Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Έκτακτα μέτρα για την απομάκρυνση των λαθρομεταναστών - Η Ιταλία προχώρησε στις πρώτες μαζικές απελάσεις με πτήσεις τσάρτερ

Image result for Έκτακτα μέτρα για την απομάκρυνση των μεταναστών - Η Ιταλία προχώρησε στις πρώτες μαζικές απελάσεις με πτήσεις τσάρτερΣε κατάσταση  έκτακτης ανάγκης βρίσκονται Γερμανία, Ιταλία και Σουηδία χώρες οι οποίες έχουν πληγεί ιδιαίτερα από το κύμα των μουσουλμάνων λαθρομεταναστών  τα τελευταίο διάστημα.
Η Ιταλία ξεκίνησε ήδη τις πρώτες μαζικές απελάσεις από το έδαφός της χρησιμοποιώντας ειδικές ναυλωμένες πτήσεις, ενώ η Γερμανία βρίσκεται κοντά στην σύναψη συμφωνίας με χώρες της βόρειας Αφρικής για την επαναπροώθηση των μουσουλμάνων λαθρομεταναστών.
Όπως αποκαλύπτει ο βρετανικός Τύπος  οι αρχές του Σουδάν και της Ιταλίας συνεργάζονται από κοινού προκειμένου να αντιμετωπίσουν το φαινόμενο.
Ήδη η πρώτη μαζική απέλαση 48 μεταναστών από την Ιταλία πραγματοποιήθηκε με ναυλωμένη πτήση charter  της EgyptAir και ο ι οποίοι κατέληξαν στην πρωτόπιασα του Σουδάν το Χαρτούμ.
Οι ιταλικές αρχές και σε μια προσπάθεια να μην προκαλέσουν αντιδράσεις από «αλληλέγγυους» του G.Soros δεν προχώρησαν στην απέλαση των λαθρομεταναστών από το αεροδρόμιο Malpensa του Μιλάνου αλλά από ένα άλλο αεροδρόμιο το Turin-Caselle που βρίσκεται μια ώρα σε απόσταση από το Μιλάνο.
Η συμφωνία μεταξύ Σουδάν και Ιταλίας υπογράφηκε νωρίτερα μέσα στο μήνα σε απόφαση των δύο χωρών να εργαστούν από κοινού προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα.
Μάλιστα όπως αναφέρεται ομάδα Σουδανών αξιωματούχων επισκέφτηκε τη συνοριακή γραμμή Ιταλίας-Γαλλίας ώστε να ταυτοποηθούν οι Σουδανοί που βρίσκονταν εκεί ώστε να επιστρέψουν πίσω στην χώρα τους.
Image result for Έκτακτα μέτρα για την απομάκρυνση των μεταναστών - Η Ιταλία προχώρησε στις πρώτες μαζικές απελάσεις με πτήσεις τσάρτερ
Η συνεργασία της Ε.Ε. με το Σουδάν είναι έντονη καθώς η χώρα είναι σταυροδρόμι μεταξύ της ανατολικής Αφρικής και των λιβυκών ακτών στην προσπάθεια των μουσουλμάνων λαθρομεταναστών να κατευθυνθούν σε Ιταλία και Ελλάδα.
Στο ίδιο πλαίσιο κινείται και η Γερμανία. Ένα χρόνο περίπου αφότου η Γερμανίδα Καγκελάριος άνοιξε τα σύνορα για να υποδεχθεί 1 εκατ. αλλοδαπούς, τώρα η Ακγελα Μέρκελ πιστεύει πως μια συμφωνία με χώρες της Βόρειας Αφρικής θα μπορέσει να δώσει λύση στο πρόβλημα.
«Πρέπει να  προχωρήσουμε σε παρόμοιες (με της Ιταλίας) συμφωνίες με χώρες της βόρειας Αφρικής ώστε να απιοκτήσουμε μεγαλύτερο έλεγχο γύρω από την Μεσογειακή κρίση μετανάστευσης», είπε η Μέρκελ για να συνεχίσει: «Τέτοιες συμφωνίες είναι καλύτερες και για τους λαθρομετανάστες τους ίδιους. Είναι πιο ασφαλές για αυτούς να παραμένουν στην Τουρκία κοντά στην πατρίδα τους όπου τα πολιτισμικά και γλωσσικά εμπόδια είναι μικρότερα».
Αυστηρή κριτική όμως δέχεται η Γερμανία από την Αυστρία ο υπουργός Άμυνας της οποίας σημείωσε πως η χώρα του δεν μπορεί να είναι «χώρα αναμονής για τους μετανάστες».
«Αυτό δεν είναι πολιτική. Εάν η Ευρώπη παρατείνει την αγωνία της και χώσει το κεφάλι της στην άμμο, αυτό δεν είναι πολιτική», δήλωσε ο Hans Peter Doskozil, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Krone.
«Με το να επαναλαμβάνει το μοτο “μπορούμε να το κάνουμε” η Μέρκελ δημιούργησε ένα νέο παράγοντα προσέλκυσης με την ρητορική της φέρνοντας περισσότερους μετανάστες στην Ευρώπη. Η πολιτική αυτή του “μπορούμε να το κάνουμε” είναι ανεύθυνη καθώς προκαλεί ζημιά στην Ευρώπη ως σύνολο . Η Αυστρία δεν μπορεί να είναι δωμάτιο αναμονής για τους μετανάστες ώστε αυτοί να μπουν κάποια στιγμή στην Γερμανία» πρόσθεσε ο Αυστριακός υπουργός Άμυνας.
Μέτρα όμως παίρνει και η Σουηδία.  Πάνω από 10.000 άτομα, τα οποία είχαν αιτηθεί άσυλο, έχουν αποχωρήσει από το ξεκίνημα του 2016, ενώ η σουηδική κυβέρνηση τους προσφέρει και... μπόνους 4.000 ευρώ στον καθένα, προκειμένου να καλύψουν τα έξοδα του ταξιδιού της επιστροφής στις πατρίδες τους.
Image result for Έκτακτα μέτρα για την απομάκρυνση των μεταναστών - Η Ιταλία προχώρησε στις πρώτες μαζικές απελάσεις με πτήσεις τσάρτερ
Με άλλα λόγια, η τεχνητή, όπως όλα δείχνουν, καθυστέρηση στην εξέταση των αιτήσεων ασύλου και τα χρήματα που προσφέρονται, αποτυπώνουν τη διάθεση της σκανδιναβικής χώρας να «διώξει» τους πρόσφυγες και τους μετανάστες με κάθε τρόπο από το έδαφός της.
Και στην Ελλάδα τι;
Από την άλλη πλευρά στην Ελλάδα τίποτα δε δείχνει πως η κυβέρνηση φαίνεται  συμμερίζεται την έντονη ανησυχία των ευρωπαϊκών κρατών. Πέρα από δηλώσεις «ανησυχίας» για ενδεχόμενη «κατάρρευση» της συμφωνίας ΕΕ – Τουρκίας (η οποία πρακτικά δεν ισχύει πλέον) δεν υπάρχει καμία άλλη κίνηση αντιμετώπισης του προβλήματος.
η γνωστή  CIA  κάνει αναφορά για πάνω από 1.000.000 μουσουλμάνους λαθρό
Ο ΑΝΥΕΘΑ Δημήτρης Βίτσας ανέφερε σε συνέντευξή του πως «60.000 αλλοδαποί δεν είναι μεγάλος αριθμός», ο υπουργός μεταναστευτικής πολιτικής Γιάννης Μουζάλας απλώς…  ανησυχεί, και οι παράνομες είσοδοι  αλλοδαπών συνεχίζονται με αυξανόμενη τάση.
Το θέμα είναι βέβαια πως ο ΑΝΥΕΘΑ είδε μόνο 60.000 αλλοδαπούς  την ώρα που τα ίδια τα στοιχεία της ΕΛΑΣ φαίνεται να τον διαψεύδουν.
Σύμφωνα με αυτά το 7μηνο του 2016 μπήκαν παράνομα στη χώρα 176.743 αλλοδαποί, ενώ το αντίστοιχο 7μηνο του 2015 ο αριθμός αυτός ήταν μικρότερος στους 156.726.
Πως αναπαράγεται συνεχώς το νούμερο των 60.000 ως να μην υπήρξαν άλλοι αλλοδαποί που έχουν μπει στη χώρα τόσο το 2016 όσο και τα υπόλοιπα χρόνια πριν είναι άγνωστο,
Σημασία έχει πως αν η κυβέρνηση θεωρεί πως 60.000 είναι μόνο οι λαθροπρόσφυγες και οι λαθρομετανάστες που έχουν έρθει στη χώρα, τότε έτσι πρέπει να είναι.(χα,χα,χα,χα)
Το πρόβλημα όμως δεν είναι αυτό. Το πρόβλημα είναι η παντελής αδράνεια και απραξία που κυριαρχεί στα κυβερνητικά κλιμάκια με μόνη επωδό αυτή της μόνιμης ανησυχίας και τίποτα άλλο.

pronews

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δήλωση βόμβα του αμερικάνου πρεσβευτή: «Συγχαίρω τον Σύριζα γιατί το ξεπούλημα της Χώρας είναι στη σωστή κατεύθυνση»!

Σε καθημερινή εφημερίδα δημοσιεύθηκε το παρακάτω πολύ ενδιαφέρον παραπολιτικό σχόλιο: “ ΤΙ ΔΙΑΒΑΖΩ! Ο πρέσβης των ΗΠΑ Τζέφρι Πάιατ σε ομιλία του στην Ουάσινγκτον συνεχάρη τον ΣΥΡΙΖΑ

Μια ιστορία αίματος και μίζας Η χρεοκοπημένη Ελλάδα ετοιμάζεται να προσφέρει 2,4 δις ευρώ στην πιο ισχυρή οικονομία του κόσμου

Ο ΣΚΟΤΕΙΝΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΤΩΝ ΕΞΟΠΛΙΣΤΙΚΩΝ
O Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας λίγο πριν περάσει το κατώφλι του Λευκού Οίκου πέταξε στον ουρανό με ένα από τα αμερικανικά F-16 της Π.Α., από εκείνα που ο ελληνικός λαός πλήρωσε με θυσίες και αίμα. Στην κυριολεξία,

Πακιστανική «θύελλα» απόψε το βράδυ με «χορηγία» Αljazeera και αφορμή επιθέσεις Ομογενών από πρώην ΕΣΣΔ

Πορεία διαμαρτυρίας ετοιμάζουν οι Πακιστανοί μετά τα αλλεπάλληλα κρούσματα βίας από «φασίστες» στην περιοχή της δυτικής Αττικής σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο ειδήσεων aljazeera.com το οποίο έχει σηκώσει «πολύ ψηλά» την συγκεκριμένη είδηση. Ας δούμε τι αναφέρει το Αραβικό Πρακτορείο Ειδήσεων:

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΣΙΠΡΑ To Πείραμα βρίσκεται σε εξέλιξη.Eπόμενη φάση το Ελληνικό Βitcoin!

Το Bilderberg club παρακολουθεί με ενδιαφέρον το κάθε επόμενο στάδιο
Η πρόσκληση και η φιλοξενία  του Ελληνα πρωθυπουργού από τον Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι παρά επιβράβευση της άψογης εκτέλεσης του Πειράματος αλλά και τις επιθυμίας της οικογένειας Τραμπ να

Κατάσκοποι θα μπορούν να «βλέπουν» μέσα σε οποιοδήποτε δωμάτιο από τα σήματα Wi-Fi

Μπορείτε να μη δίνετε ιδιαίτερη σημασία στο «δρομολογητή» (router) του σπιτιού και του γραφείου σας, ο οποίος αναλαμβάνει να λάβει και να στείλει ενσύρματα ή ασύρματα δεδομένα μέσω του διαδικτύου, όμως

ΤΟ «ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΕΣ» ΠΛΟΙΟ! Μεταφέρει Κούρδους μαχητές από την Συρία στην Νοτιοδυτική Τουρκία

Ένα πλοίο με την ονομασία «Ebu Reşit Santo», έχει αναστατώσει τους Τούρκους γιατί διαπιστώθηκε ότι εκτελεί δρομολόγια από το συριακό λιμάνι της Αττάλειας και μέσω βόρεια της Κύπρου και νότια του