Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΕΛΣΤΑΤ : Από την ελληνική οικονομία «πέταξαν» 176 δις ευρώ και σε συνδυασμό με τους νέους φόρους προμηνύονται «θύελλες»

Η  ελληνική οικονομία πνέει τα λοίσθια με αποτέλεσμα να έχει   συρρικνωθεί  κατά το πρώτο τρίμηνο με ελαφρώς ταχύτερο ρυθμό από ό, τι είχε προηγουμένως εκτιμηθεί, αναφέρουν οι προσωρινές εκτιμήσεις της ελληνικής στατιστικής υπηρεσίας ΕΛΣΤΑΤ, σήμερα Δευτέρα, συνυπολογίζοντας τις  χαμηλότερες  καταναλωτικές δαπάνες και τις καθαρές εξαγωγές, αναφέρει το πρακτορείο Reuters.
Το ποσοστό του 0,5 τοις εκατό που αφορά την μείωση του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος από τον Ιανουάριο μέχρι το Μάρτιο, σε σύγκριση με το τελευταίο τρίμηνο του 2015, ήταν πολύ πιο απότομο σύμφωνα με την αρχική  προκαταρκτική εκτίμηση του  -0,4 τοις εκατό που είχε ανακοινωθεί τον Μάιο, με βάση τα εποχικά διορθωμένα δεδομένα .
«Μια μικρή αναθεώρηση των  δεδομένων προς τα κάτω κατά το  πρώτο τρίμηνο  δεν μεταβάλλει τις προβλέψεις του  έτους  για μια μικρή συρρίκνωση του πραγματικού ΑΕΠ», δήλωσε ο οικονομολόγος της Eurobank κ. Πλάτων Μονοκρούσος.
Τα σημερινά  δεδομένα  έδειξαν επίσης ότι κατά € 176 δισεκατομμύρια ευρώ συρρικνώθηκε  η οικονομία στην Ελλάδα κάτι που αποτελεί ποσοστό  1,4 τοις εκατό σε ετήσια βάση κατά το πρώτο τρίμηνο, κινούμενη σε μια ταχύτερη μείωση σε σχέση με μια προηγούμενη εκτίμηση που ανέφερε το -1,3 τοις εκατό.
Δεν έχουν  σημασία  τόσο οι αριθμοί και οι «μικρές αποκλίσεις», διότι πολύ απλά  όταν υπάρχει ένα τόσο αρνητικό κλίμα όπως αυτό που υπάρχει στην Ελλάδα εδώ και έξι χρόνια, και σε συνδυασμό με μια τέτοιας έκτασης ανεργία, τότε οι υπολογισμοί  είναι  εντελώς περιττοί.
Απαιτείται ένα εθνικό  σχέδιο ανασυγκρότησης , εφόσον όμως οι Ευρωπαίοι αποδεχθούν την πρόταση του ΔΝΤ για επιμήκυνση του χρέους για 40 χρόνια ,αλλιώς δεν πρόκειται να πάρουν «δεκάρα τσακιστή».
Όταν η οικονομία μίας χώρας είναι στο ναδίρ πως μπορεί να χρηματοδοτήσει ένα τόσο μεγάλο χρέος όπως το ελληνικό; Το γνωρίζει καλά αυτό  ο Γερμανός «διοικητής» της Ευρώπης , ο Χερ Σόιμπλε αλλά κάνει ότι δεν καταλαβαίνει.
Πληροφορίες από την Νέα Υόρκη όμως αναφέρουν ότι οι Αμερικανοί του έβαλαν το «μαχαίρι στο λαιμό» για το ζήτημα αυτό ,για τους δικούς τους  βέβαια λόγους, και ο ίδιος αναμένεται να απαντήσει μέχρι το τέλος του 2016.
πηγη

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Β.Πούτιν περιμένει στο ακουστικό του για την αποστολή του «τέρατος» : Γιατί δεν ζητάμε την συνδρομή ρωσικής εναέριας βοήθειας;- Δεν υπάρχει ανάλογο αεροσκάφος στη Δύση…ΣΥΡΙΖΙΣΤΑΝ

Σε πλήρη ανυπαρξία η κυβέρνηση είναι ανήμπορη να συντονίσει το κρατικό μηχανισμό αφήνοντας στο «έλεος» των πυρκαγιών όλη την χώρα με απρόβλεπτες συνέπειες . Τις τελευταίες ώρες  έχουμε

H NASA διέκοψε το σήμα ζωντανής μετάδοσης μόλις εντοπίστηκε παράξενη φιγούρα στο παράθυρο του ISS - vid

Μια αρκετά περίεργη φιγούρα φάνηκε να πλησιάζει το παράθυρο του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού η οποία έδειχνε απόκοσμη από την εξωτερική κάμερα.  Σύμφωνα,  με το video που ακολουθεί, η

ΙΣΠΑΝΙΑ: Γνωρίστε την κυρία Χουάνα. Η κυρία Χουάνα λυπήθηκε τον Μοχάμεντ που δεν είχε σπίτι και τον έβαλε στο δικό της σπίτι. Τώρα ο Μοχάμεντ έχει κλειδώσει έξω από το σπίτι την κυρία Χουάνα και η κυρία Χουάνα δεν έχει σπίτι

Την ώρα που οι ΗΠΑ σέρνονται σε εμφύλιο, η Ρωσία ισχυροποιείται (και) στην Αρκτική

Τα δόντια της σε όλα τα σημεία του ορίζοντα δείχνει η ισχυρή και κραταιά Ρωσία του Βλαντιμίρ Πούτιν, στέλνοντας πολλαπλά μηνύματα στους επίδοξους...αντιπάλους που θα τολμήσουν να τα βάλουν μαζί

“Τραγωδία” για τους Mykonians Βορίδη και Γεωργιάδη: Τους σηκώσαν από τις ξαπλώστρες για να κάνουν δήθεν αντιπολίτευση

Έπαθαν ζημιά οι Mykononians Άδωνις Γεωργιάδης και Μάκης Βορίδης, καθώς η φωτιά που κατέκαψε την Ανατολική Αττική τους ανάγκασε να διακόψουν τα μπάνια τους.

Καίνε την Ελλάδα για να γλιτώσουν τα θαλασσοδάνεια. Αυτή είναι η παραγματικότητα.

Η ΠΥΡΙΝΗ ΑΛΗΘΕΙΑ Οι Ολιγάρχες, τα βαποράκια τους και οι τσιμεντωμένοι βουλευτές του Σύριζα