Translate

9 οικολογικά ξενοδοχεία του μέλλοντος!

Σε πλήρη αρμονία με το περιβάλλον θα είναι το Hilton στην περιοχή Bariloche της Αργεντινής, αφού σχεδόν δεν το ξεχωρίζει κανείς από το πράσινο που το περιβάλλει. Παρόλα αυτά, η ιδέα κατασκευής του ξεσήκωσε πολλές αντιδράσεις από εκείνους που ανησυχούν για τις επιπτώσεις του στα εντυπωσιακά αργεντίνικα βουνά.

2. Aerotel
Σχεδιασμένο από τον Ρώσο Αλεξάντερ Ασαντόφ, το Aerotel είναι ουσιαστικά ένα τεχνητό νησί, απολύτως οικολογικό, αφού η κατασκευή του δεν θα επηρέαζε ούτε στο ελάχιστο το υδάτινο οικοσύστημα που το περιβάλλει. Αν ποτέ χτιστεί, θα έχει 65 μέτρα ύψος και 200 μέτρα πλάτος.

3. Waterworld
Έχει σχεδιαστεί για μια μαγευτική τοποθεσία στο Songjiang της Κίνας. Διαθέτει 400 πολυτελή δωμάτια, καφέ, εστιατόρια, αθλητικές εγκαταστάσεις, πισίνα και υποβρύχια guest rooms και εναρμονίζεται άψογα με το φυσικό περιβάλλον. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι χάρη σε αυτό, το αρχιτεκτονικό γραφείο Atkin's Architecture Group κέρδισε το πρώτο βραβείο σε παγκόσμιο διαγωνισμό.

4. Foldable - Ξενοδοχείο... τσέπης
Πρόκειται για ένα ξενοδοχείο με νοοτροπία... κάμπινγκ, αφού μπορεί να μεταφερθεί, όπως θα μετέφερε κανείς μια σκηνή (λέμε τώρα)! Το concept είναι το εξής: Στήνεις το ξενοδοχείο σου στον τελευταίο καυτό τουριστικό προορισμό και όταν τελειώσει η σεζόν, το μαζεύεις και φεύγεις για το επόμενο hot spot, χωρίς επιπτώσεις για το περιβάλλον. Το πρωτότυπο δημιούργημα φέρει την υπογραφή της αγγλικής αρχιτεκτονικής εταιρείας m3 Architects, στην οποία, απ' 'ο,τι φαίνεται, διαθέτουν πολλή φαντασία!

5. Poseidon
Η ιδέα για την κατασκευή του Poseidon ανήκει στον πρόεδρο της U.S. Submarines, Inc, L. Bruce Jones και για την κατασκευή του έχει επιλεγεί η κοραλλιογενής περιοχή κοντά στις ακτές Φίτζι. Το υποβρύχιο ξενοδοχείο θα διαθέτει 22 ευρύχωρα δωμάτια (50 τ.μ. το καθένα) και όλα θα βλέπουν "βυθό", αφού οι πελάτες θα έχουν οπτικό πεδίο 270  μοιρών στον ωκεανό, χάρη στα ακρυλικά τζάμια, πάχους 100mm, τα οποία θα αποτελούν το 70% των τοίχων. Και για να μην βαριέστε ποτέ, θα έχει επίσης βιβλιοθήκη, αίθουσα συνεδρίων εστιατόριο, μπαρ, spa ακόμα και εκκλησάκι για γαμήλιες τελετές, αλλά και πολυτελή σουίτα 110 τ.μ. για τους πιο απαιτητικούς.

6. Oil Ring

Κατεξοχήν οικολογικό ξενοδοχείο, αφού ανακυκλώνει τα oli rings, τις πλατφόρμες που κατασκευάζονται για να αντλείται το πετρέλαιο στη μέση του ωκεανού, οι οποίες, μετά την ημερομηνία λήξης τους, ανατινάσσονται. Η εταιρεία Morris Architects όμως είχε μια άλλη ιδέα: να τις μετατρέψει σε πολυτελή resorts, στα οποία θα μπορούν να προσαράζουν τα κρουαζιερόπλοια! 

7. Lunatic
Ένα... εξωγήινο ξενοδοχείο, χτισμένο στη Σελήνη! Ιδανικό για όσους θέλουν να ζήσουν μια διαστημική εμπειρία, ενώ παράλληλα πατούν σε σταθερό έδαφος! Δεν είναι και τόσο ουτοπικό, αφού η εταιρεία Hans-Jurgen Rombaut and Wimberly Allison Tong & Goo υπόσχεται ότι μέχρι το 2050 θα έχει θέσει το Lunatic σε πλήρη λειτουργία!

8. Aeros
Ένα ξενοδοχείο που πετάει και όχι μόνο: η εταιρία WATG το σχεδίασε έτσι, ώστε να μπορεί να απογειώνεται σαν αεροπλάνο και να προσγειώνεται σαν ελικόπτερο. Εκτός από εστιατόριο, μαγαζιά, πολυτελή δωμάτια και σουίτες θα διαθέτει και πολλά διαφανή πατώματα,  ώστε οι πελάτες του να μπορούν απολαμβάνουν τη θέα από ψηλά.

9. Galactic  Suite
Το διαστημικό ξενοδοχείο Galactic Suite έχει ήδη αρχίσει να κατασκευάζεται και υπολογίζεται ότι θα κοστίσει περίπου 2 δισεκατομμύρια ευρώ! Προορίζεται μόνο για λίγους, όχι μόνο γιατί οι 3 διανυκτερεύσεις θα κοστίζουν το εξωφρενικό ποσό των 3 εκατομμυρίων ευρώ, αλλά και επειδή θα διαθέτει τρία δωμάτια που θα μπορούν να φιλοξενήσουν συνολικά έξι άτομα. Η διαμονή στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο όμως απαιτεί και κάτι παραπάνω: όλοι οι πελάτες θα πρέπει να περάσουν εντατική εκπαίδευση διάρκειας 8 εβδομάδων πριν τη διαμονή τους, ενώ εντός του ξενοδοχείου θα πρέπει να φορούν συνεχώς ειδικές στολές Velcro. 


 Geoleon.blogspot

Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com