Translate

Θεσσαλονίκης: ''20.000 πολίτες διαφωνούν με την παρέλαση και δεν εγγυώνται τι θα γίνει''

3333
"Έχω έναν φάκελο με 20.000 υπογραφές πολιτών που ζητούν να αποτραπεί αυτή η εκδήλωση κι αν δεν αποτραπεί δεν εγγυώνται τι θα γίνει" ανέφερε σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή στον ΣΚΑΪ ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος, σχολιάζοντας την παρέλαση των ομοφυλοφίλων (Gay Pride) που προγραμματίζεται να γίνει στη Θεσσαλονίκη.
"Δεν μπορούμε ένα γεγονός που είναι αμαρτία να τη δημοσιοποιούμε και να την προβάλλουμε τουριστικά. Δεν θέλουμε τέτοιο κόσμο" είπε ο κ. Άνθιμος.
Στην ερώτηση του δημοσιογράφου αν έχει κάποιος το δικαίωμα να εκφράσει την άποψή του, ακόμη κι αν είναι διαφορετικός από τη δική του αντίληψη, ο Σεβασμιώτατος απάντησε πως αυτή η διαμαρτυρία ήρθε από τον λαό αδιακρίτως, χωρίς καμία υποκίνηση από την Εκκλησία.
Ο δημοσιογράφος διερωτήθηκε αν το τi κάνει ο καθένας στο σπίτι του είναι "μίασμα" και αντικείμενο έρευνας από την Εκκλησία.
"Άμα καταλύσουμε το κράτος και την Εκκλησία τότε θα γίνουμε μία αγέλη ζώων. Εμείς διδάσκουμε τον λαό και αν ο λαός θέλει να τα εφαρμόσει, τα εφαρμόζει" τόνισε ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης.
Ο κ. Άνθιμος ανέφερε επίσης πως σε ολόκληρη την επικράτεια της χώρας, επέλεξαν την Θεσσαλονίκη και ζητούν από τους Θεσσαλονικείς "να παραμείνουν αδρανείς και να τους βλέπουν". "Ε, όχι δεν θέλουμε!" είπε. 
"Η γυμνότης είναι αδίκημα!" τόνισε ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης. "Φέρτε τα παιδιά σας να δούνε την παρέλαση. Γιατί δεν τα φέρνετε; Σας κάνουμε εμείς τα εισιτήρια...", είπε στους δημοσιογράφους.
Και πρόσθεσε: "Εμείς δε θέλουμε βία, όπως ανέφερα και στην εγκύκλιό μου. Απλώς συνιστούμε στον κόσμο να απομακρυνθεί, να μην πάρει τα παιδιά του στην παρέλαση".
"Ας πάνε σπίτι τους και να κάνουν ότι θέλουν. Είναι ομαδική δημοσιοποίηση της αμαρτίας με τη διάθεση να θεωρηθεί αυτή η υπόθεση φυσιολογική και να οδηγηθούμε στο τερατούργημα που έγινε στη Γαλλία να παντρεύονται δύο άνδρες" κατέληξε ο κ. Άνθιμος. 

Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com