την πολιτική η κυβέρνηση, επιλέγοντας την συνεχή επιβολή νέων φόρων αντί για εξοικονόμηση δαπανών.
Άλλωστε αυτό δείχνουν και τα στοιχεία  για την μισθολογική δαπάνη που συνεχίζει να αυξάνεται κατά 1,5% την ίδια ώρα που η εισφορο- φοροκαταιγίδα σαρώνει την αγορά.
Το θέμα της “επισκόπησης δαπανών” τέθηκε επί τάπητος σήμερα στον τρίτο – Μαραθώνιο – γύρο διαπραγματεύσεων μεταξύ της κυβέρνησης και των θεσμών που ξεκίνησε λίγο μετά τις 9μμ. Στο επίκεντρο – σύμφωνα με πηγές του ΥΠΟΙΚ – τίθενται σε διαδοχικά ραντεβού η ανάπτυξη, το “νοικοκύρεμα” των δαπανών, αλλά και τα έσοδα και τα νέα φορο-νομοσχέδια, το εργασιακό και το δημόσιο με οι παρεμβάσεις στα ειδικά μισθολόγια που ήδη φέρεται να προκαλούν ενδοκυβερνητικές και όχι μόνο αντιδράσεις.
kourdistoportocali.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...