Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Έκτακτα μέτρα για την απομάκρυνση των λαθρομεταναστών - Η Ιταλία προχώρησε στις πρώτες μαζικές απελάσεις με πτήσεις τσάρτερ

Image result for Έκτακτα μέτρα για την απομάκρυνση των μεταναστών - Η Ιταλία προχώρησε στις πρώτες μαζικές απελάσεις με πτήσεις τσάρτερΣε κατάσταση  έκτακτης ανάγκης βρίσκονται Γερμανία, Ιταλία και Σουηδία χώρες οι οποίες έχουν πληγεί ιδιαίτερα από το κύμα των μουσουλμάνων λαθρομεταναστών  τα τελευταίο διάστημα.
Η Ιταλία ξεκίνησε ήδη τις πρώτες μαζικές απελάσεις από το έδαφός της χρησιμοποιώντας ειδικές ναυλωμένες πτήσεις, ενώ η Γερμανία βρίσκεται κοντά στην σύναψη συμφωνίας με χώρες της βόρειας Αφρικής για την επαναπροώθηση των μουσουλμάνων λαθρομεταναστών.
Όπως αποκαλύπτει ο βρετανικός Τύπος  οι αρχές του Σουδάν και της Ιταλίας συνεργάζονται από κοινού προκειμένου να αντιμετωπίσουν το φαινόμενο.
Ήδη η πρώτη μαζική απέλαση 48 μεταναστών από την Ιταλία πραγματοποιήθηκε με ναυλωμένη πτήση charter  της EgyptAir και ο ι οποίοι κατέληξαν στην πρωτόπιασα του Σουδάν το Χαρτούμ.
Οι ιταλικές αρχές και σε μια προσπάθεια να μην προκαλέσουν αντιδράσεις από «αλληλέγγυους» του G.Soros δεν προχώρησαν στην απέλαση των λαθρομεταναστών από το αεροδρόμιο Malpensa του Μιλάνου αλλά από ένα άλλο αεροδρόμιο το Turin-Caselle που βρίσκεται μια ώρα σε απόσταση από το Μιλάνο.
Η συμφωνία μεταξύ Σουδάν και Ιταλίας υπογράφηκε νωρίτερα μέσα στο μήνα σε απόφαση των δύο χωρών να εργαστούν από κοινού προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα.
Μάλιστα όπως αναφέρεται ομάδα Σουδανών αξιωματούχων επισκέφτηκε τη συνοριακή γραμμή Ιταλίας-Γαλλίας ώστε να ταυτοποηθούν οι Σουδανοί που βρίσκονταν εκεί ώστε να επιστρέψουν πίσω στην χώρα τους.
Image result for Έκτακτα μέτρα για την απομάκρυνση των μεταναστών - Η Ιταλία προχώρησε στις πρώτες μαζικές απελάσεις με πτήσεις τσάρτερ
Η συνεργασία της Ε.Ε. με το Σουδάν είναι έντονη καθώς η χώρα είναι σταυροδρόμι μεταξύ της ανατολικής Αφρικής και των λιβυκών ακτών στην προσπάθεια των μουσουλμάνων λαθρομεταναστών να κατευθυνθούν σε Ιταλία και Ελλάδα.
Στο ίδιο πλαίσιο κινείται και η Γερμανία. Ένα χρόνο περίπου αφότου η Γερμανίδα Καγκελάριος άνοιξε τα σύνορα για να υποδεχθεί 1 εκατ. αλλοδαπούς, τώρα η Ακγελα Μέρκελ πιστεύει πως μια συμφωνία με χώρες της Βόρειας Αφρικής θα μπορέσει να δώσει λύση στο πρόβλημα.
«Πρέπει να  προχωρήσουμε σε παρόμοιες (με της Ιταλίας) συμφωνίες με χώρες της βόρειας Αφρικής ώστε να απιοκτήσουμε μεγαλύτερο έλεγχο γύρω από την Μεσογειακή κρίση μετανάστευσης», είπε η Μέρκελ για να συνεχίσει: «Τέτοιες συμφωνίες είναι καλύτερες και για τους λαθρομετανάστες τους ίδιους. Είναι πιο ασφαλές για αυτούς να παραμένουν στην Τουρκία κοντά στην πατρίδα τους όπου τα πολιτισμικά και γλωσσικά εμπόδια είναι μικρότερα».
Αυστηρή κριτική όμως δέχεται η Γερμανία από την Αυστρία ο υπουργός Άμυνας της οποίας σημείωσε πως η χώρα του δεν μπορεί να είναι «χώρα αναμονής για τους μετανάστες».
«Αυτό δεν είναι πολιτική. Εάν η Ευρώπη παρατείνει την αγωνία της και χώσει το κεφάλι της στην άμμο, αυτό δεν είναι πολιτική», δήλωσε ο Hans Peter Doskozil, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Krone.
«Με το να επαναλαμβάνει το μοτο “μπορούμε να το κάνουμε” η Μέρκελ δημιούργησε ένα νέο παράγοντα προσέλκυσης με την ρητορική της φέρνοντας περισσότερους μετανάστες στην Ευρώπη. Η πολιτική αυτή του “μπορούμε να το κάνουμε” είναι ανεύθυνη καθώς προκαλεί ζημιά στην Ευρώπη ως σύνολο . Η Αυστρία δεν μπορεί να είναι δωμάτιο αναμονής για τους μετανάστες ώστε αυτοί να μπουν κάποια στιγμή στην Γερμανία» πρόσθεσε ο Αυστριακός υπουργός Άμυνας.
Μέτρα όμως παίρνει και η Σουηδία.  Πάνω από 10.000 άτομα, τα οποία είχαν αιτηθεί άσυλο, έχουν αποχωρήσει από το ξεκίνημα του 2016, ενώ η σουηδική κυβέρνηση τους προσφέρει και... μπόνους 4.000 ευρώ στον καθένα, προκειμένου να καλύψουν τα έξοδα του ταξιδιού της επιστροφής στις πατρίδες τους.
Image result for Έκτακτα μέτρα για την απομάκρυνση των μεταναστών - Η Ιταλία προχώρησε στις πρώτες μαζικές απελάσεις με πτήσεις τσάρτερ
Με άλλα λόγια, η τεχνητή, όπως όλα δείχνουν, καθυστέρηση στην εξέταση των αιτήσεων ασύλου και τα χρήματα που προσφέρονται, αποτυπώνουν τη διάθεση της σκανδιναβικής χώρας να «διώξει» τους πρόσφυγες και τους μετανάστες με κάθε τρόπο από το έδαφός της.
Και στην Ελλάδα τι;
Από την άλλη πλευρά στην Ελλάδα τίποτα δε δείχνει πως η κυβέρνηση φαίνεται  συμμερίζεται την έντονη ανησυχία των ευρωπαϊκών κρατών. Πέρα από δηλώσεις «ανησυχίας» για ενδεχόμενη «κατάρρευση» της συμφωνίας ΕΕ – Τουρκίας (η οποία πρακτικά δεν ισχύει πλέον) δεν υπάρχει καμία άλλη κίνηση αντιμετώπισης του προβλήματος.
η γνωστή  CIA  κάνει αναφορά για πάνω από 1.000.000 μουσουλμάνους λαθρό
Ο ΑΝΥΕΘΑ Δημήτρης Βίτσας ανέφερε σε συνέντευξή του πως «60.000 αλλοδαποί δεν είναι μεγάλος αριθμός», ο υπουργός μεταναστευτικής πολιτικής Γιάννης Μουζάλας απλώς…  ανησυχεί, και οι παράνομες είσοδοι  αλλοδαπών συνεχίζονται με αυξανόμενη τάση.
Το θέμα είναι βέβαια πως ο ΑΝΥΕΘΑ είδε μόνο 60.000 αλλοδαπούς  την ώρα που τα ίδια τα στοιχεία της ΕΛΑΣ φαίνεται να τον διαψεύδουν.
Σύμφωνα με αυτά το 7μηνο του 2016 μπήκαν παράνομα στη χώρα 176.743 αλλοδαποί, ενώ το αντίστοιχο 7μηνο του 2015 ο αριθμός αυτός ήταν μικρότερος στους 156.726.
Πως αναπαράγεται συνεχώς το νούμερο των 60.000 ως να μην υπήρξαν άλλοι αλλοδαποί που έχουν μπει στη χώρα τόσο το 2016 όσο και τα υπόλοιπα χρόνια πριν είναι άγνωστο,
Σημασία έχει πως αν η κυβέρνηση θεωρεί πως 60.000 είναι μόνο οι λαθροπρόσφυγες και οι λαθρομετανάστες που έχουν έρθει στη χώρα, τότε έτσι πρέπει να είναι.(χα,χα,χα,χα)
Το πρόβλημα όμως δεν είναι αυτό. Το πρόβλημα είναι η παντελής αδράνεια και απραξία που κυριαρχεί στα κυβερνητικά κλιμάκια με μόνη επωδό αυτή της μόνιμης ανησυχίας και τίποτα άλλο.

pronews

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Β.Πούτιν περιμένει στο ακουστικό του για την αποστολή του «τέρατος» : Γιατί δεν ζητάμε την συνδρομή ρωσικής εναέριας βοήθειας;- Δεν υπάρχει ανάλογο αεροσκάφος στη Δύση…ΣΥΡΙΖΙΣΤΑΝ

Σε πλήρη ανυπαρξία η κυβέρνηση είναι ανήμπορη να συντονίσει το κρατικό μηχανισμό αφήνοντας στο «έλεος» των πυρκαγιών όλη την χώρα με απρόβλεπτες συνέπειες . Τις τελευταίες ώρες  έχουμε

H NASA διέκοψε το σήμα ζωντανής μετάδοσης μόλις εντοπίστηκε παράξενη φιγούρα στο παράθυρο του ISS - vid

Μια αρκετά περίεργη φιγούρα φάνηκε να πλησιάζει το παράθυρο του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού η οποία έδειχνε απόκοσμη από την εξωτερική κάμερα.  Σύμφωνα,  με το video που ακολουθεί, η

ΙΣΠΑΝΙΑ: Γνωρίστε την κυρία Χουάνα. Η κυρία Χουάνα λυπήθηκε τον Μοχάμεντ που δεν είχε σπίτι και τον έβαλε στο δικό της σπίτι. Τώρα ο Μοχάμεντ έχει κλειδώσει έξω από το σπίτι την κυρία Χουάνα και η κυρία Χουάνα δεν έχει σπίτι

Την ώρα που οι ΗΠΑ σέρνονται σε εμφύλιο, η Ρωσία ισχυροποιείται (και) στην Αρκτική

Τα δόντια της σε όλα τα σημεία του ορίζοντα δείχνει η ισχυρή και κραταιά Ρωσία του Βλαντιμίρ Πούτιν, στέλνοντας πολλαπλά μηνύματα στους επίδοξους...αντιπάλους που θα τολμήσουν να τα βάλουν μαζί

Καίνε την Ελλάδα για να γλιτώσουν τα θαλασσοδάνεια. Αυτή είναι η παραγματικότητα.

Η ΠΥΡΙΝΗ ΑΛΗΘΕΙΑ Οι Ολιγάρχες, τα βαποράκια τους και οι τσιμεντωμένοι βουλευτές του Σύριζα

“Τραγωδία” για τους Mykonians Βορίδη και Γεωργιάδη: Τους σηκώσαν από τις ξαπλώστρες για να κάνουν δήθεν αντιπολίτευση

Έπαθαν ζημιά οι Mykononians Άδωνις Γεωργιάδης και Μάκης Βορίδης, καθώς η φωτιά που κατέκαψε την Ανατολική Αττική τους ανάγκασε να διακόψουν τα μπάνια τους.