Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΦΟΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΣΤΗΝ Ν.Τ.Π : ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΓΟΝΕΙΣ ΘΑ ΣΥΜΟΡΦΩΘΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΝΕΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ

Τέρμα ο Διάλογος και οι διαλογισμοί. Το πόρισμα το παραδώσαμε, εκατό + φίλες και φίλοι έκαναν ό,τι καλύτερο μπορούσαν, αν εφαρμοστούν θα έρθει το πάνω κάτω. Σήμερα πάμε θάλασσα! Θα μουλιάσουμε στο νερό, θα γίνουμε ένα με αυτό, θα αφήσουμε τις κακές σκέψεις σαν φυσσαλιδες να εξαφανιστούν στην επιφάνεια!
Το παρακάτω κείμενο δημοσιεύτηκε προχθές από τον Αντώνη Λιάκο στο προφίλ του στο facebook. Ο Λιάκος, για όσους δεν γνωρίζουν είναι πρόεδρος του Εθνικού και Κοινωνικού Διαλόγου για την Παιδεία, και φαίνεται ξεκάθαρα από το ύφος του κειμένου η ανακούφιση και η ικανοποίηση που νιώθει για τις μεταρρυθμίσεις που αφορούν τις αλλαγές στην παιδεία.

Και γιατί να μην έχει παρακαλώ; Με μια εκκλησία που εκπροσωπείται από έναν νεοταξίτη αρχιεπίσκοπο κολλητάρι του πρωθυπουργού ο οποίος λέει ΝΑΙ σε όλα - τα πράγματα τελείωσαν πολύ πιό εύκολα απ όσο περίμεναν ακόμη και οι ίδιοι.

Μετά και την Τριπλή Αποστασία που υποστήκαμε ως έθνος (βλέπε Αθέατη γνώση Η ΤΡΙΤΗ ΑΠΟΣΤΑΣΙΑ) ο Αντώνης Λιάκος, είναι αυτός που μαζί με το εντολοδόχο <<αριστερό>> επιτελείο του, υπέγραψαν το λεγόμενο "πόρισμα της επιτροπής του εθνικού και κοινωνικού διαλόγου" το οποίο προωθεί τις Νεοταξικές μεταρυθμίσεις που θα υλοποιηθούν σύντομα στα ελληνικά σχολεία τα οποία οι ανθέλληνες, απάτριδες και άθεοι αριστεροί ετοιμάζονται να επιβάλλουν στην παιδεία.

Σεμινάρια γονέων στα πρότυπα των Νεοταξικών σχολείων


Ας δούμε τι αναφέρει το κείμενο για την εκπαίδευση των γονέων. Τα σχόλια της Αθέατης γνώσης επισημαίνονται με έντονο χρώμα.

Μια από τις κεντρικές παρεμβάσεις, όπως υποστηρίχτηκαν από εκπαιδευτικούς και γονείς, είναι η καθιέρωση ενός προγράμματος ενημερωτικών συναντήσεων για παιδαγωγικά θέματα, πρόγραμμα σεμιναρίων για τους γονείς.{Α.Γ: Καθιερώνουν παιδαγωγικά πργράμματα τα οποία θα συμβαδίζουν με τις ιδεολογικά νεοταξικές και αριστερές τους αντιλήψεις. Ενα παράδειγμα ας πούμε είναι ότι οι γονείς θα παρακολουθούν σεμινάρια για θέματα όπως: το πως θα πρέπει να αποδεχτούμε και να ενσωματώσουμε στο σχολικό περιβάλλον ενα παιδί το οποίο μεγαλώνει με δυο μπαμπάδες, δυο μαμάδες η ακόμη και δύο τραβεστί για γονείς ως κάτι το φυσιολογικό! }

Έχει παρατηρηθεί ότι οι γονείς σκέπτονται το σύγχρονο σχολείο με όρους της περασμένης δικής τους εμπειρίας, πράγμα που μεγαλώνει το χάσμα ανάμεσα στην παιδαγωγική του σχολείου και στην παιδαγωγική που εφαρμόζουν οι γονείς στο σπίτι.

{Α.Γ: Εδω γίνεται σαφές ότι η προηγούμενη γενιά (περίπου 25 χρόνια πρίν) μέχρι και σήμερα, η οποία μεγάλωσε στο σχολείο με την προσευχή, τον εκκλησιασμό, τα θρησκευτικά, τον αγιασμό, τις μαθητικές παρελάσεις κτλ. (αφού καταργούνται) θεωρείται ξεπερασμένη και οπισθοδρομική.}

Εξάλλου, ενώ στις φτωχές γειτονιές και περιοχές οι γονείς δεν έχουν χρόνο για τα παιδιά τους, το αντίθετο συμβαίνει συνήθως με τους γονείς που ανήκουν στα εύπορα στρώματα: δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον αλλά αυτό έχει συχνά ως πρότυπο το εξετασιοκεντρικό σχολείο και την πληθώρα της ύλης.

Συχνά οι καινούργιες μέθοδοι της παιδαγωγικής προκαλούν την απογοήτευση των γονέων που είναι προσανατολισμένοι στην ποσότητα της γνώσης και στη βαθμολογία. Όλοι αυτοί οι λόγοι επιβάλουν μια προγραμματική επανεξέταση της σχέσης γονέων - δασκάλων-σχολείου ως προς τους στόχους, τα μέσα και τους τρόπους παρέμβασης.

Για να αλλάξει το σχολείο θεωρήθηκε κομβικό σε όλες τις συζητήσεις ότι πρέπει να κερδηθεί η εμπιστοσύνη και να υποστηριχτεί συστηματικά η συνεργασία γονέων σχολείου.

{Α.Γ: Δεν τους φτάνει λοιπόν που θα ελέγχουν τα παιδιά μας, θέλουν να ελέγχουν και τους γονείς με σεμινάρια γονέων ... όπως να μην πραγματοποιούν στα παιδιά τους "κατ οίκον εκπαίδευση" η οποία δεν θα συμβαδίζει με το νεοταξικό σχολείο.}


ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟΥ:

Ευαισθητοποίηση, ενημέρωση και ενδυνάμωση γονέων.

Ξεκινώντας με όσο το δυνατόν πιο πρώιμες παρεμβάσεις, οι υποψήφιοι και οι νέοι γονείς ενημερώνονται και καθοδηγούνται από ειδικούς, οι οποίοι de facto έρχονται σε επαφή μαζί τους(π.χ. μαιευτήρες, μαίες, παιδίατροι, διαμορφωτές γνώμης...), ατομικά ή σε ομάδες ("σχολή γονέων" κλπ.), προκειμένου να εμπεδώσουν ορισμένες απλές αλλά καθοριστικές αρχές, τις οποίες θα διδάξουν στα παιδιά. 

Τις ίδιες αρχές καλλιεργούν στους γονείς, σε όλη τη σχολική διαδρομή, με πρόσφορους τρόπους, οι εκπαιδευτικοί, οι ειδικοί ψυχικής υγείας κλπ. 


{Α.Γ: "Το σχολείο γονέων" θα καθιερωθεί. Για όσους γονείς διαφωνούν στις κατηχήσεις των "διαμορφωτών γνώμης", και οι γονείς μαθαίνουν στα παιδιά τους διαφορετικά πράγματα από αυτά που επιβάλλει το νέο σύστημα της παιδείας, η το παιδί δεν συμορφώνεται με αυτές - αλλά και αν οι καθηγητές παρατηρήσουν αντιδράσεις από τον μαθητή μέσα στην τάξη, τότε μετά από συμβούλια που θα προκύψουν, "το μαύρο πρόβατο του σχολείου" μπορεί ακόμη και να διαγράφεται.

Στόχοι της επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών σύμφωνα με τα πρότυπα της Νέας Τάξης Πραγμάτων.

Στόχοι της επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών: Σχετίζονται δυναμικά με το είδος του εκπαιδευτικού και το είδος του σχολείου που η πολιτεία οραματίζεται. Έτσι η σχεδιαζόμενη εισαγωγική επιμόρφωση θα παρακολουθεί το όραμα της δημοκρατικής παιδείας όπως εκφράστηκε στο κείμενο«Εκπαίδευση ως Παιδεία για το Μέλλον, στη Νέα Παγκόσμια ...Αταξία».

Διαβάστε απόσπασμα από το κείμενο που αναφέρει ο Αντώνης Λιάκος: 

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΘΝΙΚΟΥ ΔΙΑΛΟΓΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ
ΥΠΟΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ. 

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΩΣ ΠΑΙΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ, ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ… ΑΤΑΞΙΑ


Σ’ αυτό το πλαίσιο καταιγιστικών αλλαγών, είναι απαραίτητο να αναπτύξουμε τις διαθέσεις και τις ικανότητες εκείνες που θα μας επιτρέψουν να αντιμετωπίσουμε την νέα «άτακτη» τάξη πραγμάτων μαθαίνοντας πώς να λειτουργούμε μέσα σε αυτή, ή και κριτικά ως προς αυτή, χρησιμοποιώντας τις υποκειμενικότητές μας δημιουργικά.

{Α.Γ: Εδω διευκρινίζεται ότι οι <<άτακτοι>> της ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ, δηλαδή αυτοί που πηγαίνουν ενάντια σε αυτήν, θα πρέπει να συμμορφωθούν. Για να καταλάβετε πόσο έχει λειτουργήσει η Αποστασία στην ελλάδα ..... είναι η πρώτη φορά που τολμούν να κάνουν σε επίσημο κείμενο ξεκάθαρη αναφορά για την Νέα Τάξη Πραγμάτων.}

ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΤΙΜΗΣ:
Θεσπίζεται ως "προαιρετικά υποχρεωτικό" το ακόλουθο Συμβόλαιο Τιμής: Κατά την έναρξη του σχολικού έτους, οι γονείς ή κηδεμόνες για παιδιά Α' έως Γ' Δημοτικού και, στη συνέχεια, τα ίδια τα παιδιά καλούνται να υπογράψουν ένα συμβόλαιο σαν το ακόλουθο:

"Δίνω τον λόγο της τιμής μου και υπόσχομαι ότι θα σέβομαι το σχολείο, τους δασκάλους και τους συμμαθητές μου, θα φέρομαι ιπποτικά σε όλους και ιδιαίτερα στους πιο αδύναμους, και δεν θα επιτεθώ ποτέ σε αδύναμο, αλλά θα τον υπερασπίσω από επιθέσεις. Θα θεωρώ σωστή μόνο την άμιλλα για τη διάκριση στη μάθηση, στον αθλητισμό, την καλή συμπεριφορά και τα καλά έργα. Δεν θα κάνω ποτέ στον άλλον ό,τι δεν θέλω να κάνουν σε μένα. Και θα θεωρώ ντροπή κάθε παράβαση αυτής της υπόσχεσης που ελεύθερα δίνω σήμερα."

{Α.Γ: Στόχος τους είναι ο κάθε μαθητής και μαθήτρια να γίνει ένα υπάκουο όργανο στο νέο τους σύστημα το οποίο δεν θα έχει το δικαίωμα να εκφέρει δοαφορετική άποψη από αυτή που έχουν ορίσει τα τσιράκια της Νέας Τάξης. Οπως είχε πεί και ο Νικ Ροκφέλερ: τώρα έχουμε τα παιδιά στο σχολείο από μικρή ηλικία. Μπορούμε να τα μάθουμε πως να σκέφτονται, να τα προσανατολίσουμε, να τα αποχωρίσουμε από τους γονείς και να τους μάθουμε να βλέπουν το κράτος σαν γονείς τους.}


Ηθική υποστήριξη στις καλές πρακτικές. Θεσπίζονται, σύμφωνα με τις ιδιαιτερότητες κάθε σχολικού χώρου, ηθικές ανταμοιβές για στάσεις και πράξεις (παιδιών και παιδαγωγών) που εικονογραφούν παραδειγματικά την τήρηση του Παιδαγωγικού Κώδικα Δημοκρατικού Ανθρωπισμού: Λεκτικός έπαινος στην τάξη ή στο σχολείο, αναγνώριση από και προβολή στην τοπική κοινωνία, ευρύτερη προβολή, ετήσια εθνικά βραβεία (όπως της Ακαδημίας...).


{Α.Γ: Μάλιστα, τα παιδιά που θα είναι πιστά στις νεοταξικές προσταγές τους θα επιβραβεύονται με επαίνους και βραβεία}

πηγη

Σχόλια

ενεργό link

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΤΟ ΠΕΠΛΟ 26000 ΕΤΩΝ vid

Αλήθειες που οι Δρακονιανοί,Οφιδοειδείς και Σαυροφυείς που σε κυβερνάνε δεν θέλουν να γνωρίζεις!.

"Εθαψε" 19 ζωές ενώ σπατάλησε εκατομμύρια σε λούσα Ομολογία-σοκ>Η περιφέρεια Αττκής, έχει ταμειακά διαθέσιμα 345 εκατομμύρια!

ΠΕΡΑ ΒΡΕΧΕΙ
Οι σοκαριστικές αποκαλύψεις για την Περιφερειάρχη Ρένα Δούρου διαδέχονται η μία την άλλη καθώς 19 άνθρωποι έχουν χάσει ήδη τη ζωή τους. Οι αποκαλύψεις έχουν να κάνουν με τα εκατομμύρια που

ΓΗΙΝΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΠΛΕΓΜΑ

Περί του ΓΗΙΝΟΥ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΥ ΠΛΕΓΜΑΤΟΣ Ήδη από τη δεκαετία του ‘60, οι Σοβιετικοί επιστήμονες Ν. Γκοντσάροφ, Β. Μόροζ και Β. Μοκάροφ είχαν ανακαλύψει στοιχεία που αποδεικνύουν την ύπαρξη ασθενών μαγνητικών γραμμών, οι οποίες φαίνεται πως περιβάλλουν τον πλανήτη μας σε σχήμα δωδεκαέδρου, τοποθετημένου μέσα σε ένα εικοσάεδρο, σαν κάποτε η γη να ήταν ένας τεράστιος κρύσταλλος ή να είχε μορφή ενάργειας που προερχόταν από κάποιον κρυσταλλικό πυρήνα της. Επάνω σε έναν γεωγραφικό χάρτη, οι Σοβιετικοί επιστήμονες σημείωσαν τις μνημειακές κατασκευές των αρχαίων πολιτισμών και αμέσως φάνηκε πως αυτέςακολουθούσαν τις μαγνητικές ή ενεργειακές γραμμές του εικοσαέδρου.

Εμβόλιο Γρίππης 2- Συγκλονιστικά ευρήματα ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ μελέτης

vasoula2908Πριν από 7 ώρες (τροποποιήθηκε) Μετά την αρνητικότατη αντιδραση ενος(μόνο ενος σε πάνω από 3000 άτομα) κυρίου ονοματι Ματεο στο προηγούμενο βίντεο λες κι είναι αστυνομία σκέψης, έχω να πω ό,τι είπα και στο σάιτ μου γι'αυτό το θέμα. Το μεταφέρω αυτολεξί:

Γουίλιαμ Τόμπκινς - Eρπετοειδείς, τι έγινε στη Σελήνη ... vid

Απόρρητο βίντεο της NASA στην...Σελήνη και άλλα...

ΙΣΛΑΜΟΠΙΘΗΚΟΙ ΜΠΗΚΑΝ ΣΕ ΓΑΛΛΙΚΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ, ΑΠΑΙΤΗΣΑΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΛΕΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΕΣ ΕΙΔΕΜΗ…vid

Στη Γαλλία δύο ισλαμοπίθηκοι με φορτηγό εισήρθαν στη γαλλική Μονή κατά τη διάρκεια των υπηρεσιών της και ζήτησαν όλες οι μοναχές ασπαστούν το Ισλάμ.