Translate

Μπορεί να μας δει o ET; Ορισμένοι πλανήτες πέρα από το ηλιακό σύστημα μπορούν να δουν τη Γη, σύμφωνα με ερευνητές

 


Can ET see us? Some planets beyond solar system can view Earth, researchers find

1,004 stars that are similar to our sun have a 'direct line of sight to observe Earth’s biological qualities from far, far away'

Περισσότεροι από 4.500 εξωπλανήτες έχουν ανακαλυφθεί μέχρι στιγμής, με μόνο ένα μικρό μέρος που πιστεύεται ότι έχει τις ιδιότητες να περιέχει ζωή. Μια νέα μελέτη δείχνει ότι ορισμένοι από αυτούς τους πλανήτες και κάθε εξωγήινη ζωή που ζει σε αυτούς μπορούν να μας δουν επίσης.

Η έρευνα, που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Monthly Notices of the Royal Astronomical Society, εντόπισε 1.004 αστέρια παρόμοια με τον ήλιο μας που μπορεί να έχουν πλανήτες σαν τη Γη στην τροχιά τους. Αυτά τα συστήματα αστεριών έχουν μια «άμεση οπτική γωνία για να παρατηρούν τις βιολογικές ιδιότητες της Γης από μακριά, μακριά», σύμφωνα με δήλωση που συνοδεύει την έρευνα.

«Ας αντιστρέψουμε την οπτική γωνία σε σχέση με άλλα αστέρια και αναρωτηθούμε από ποιο σημείο θα μπορούσαν να βρουν άλλοι παρατηρητές τη Γη ως πλανήτη διέλευσης», δήλωσε η Lisa Kaltenegger, αναπληρώτρια καθηγήτρια αστρονομίας και διευθυντής του Carl Sagan Institute στο Πανεπιστήμιο Cornell.

The Pale Blue Dot is a photograph of Earth taken Feb. 14, 1990, by NASA’s Voyager 1 at a distance of 3.7 billion miles (6 billion kilometers) from the sun. (NASA/JPL-Caltech)

The Pale Blue Dot is a photograph of Earth taken Feb. 14, 1990, by NASA’s Voyager 1 at a distance of 3.7 billion miles (6 billion kilometers) from the sun. (NASA/JPL-Caltech

Το Pale Blue Dot είναι μια φωτογραφία της Γης που τραβήχτηκε στις 14 Φεβρουαρίου 1990, από τον Voyager 1 της NASA σε απόσταση 3,7 δισεκατομμυρίων μιλίων (6 δισεκατομμύρια χιλιόμετρα) από τον ήλιο. (NASA / JPL-Caltech)

«Αν οι παρατηρητές έψαχναν εκεί έξω, θα μπορούσαν να δουν σημάδια βιόσφαιρας στην ατμόσφαιρα του Pale Blue Dot», πρόσθεσε ο Kaltenegger.

Ο Sagan, ένας από τους πιο διάσημους αστρονόμους του κόσμου, έπαιξε σημαντικό ρόλο στη φωτογραφία "Pale Blue Dot" που τραβήχτηκε από το διαστημικό σκάφος Voyager 1 της NASA τον Φεβρουάριο του 1990, κοιτάζοντας τη Γη από περισσότερα από 3,7 δισεκατομμύρια μίλια μακριά.

Τα ευρήματα, ενώ προκαλούν σκέψη, περιορίζονται από το χρονικό διάστημα που κάθε ένα από τα συστήματα αστεριών μπορεί να παρατηρήσει τη Γη, σημείωσαν οι ερευνητές. Μόνο 508 από αυτούς είναι σε θέση να «εγγυηθούν τουλάχιστον 10 [ώρα] παρατήρηση της διέλευσης της Γης», έγραψαν οι ερευνητές στη μελέτη.

Ο συν-συγγραφέας της μελέτης, Joshua Pepper, είπε ότι "μόνο ένα πολύ μικρό κλάσμα" των εξωπλανητών θα μπορούσε να ευθυγραμμιστεί ακριβώς έτσι ώστε όσοι στη Γη θα μπορούσαν να δουν τη διέλευση τους, αλλά και οι 1.004 που αναφέρονται στο έγγραφο μπορούν να μας δουν, ενδεχομένως "να τραβήξουν την προσοχή "

Είναι επίσης πιθανό η ζωή σε αυτούς τους πλανήτες να μπορεί να υπάρχει για δισεκατομμύρια χρόνια, δεδομένης της ιδιότητας που πιστεύεται ότι κατέχουν, ένα σημάδι που χρειάζονται επιπλέον μελέτη.

THERE COULD BE MORE THAN 30 ALIEN CIVILIZATIONS IN THE MILKY WAY, SHOCKING STUDY SAYS

Αυτοί οι πλανήτες έχουν παρατηρηθεί λόγω παρατηρήσεων διέλευσης ή όταν ένα αντικείμενο διασχίζει μπροστά από ένα αστέρι, εξασθενίζει το αστέρι, επιτρέποντας έτσι στους αστρονόμους να το δουν. Αυτός ο τύπος παρατήρησης θα επεκταθεί όταν η NASA εγκαινιάσει το Διαστημικό Τηλεσκόπιο James Webb τον Οκτώβριο του 2021. Εάν ένας εξωγήινος πολιτισμός είχε τον δικό του προηγμένο εξοπλισμό, παρόμοιο με το JWST, μπορεί να μπορούν να μας δουν επίσης.

«Αν βρήκαμε έναν πλανήτη με μια ζωντανή βιόσφαιρα, θα θέλαμε να είμαστε περίεργοι για το αν κάποιος μας κοιτάζει ή όχι», εξήγησε ο Kaltenegger. «Αν ψάχνουμε για έξυπνη ζωή στο σύμπαν, αυτό θα μπορούσε να μας βρει και μπορεί να θέλει να επικοινωνήσει μαζί μας Μόλις δημιουργήσαμε τον χάρτη με αστέρια που πρέπει να κοιτάξουμε πρώτα. "

Τον Ιούνιο, μια ξεχωριστή ομάδα ερευνητών πρότεινε ότι υπάρχουν 36 "ευφυείς πολιτισμοί" στον γαλαξία του Γαλαξία, έναν υπολογισμό που οι ειδικοί ονόμασαν "το Αστροβιολογικό Όριο Κοπέρνικας".

Μια ξεχωριστή μελέτη που δημοσιεύθηκε στα μέσα Μαΐου πρότεινε ότι όχι μόνο το «σύμπαν σφύζει από ζωή», αλλά ότι είναι «το αγαπημένο στοίχημα».

foxnews.com - 7spymania.com

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com