Translate

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ...

Οι μεταρρυθμίσεις πιάνουν τόπο: Ανασφάλιστοι 1,5 εκατ. Έλληνες

anasfalisti ergasiaΣτην έκθεση της Κομισιόν που λέει πως ένα στα πέντε νοικοκυριά στην Ελλάδα ζει κάτω από το όριο της φτώχειας (Κομισιόν: Κάτω από το όριο της φτώχειας 1 στα 5 νοικοκυριά στην Ελλάδα) έρχονται να προστεθούν τα αποκαρδιωτικά στοιχεία της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ), τα οποία απεικονίζουν τις επιπτώσεις των πολλαπλών λουκέτων στα καταστήματα.
Σύμφωνα την έρευνα της ΓΣΕΒΕΕ οι ανασφάλιστες οικογένειες έχουν φτάσει τις 577.000 και αν προσθέσουμε τα συνολικά μέλη τους καταλήγουμε στο συμπέρασμα πως περισσότεροι από 1,5 εκατ. άνθρωποι βρίσκονται σε πλήρες ασφαλιστικό κενό, δίχως ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
Στο πλαίσιο αυτό η ΓΣΕΒΕΕ σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών και την Αποστολή της Ιεράς Αρχιεπισκοπής δημιουργούν παράρτημα του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής. Στόχος της ίδρυσης του Ιατρείου, το οποίο θα αρχίσει τη λειτουργία του στις αρχές του φθινοπώρου, θα είναι η παροχή πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας σε επαγγελματίες, βιοτέχνες και εμπόρους που βρέθηκαν λόγω της ανεργίας και της οικονομικής κρίσης χωρίς κοινωνική ασφάλιση.
«Στόχος μας είναι να μην πεθάνει κανείς», είπε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου και συνέχισε: «Να έχει ο κάθε συμπολίτης μας δικαίωμα στη ζωή, όσο φτωχός και ανήμπορος και αν είναι. Και θα παρέχουμε την πρωτοβάθμια περίθαλψη που μπορούμε σε όλους τους ασθενείς που θα προστρέξουν στο Ιατρείο, γιατί αυτός είναι ο ρόλος μας. Η βοήθεια στο Άρρωστο δεν είναι Φιλανθρωπία, είναι Πολιτισμός. Είναι ηθικό χρέος του κάθε γιατρού εθελοντή μέλους μας».
spirospero

Σχόλια

  1. http://attorneysdefendingisrael.blogspot.gr/2012/09/japan-country-keeping-islam-at-bay.html

    http://katanixis.blogspot.gr/2013/07/blog-post_6551.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com