Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΕΛΣΤΑΤ : Από την ελληνική οικονομία «πέταξαν» 176 δις ευρώ και σε συνδυασμό με τους νέους φόρους προμηνύονται «θύελλες»

Η  ελληνική οικονομία πνέει τα λοίσθια με αποτέλεσμα να έχει   συρρικνωθεί  κατά το πρώτο τρίμηνο με ελαφρώς ταχύτερο ρυθμό από ό, τι είχε προηγουμένως εκτιμηθεί, αναφέρουν οι προσωρινές εκτιμήσεις της ελληνικής στατιστικής υπηρεσίας ΕΛΣΤΑΤ, σήμερα Δευτέρα, συνυπολογίζοντας τις  χαμηλότερες  καταναλωτικές δαπάνες και τις καθαρές εξαγωγές, αναφέρει το πρακτορείο Reuters.
Το ποσοστό του 0,5 τοις εκατό που αφορά την μείωση του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος από τον Ιανουάριο μέχρι το Μάρτιο, σε σύγκριση με το τελευταίο τρίμηνο του 2015, ήταν πολύ πιο απότομο σύμφωνα με την αρχική  προκαταρκτική εκτίμηση του  -0,4 τοις εκατό που είχε ανακοινωθεί τον Μάιο, με βάση τα εποχικά διορθωμένα δεδομένα .
«Μια μικρή αναθεώρηση των  δεδομένων προς τα κάτω κατά το  πρώτο τρίμηνο  δεν μεταβάλλει τις προβλέψεις του  έτους  για μια μικρή συρρίκνωση του πραγματικού ΑΕΠ», δήλωσε ο οικονομολόγος της Eurobank κ. Πλάτων Μονοκρούσος.
Τα σημερινά  δεδομένα  έδειξαν επίσης ότι κατά € 176 δισεκατομμύρια ευρώ συρρικνώθηκε  η οικονομία στην Ελλάδα κάτι που αποτελεί ποσοστό  1,4 τοις εκατό σε ετήσια βάση κατά το πρώτο τρίμηνο, κινούμενη σε μια ταχύτερη μείωση σε σχέση με μια προηγούμενη εκτίμηση που ανέφερε το -1,3 τοις εκατό.
Δεν έχουν  σημασία  τόσο οι αριθμοί και οι «μικρές αποκλίσεις», διότι πολύ απλά  όταν υπάρχει ένα τόσο αρνητικό κλίμα όπως αυτό που υπάρχει στην Ελλάδα εδώ και έξι χρόνια, και σε συνδυασμό με μια τέτοιας έκτασης ανεργία, τότε οι υπολογισμοί  είναι  εντελώς περιττοί.
Απαιτείται ένα εθνικό  σχέδιο ανασυγκρότησης , εφόσον όμως οι Ευρωπαίοι αποδεχθούν την πρόταση του ΔΝΤ για επιμήκυνση του χρέους για 40 χρόνια ,αλλιώς δεν πρόκειται να πάρουν «δεκάρα τσακιστή».
Όταν η οικονομία μίας χώρας είναι στο ναδίρ πως μπορεί να χρηματοδοτήσει ένα τόσο μεγάλο χρέος όπως το ελληνικό; Το γνωρίζει καλά αυτό  ο Γερμανός «διοικητής» της Ευρώπης , ο Χερ Σόιμπλε αλλά κάνει ότι δεν καταλαβαίνει.
Πληροφορίες από την Νέα Υόρκη όμως αναφέρουν ότι οι Αμερικανοί του έβαλαν το «μαχαίρι στο λαιμό» για το ζήτημα αυτό ,για τους δικούς τους  βέβαια λόγους, και ο ίδιος αναμένεται να απαντήσει μέχρι το τέλος του 2016.
πηγη

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δήλωση βόμβα του αμερικάνου πρεσβευτή: «Συγχαίρω τον Σύριζα γιατί το ξεπούλημα της Χώρας είναι στη σωστή κατεύθυνση»!

Σε καθημερινή εφημερίδα δημοσιεύθηκε το παρακάτω πολύ ενδιαφέρον παραπολιτικό σχόλιο: “ ΤΙ ΔΙΑΒΑΖΩ! Ο πρέσβης των ΗΠΑ Τζέφρι Πάιατ σε ομιλία του στην Ουάσινγκτον συνεχάρη τον ΣΥΡΙΖΑ

Πακιστανική «θύελλα» απόψε το βράδυ με «χορηγία» Αljazeera και αφορμή επιθέσεις Ομογενών από πρώην ΕΣΣΔ

Πορεία διαμαρτυρίας ετοιμάζουν οι Πακιστανοί μετά τα αλλεπάλληλα κρούσματα βίας από «φασίστες» στην περιοχή της δυτικής Αττικής σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο ειδήσεων aljazeera.com το οποίο έχει σηκώσει «πολύ ψηλά» την συγκεκριμένη είδηση. Ας δούμε τι αναφέρει το Αραβικό Πρακτορείο Ειδήσεων:

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΣΙΠΡΑ To Πείραμα βρίσκεται σε εξέλιξη.Eπόμενη φάση το Ελληνικό Βitcoin!

Το Bilderberg club παρακολουθεί με ενδιαφέρον το κάθε επόμενο στάδιο
Η πρόσκληση και η φιλοξενία  του Ελληνα πρωθυπουργού από τον Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι παρά επιβράβευση της άψογης εκτέλεσης του Πειράματος αλλά και τις επιθυμίας της οικογένειας Τραμπ να

ΤΟ «ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΕΣ» ΠΛΟΙΟ! Μεταφέρει Κούρδους μαχητές από την Συρία στην Νοτιοδυτική Τουρκία

Ένα πλοίο με την ονομασία «Ebu Reşit Santo», έχει αναστατώσει τους Τούρκους γιατί διαπιστώθηκε ότι εκτελεί δρομολόγια από το συριακό λιμάνι της Αττάλειας και μέσω βόρεια της Κύπρου και νότια του

Κατάσκοποι θα μπορούν να «βλέπουν» μέσα σε οποιοδήποτε δωμάτιο από τα σήματα Wi-Fi

Μπορείτε να μη δίνετε ιδιαίτερη σημασία στο «δρομολογητή» (router) του σπιτιού και του γραφείου σας, ο οποίος αναλαμβάνει να λάβει και να στείλει ενσύρματα ή ασύρματα δεδομένα μέσω του διαδικτύου, όμως

Πως οι Δισεκατομμυριούχοι Γίνονται Δισεκατομμυριούχοι

Η Αμερική έχει τις μεγαλύτερες ανισότητες, το υψηλότερο ποσοστό θνησιμότητας, τις μεγαλύτερες φορολογικές επιβαρύνσεις στα χαμηλά εισοδήματα και τις μεγαλύτερες δημόσιες επιδοτήσεις για τραπεζίτες και δισεκατομμυριούχους από κάθε άλλη  αναπτυγμένη καπιταλιστική χώρα.