Translate

ΓΓ του ΝΑΤΟ: Η συμμαχία είναι έτοιμη να υπερασπιστεί την Τουρκία από ρωσικές αεροπορικές επιδρομές»

Η ΑΝΑΦΛΕΞΗ

Ο Γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Jens Stoltenberg μαζί με τους ΥΠΑΜ των χωρών της συμμαχίας,  εξετάζουν σήμερα  Πέμπτη τις επιπτώσεις για την ασφάλειά του ΝΑΤΟ από την «ανησυχητική κλιμάκωση των ρωσικών στρατιωτικών δραστηριοτήτων» στην Συρία, σύμφωνα με τον δυτικό τύπο.
Ο Stoltenberg τόνισε ότι το ΝΑΤΟ είναι έτοιμο να αναπτύξει χερσαίες  δυνάμεις, αν χρειαστεί, για να υπερασπιστεί την Τουρκία η οποία  είναι μέλος της συμμαχίας.
Την Τετάρτη, Ρωσικά πολεμικά πλοία με πυραύλους cruise από την Κασπία Θάλασσα εξαπέλυσαν επίθεση αέρος-εδάφους στους Τζιχαντιστές στην Συρία, σε μία κίνηση που προβληματίζει ιδιαίτερα το ΝΑΤΟ.
Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, Τουρκία ανέφερε δύο παραβιάσεις του εναέριου χώρου της από ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη.
Ο Stoltenberg δήλωσε στους δημοσιογράφους  ότι η συνάντηση που λαμβάνει  χώρα θα περιλαμβάνει  και την ενημέρωση από τους στρατιωτικούς διοικητές της συμμαχίας,   για την κατάσταση στην Συρία και στο Αφγανιστάν.
«Στη Συρία, είδαμε μια ανησυχητική κλιμάκωση των ρωσικών στρατιωτικών δραστηριοτήτων», δήλωσε ο Στόλτενμπεργκ. «Θα αξιολογήσουμε τις τελευταίες εξελίξεις και τις επιπτώσεις τους για την ασφάλεια της συμμαχίας. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό ενόψει των πρόσφατων παραβιάσεων του εναέριου χώρου του ΝΑΤΟ από ρωσικό αεροσκάφος», κατέληξε ο ίδιος.
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα μας pentapostagma.gr, το ΝΑΤΟ εξέδωσε την Δευτέρα  μια αυστηρή ανακοίνωση απαιτώντας να σταματήσουν οι ρωσικές παραβιάσεις . Η Ρωσία αξιολόγησε την  διείσδυση ρωσικού μαχητικού  στον  τουρκικό εναέριο χώρο ως  ένα ασήμαντο περιστατικό που πραγματοποιήθηκε ακούσια.
«Το ΝΑΤΟ είναι ικανό  και έτοιμο να υπερασπιστεί όλους τους συμμάχους του, συμπεριλαμβανομένης της Τουρκίας, ενάντια σε κάθε απειλή»,  δήλωσε ο γενικός γραμματέας της συμμαχίας  την Πέμπτη.
«Είμαστε συνεχώς σε συνεργασία για την εκτίμηση της κατάστασης και με την τουρκική κυβέρνηση», δήλωσε ο Στόλτενμπεργκ, προσθέτοντας ότι ο ίδιος θα συναντηθεί αργότερα  σήμερα   Πέμπτη με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας Μεχμέτ Βετζντί Γκονούλ.
Μόνο για την πατρίδα μας  το ΝΑΤΟ δεν έκανε και δεν κάνει τίποτα αφήνοντας την Κύπρο στα χέρια του  τουρκικού «Αττίλα», ενώ στο Αιγαίο οι Τούρκοι παραβιάζουν το FIR κατά το δοκούν...

Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com