Translate

Υποτιθέμενο ''Κραχ'' στις ΗΠΑ και ποια η σχέση με το CERN στις 8/4, ημέρα της ολικής έκλειψης του Ήλιου; απλά ένα σενάριο εκφοφισμού στην παγκόσμια σκακιέρα?


Γράφει το Ria Novosti, μεταξύ άλλων: Μπορεί ολόκληρο το αμερικανικό χρηματοπιστωτικό σύστημα να καταρρεύσει το 2024 ή μετά; Και μετά από αυτό, το παγκόσμιο σύστημα θα καταρρεύσει με τον έναν ή τον άλλον τρόπο; Τι θα γίνει τότε; Το περιοδικό του Χονγκ Κονγκ Asia Times δημοσίευσε ένα ενδιαφέρον άρθρο: ένας ανώνυμος «Αμερικανός διπλωμάτης» περιγράφει την πολύ πιθανή κατάρρευση του χρηματοπιστωτικού συστήματος της χώρας του. (…) Και δεν πρόκειται για το εθνικό χρέος των ΗΠΑ που αυξάνεται κυριολεκτικά ανά δευτερόλεπτο (την στιγμή που γράφονταν αυτές οι γραμμές – οι Αμερικανοί χρωστάνε περισσότερα από 34 τρισεκατομμύρια δολάρια). Πρόκειται για το αν οι τράπεζες θα καταρρεύσουν όπως το 2008, τρομάζοντας όλο τον κόσμο. Οι αριθμοί αναβοσβήνουν: οι απώλειες των αμερικανικών τραπεζών το τρίτο τρίμηνο του περασμένου έτους λόγω μη μετοχικών τίτλων αυξήθηκαν κατά 22,5% – στα 683,9 δισεκατομμύρια δολάρια. Όχι 34 τρις, αλλά ακριβώς αυτού του είδους η δυναμική, λέει ο ανώνυμος συγγραφέας, παρατηρήθηκε πριν από το 2008. Δηλαδή, ορισμένοι τίτλοι που ήταν στο ενεργητικό των τραπεζών αποδείχθηκαν πολύ υπερτιμημένοι. Ήταν ακίνητα που θα έπρεπε να είχαν πάει στις τράπεζες εάν δεν μπορούσε, για παράδειγμα, να αποπληρωθεί το στεγαστικό δάνειο.
Άλλο νούμερο: Το ενάμιση τρισεκατομμύριο συνιστά μια εκτίμηση των ζημιών όλων των αμερικανικών τραπεζών που έχουν ήδη γίνει γεγονός σε μια περίοδο λιγότερη από έναν χρόνο, από τον Σεπτέμβριο του 2023. Αυτό αποτελεί μια εκτίμηση, γιατί τα ακριβή νούμερα περιέργως δεν ανακοινώνονται επίσημα. Οι Asia Times παρέχουν μια αρκετά ενδιαφέρουσα εκτίμηση των αιτιών της τρέχουσας κρίσης: Ήταν απαραίτητο να αποτραπεί ο Ντόναλντ Τραμπ από το να έρθει στην εξουσία (για δεύτερη θητεία)! Μετά ξεκίνησε η πανδημία και τα ακραία μέτρα για την καταπολέμησή της (ακυρώνοντας έτσι τα οικονομικά επιτεύγματα του Τραμπ). Οι τράπεζες στην Αμερική έχουν γίνει πλέον φτωχότερες. Τι θα συμβεί αν καταρρεύσει η Αμερική; Οι Βρετανοί, για παράδειγμα, θα πληγούν, όπως αναφέρει δημοσίευμα του London Guardian. Ο πρωθυπουργός Rishi Sunak (μεγάλος θαυμαστής της Αμερικής, σημειώνει η εφημερίδα) μιμείται μέχρι στιγμής όλα όσα κάνουν οι Αμερικανοί χρηματοδότες.

Και ως εκ τούτου, έχει τα ίδια προβλήματα συσσώρευσης, συμπεριλαμβανομένης της ακίνητης περιουσίας στους ισολογισμούς των τραπεζών. Αλλά εάν υπάρξει κατάρρευση, τότε η χώρα θα πρέπει να βασίζεται περισσότερο σε επενδύσεις και αγαθά από «πιο αυταρχικές», όπως τις ονομάζουν, χώρες – από την Κίνα , για να μην αναφέρουμε τα άλλα μέλη των BRICS (ναι, θα εξαρτώνται και από την Ρωσία). Ήδη, οι οικονομικοί κύκλοι στην Ασία σκέφτονται σενάρια πιθανής καταστροφής και επιλογές για το πώς θα βγάλουν χρήματα από πιθανή κατάρρευση της Δύσης (σ.σ. Με άλλα λόγια δεν θα καταρρεύσουν οι πάντες, σύμφωνα με το Ria Novosti, αλλά η διεθνιστική Δύση, η οποία θα εξαρτάται από την Ανατολή)

Είχε διεξαχθεί ξανά ένα αποτυχημένο πείραμα μερικές εβδομάδες πριν, στις 8/3.

Ο μεγαλύτερος και πιο ισχυρός επιταχυντής σωματιδίων στον κόσμο θα διεξάγει ένα…πείραμα στις 8 Απριλίου για να αναζητήσει «αόρατα σωματίδια».

Οι επιστήμονες πρόκειται να φέρουν ξανά στο προσκήνιο τον Μεγάλο Επιταχυντή Αδρονίων (LHC) με την ελπίδα να αποκαλύψει περισσότερα μυστήρια του σύμπαντος και πιο συγκεκριμένα γύρω από τη σκοτεινή ύλη.

Ο επιταχυντής βρίσκεται 300 πόδια κάτω από τη γη στα σύνορα Γαλλίας και Ελβετίας και λειτούργησε για πρώτη φορά το 2008.

Ο LHC θα ενεργοποιηθεί στις 8 Απριλίου όταν θα συμβεί μια ολική έκλειψη Ηλίου η οποία θα είναι ορατή στη Βόρειο Αμερική. Η πρώτη του αποστολή του θα αφορά την αναζήτηση της σκοτεινής ύλης.

Η…συγκυρία αυτή έχει προκαλέσει αρκετές συζητήσεις στο διαδίκτυο, με πολλούς να υποστηρίζουν πως δεν είναι τυχαία, παρόλο που η έκλειψη δεν θα γίνει ορατή πάνω από την Ευρώπη.

Σύμφωνα με τη Daily Mail, οι επιστήμονες ξεκίνησαν τις προκαταρκτικές δοκιμές στέλνοντας δισεκατομμύρια πρωτόνια γύρω από τον δακτύλιο υπεραγώγιμων μαγνητών του LHC για να ενισχύσουν την ενέργειά τους και να διασφαλίσουν ότι η μηχανή 4 δισεκατομμυρίων δολαρίων ήταν σε κατάσταση λειτουργίας.

Και σε λίγες μέρες, το CERN επιθυμεί να αναδημιουργήσει τις ακριβείς συνθήκες που επικράτησαν το πρώτο δευτερόλεπτο μετά τη Μεγάλη Έκρηξη (Big Bang).

Πιστεύουν ότι αυτό το πείραμα θα τους δώσει πληροφορίες για το σχηματισμό του σύμπαντος, ακόμα και για την τελική μοίρα του.

Εκατοντάδες σχολεία στις ΗΠΑ ανακοίνωσαν πως θα παραμείνουν κλειστά στις 8 Απριλίου, την ημέρα της ολικής έκλειψης ηλίου στη Βόρεια Αμερική.

Πολλά σχολεία στις ΗΠΑ ανακοίνωσαν πως δεν θα λειτουργήσουν εκείνη την ημέρα, καθώς το φαινόμενο της ολικής έκλειψης ηλίου συμβαίνει μια φορά στη ζωή μας, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά. 

https://www.el.gr/wp-content/uploads/2024/03/Sun-eclipse-Earth-Freepik-768x512.jpg

Η ολική έκλειψη ηλίου θα είναι ορατή από 15 Πολιτείες των ΗΠΑ, ενώ θα βυθίσει εντελώς στο σκοτάδι αρκετές μεγάλες πόλεις, όπως το Ντάλας, το Λιτλ Ροκ, η Ινδιανάπολη, το Κλίβελαντ και το Μπάφαλο. Οι Αμερικανοί σχεδόν σε όλες τις πολιτείες θα έχουν την ευκαιρία να δουν τουλάχιστον μερική έκλειψη ηλίου - εκτός κι αν δεν το επιτρέψουν τυχόν κακές καιρικές συνθήκες.

Ορισμένα σχολεία, όπως αυτά στο Σαν Αντόνιο, θα κλείσουν, εν μέρει επειδή προβλέπονται κυκλοφοριακά προβλήματα από τους χιλιάδες ανθρώπους που αναμένεται να ταξιδέψουν σε πόλεις κατά μήκος της διαδρομής της ολικής έκλειψης ηλίου. Άλλα σχολεία, όπως στο Ανατολικό Τενεσί, θα κλείσουν νωρίτερα, ενώ όσα μείνουν ανοιχτά θα τροποποιήσουν τα μαθήματα γύρω από την έκλειψη.

 

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com