Translate

Ο πλανήτης αγοράστηκε από το ΔΝΤ και πουλήθηκε στον ΠΟΥ

 

Ο πλανήτης που αγοράστηκε

Ο πλανήτης που αγοράστηκε

Ο οικονομικός εκβιασμός αναγκάζει πολλές χώρες να υποκύψουν σε μια δικτατορική ατζέντα που οδηγεί σε κοινωνική καταστροφή.

Φωτογραφία: Aquarius Studio / Shutterstock.com

Παράξενο: Το ίδιο γελοίο είδος «προστασίας από μόλυνση» συμβαίνει σχεδόν παντού σε αυτόν τον πλανήτη. Από τη Χιλή στη Νιγηρία έως τη Μιανμάρ: Η προστασία από ασθένειες 2020 μοιάζει σχεδόν ίδια παντού. Γιατί τα περισσότερα κράτη, ακόμη και στη βαθύτερη Αφρική, ορίζουν, μετρά και αντιμετωπίζουν την επιδημία της κορώνας ακριβώς όπως το κρίνει απαραίτητο ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας;

 Γιατί σχεδόν καμία χώρα δεν τα παρατάει; Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και η Παγκόσμια Τράπεζα διαδραματίζουν βασικούς ρόλους στον παγκόσμιο εκβιασμό. 

Ο απλός πυρήνας του: «Παίξτε μαζί με τα πλανητικά μας – αλλιώς θα κλείσουμε τα χρήματα για εσάς.»

Εάν ο βορράς έχει κρυολόγημα, ο νότος βρίσκεται σε εντατική φροντίδα: αυτός ο βασικός κανόνας εφαρμόζεται στην παγκόσμια οικονομία πριν από το 2020.

Η κρίση της κορώνας διευρύνει αυτό το κενό.

 Είναι αλήθεια ότι οι πλούσιες χώρες του βόρειου ημισφαιρίου έχουν προκαλέσει ιστορικά άνευ προηγουμένου ζημίες στον εαυτό τους χωρίς Λόγω – με ποσοστά θανάτου στο εύρος των κυμάτων της γρίπης – που εν τω μεταξύ δεν έκλεισε με τη Μεγάλη Ύφεση του 1929/30. 

Μόνο η οικονομία των ΗΠΑ συρρικνώθηκε κατά 32,9 τοις εκατό το δεύτερο τρίμηνο – η υψηλότερη τιμή από το 1947 (1). 

Το κλείσιμο των εταιρειών, η διακοπή των αλυσίδων εφοδιασμού, η συντριβή του παγκόσμιου εμπορίου, η βλάβη του συστήματος μεταφορών, η δραματική μείωση της ζήτησης και της παραγωγής, η πλήρης κατάρρευση του τουρισμού μεγάλων αποστάσεων, ένα κύμα χρεοκοπίας έπληξε ακόμη και νησιά πλούτου όπως η Γερμανία. 

Αλλά τουλάχιστον εδώ τα συστήματα κοινωνικής ασφάλισης αποτρέπουν τα χειρότερα. 

Μεταξύ Βερολίνου και Μπέλφαστ,

Η αχαλίνωτη Coronoia, από την άλλη πλευρά, χτυπά φτωχές χώρες, οι οποίες βρίσκονται κυρίως στο νότιο ημισφαίριο, πολύ πιο σκληρές. 

Κατά κανόνα, δεν υπάρχει ανεργία ή επίδομα βραχυχρόνιου χρόνου, δεν υπάρχει προστασία απόλυσης, δεν υπάρχει ασφάλιση υγείας και συνταξιοδότησης, ούτε επιδοτήσεις για μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις που ανακουφίζουν τη χειρότερη δυστυχία. 

Από τα 3,3 δισεκατομμύρια εργαζόμενους παγκοσμίως, δύο δισεκατομμύρια εργάζονται σε μια «ανεπίσημη οικονομία» χωρίς νομικούς κανονισμούς (2).

 Μπορούν μόνο να ονειρευτούν μόνιμη απασχόληση. 

Είναι εργάτες που ζουν από το χέρι στο στόμα χωρίς αποταμίευση ή κοινωνική ασφάλιση. στην καλύτερη περίπτωση μπορούν μόνο να ελπίζουν ότι τα παιδιά τους θα βοηθήσουν να τα προσφέρουν Δεν μπορούν να βασίζονται σε φυλλάδια από την κυβέρνησή τους. 

Χωρίς εισόδημα, χωρίς αποθεματικά, δεν έχουν χρήματα για φαγητό, για ενοικίαση, για τις δημόσιες συγκοινωνίες, για φάρμακα. Ζουν χωρίς πένα στις φτωχογειτονιές ή είναι άστεγοι.

Οι συνέπειες του μαζοχισμού κλειδώματος, τον οποίο επιδίδει ο πρώτος κόσμος, χτύπησαν συνεπώς τον δεύτερο και τον τρίτο με πλήρη δύναμη.

Μεγάλα μέρη του πληθυσμού βλάπτονται από τρομερή φτώχεια, δεν μπορούν να ξεφύγουν από τη δυστυχία τους, είναι απελπισμένοι, λιμοκτονούν και λιμοκτονούν.

Από τις 22 Απριλίου 2020, οι New York Times ανέφεραν τον τίτλο «Αντί του Κοροναϊού, ο εμπειρογνώμονας Hunger Will Kill Us» εκτιμά ότι ο αριθμός των ανθρώπων που πεινούν θα αυξηθεί κατά 130 εκατομμύρια παγκοσμίως μέχρι το τέλος του έτους (3). 

Μια πρόσφατη μελέτη του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης φτάνει τα 225 εκατομμύρια (4). 

Σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη(ΟΗΕ), 1,6 δισεκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο κινδυνεύουν να χάσουν τα προς το ζην λόγω της κορώνας (5). 

Χώρες όπως η Ινδία και το Πακιστάν καταγράφουν στα ύψη τα ποσοστά αυτοκτονίας – αφού ο έλεγχος των λοιμώξεων κατέστρεψε μαζικά τα προς το ζην, πολλοί πάσχοντες δεν βλέπουν άλλη διέξοδο από το να αυτοκτονήσουν.

Πώς μπορεί να είναι σχεδόν όλες οι αναπτυσσόμενες χώρες, σαν από το μυαλό τους, να μιμούνται τη στρατιωτική, αυτοκαταστροφική διαχείριση κρίσεων των πλουσίων – γνωρίζοντας καλά ότι επιδεινώνουν έτσι την κατάφωρη δυστυχία του λαού τους;

Για εκατοντάδες εκατομμύρια, η καραντίνα νότια του ισημερινού σημαίνει να περιτριγυριστείτε σε μια άθλια καλύβα με μισή ντουζίνα συγγενείς σε λίγα τετραγωνικά μέτρα – ή να μείνετε στο χώμα χωρίς στέγη πάνω από το κεφάλι τους.

Γιατί σχεδόν όλα τα κράτη ευνοούν μια δικτατορία υγιεινής που εξαρτάται από τον έλεγχο, η οποία αναστέλλει αδίστακτα τα βασικά δικαιώματα, σαν να επιδιώκεται η επέκταση της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας σε ολόκληρο τον κόσμο; 

Γιατί μερικοί άνθρωποι προσπαθούν να αυξήσουν ακόμη περισσότερο τον τρόμο – για παράδειγμα μέσω στρατοπέδων συγκέντρωσης που ονομάζονται «στρατόπεδα καραντίνας», όπως στο Βιετνάμ και το Νεπάλ; 

Γιατί το κάνουν, παρόλο που η «οργή» του φερόμενου φυματιώδους μικροβίου είναι πιο αισθητή στις πρώτες σελίδες και στις τηλεοπτικές ειδήσεις παρά σε ιατρικά γραφεία, μονάδες εντατικής θεραπείας και νεκροταφεία;

Στην πραγματικότητα, η θνησιμότητα της κορώνας στις περισσότερες χώρες της Νότιας Αμερικής και της Αφρικής ήταν μέχρι στιγμής σημαντικά χαμηλότερη από ό, τι στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ, πιθανώς λόγω του νεότερου πληθυσμού και χάρη στους κλιματολογικούς παράγοντες (6). 

Γιατί υπάρχουν και πολιτικά υπεύθυνοι άνθρωποι με στατιστικά στοιχεία, των οποίων η μη επιστημονική γνώση, ακόμη και οι μαθητές, μπορούν να δουν, για τον καιρό του φόβου και του τρόμου;

Αν και η καμπύλη θανάτου Covid-19 φλερτάρει από καιρό με τη μηδενική γραμμή σε όλο τον κόσμο, ο τρόμος υγιεινής είναι σχεδόν πουθενά.

 Οι κυβερνήσεις συνεχίζουν να παρενοχλούν τους πληθυσμούς τους σε κατάσταση πανικού, να τους κλειδώνουν, να τους παρακολουθούν με σχεδόν αναπόσπαστο Orwellian, να καταστρέφουν εκατομμύρια βιοποριστικά μέσα, να σφραγίζονται.

 Από τις 8 Σεπτεμβρίου 2020, πάνω από 70 χώρες δεν επιτρέπουν καθόλου αλλοδαπούς στη χώρα ή μόνο ως εξαίρεση (7).

 Γιατί το ένα όπως το άλλο συνεχίζει να διαδίδει κατάσταση έκτακτης ανάγκης αντίθετα με τα γεγονότα, να βασίζεται σε εξετάσεις PCR, να χρησιμοποιεί τα ίδια κριτήρια μόλυνσης, να υπολογίζει τα υποτιθέμενα «θύματα» με τον ίδιο τρόπο, να λαμβάνει AHA υγιεινή, να βασίζεται σε φάρμακα και εμβόλια από τη δυτική ιατρική, να αγνοεί επιστημονικά ευρήματα, να καταδικάζει τις διαφωνούμενες απόψεις σύμφωνα με τις οδηγίες του ΠΟΥ;

Γιατί μια καραντίνα κορώνας διαρκεί ακριβώς 14 ημέρες από τη Λίμα στο Ανόι, από το Κίεβο στο Χατμαντού, από το Σαντιάγο της Χιλής έως το Ισλαμαμπάντ, όπου το «μολυσμένο» παραμένει μεταδοτικό μόνο κατά μέσο όρο οκτώ έως εννέα ημέρες, αλλά σε μεμονωμένες περιπτώσεις έως και 20 (8) ); 

Γιατί οι κλώνοι Drosten, Wieler και Söder φαίνεται να αντιμετωπίζουν δυστυχίες σχεδόν παντού;

Μέρος της απάντησης είναι ότι ανήκουν στον ίδιο σύλλογο. 

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας μπορεί να προσχωρήσει (ΠΟΥ) κάθε κράτους μέλους στα Ηνωμένα Έθνη · Με εξαίρεση το Πριγκιπάτο του Λιχτενστάιν, 193 κράτη του ΟΗΕ αποφάσισαν να το πράξουν (9). 

Αυτό τους επέτρεψε να δεσμευτούν για μια πολύ ρυθμισμένη διαχείριση κρίσεων.

 Οι αυτοματισμοί του ξεκινούν μόλις ο ΠΟΥ ακούσει έναν πανδημικό συναγερμό.

Αλλά γιατί σχεδόν όλες οι κυβερνήσεις εξακολουθούν να υποκύπτουν σε αυτήν την υπαγόρευση, ανεξάρτητα από το κόστος; 

Γιατί δεν ρίχνετε την κάρτα σας στα σκουπίδια αφού γίνει όλο και πιο ξεκάθαρο ότι η ΠΟΥ παραμένει η ορχήστρα πανικού που διεξάγεται από υπερδύναμες βιομηχανίες και δισεκατομμυριούχους ψευδο-φιλανθρωπικούς, όπως αποδείχθηκε το αργότερο κατά τη διάρκεια του ψευδούς συναγερμού του 2009 για τη γρίπη των χοίρων; 

Κανένα λογικό άτομο δεν θα αγοράσει το επόμενο αυτοκίνητό του από έναν έμπορο αυτοκινήτων που ψεύδισε και εξαπάτησε χωρίς ντροπή.

 Γιατί η παγκόσμια κοινότητα του ΠΟΥ αγοράζει για δεύτερη φορά χωρίς να εξετάσει ποια είναι ίσως η πιο σημαντική έκθεση κινδύνου που έχει κάνει ποτέ τους γύρους σε αυτόν τον πλανήτη;

Ύποπτα ήπια δώρα από την Ουάσιγκτον

Στην εποχή του ελέγχου των πραγματικών περιστατικών, το αίνιγμα της προφανούς λύσης πρέπει να προηγηθεί από μερικές ειρωνικές διευκρινίσεις προκειμένου να μειωθεί ο κίνδυνος λογοκρισίας:

  1. Δεν υπάρχει διαφθορά.

  2. Εάν ναι, τότε τουλάχιστον όχι σε σχέση με την επιδημία της κορώνας.

  3. Εάν ναι, τότε τα περισσότερα άτομα θα ήταν ευπαθή, αλλά όχι ολόκληρα κράτη.

  4. Εάν ναι, τότε τουλάχιστον όχι για ποσά κάτω των 24 δισεκατομμυρίων.

  5. Εάν ναι, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) και η Παγκόσμια Τράπεζα δεν θα έχουν καμία σχέση με αυτό.

  6. Το γεγονός ότι το ΔΝΤ και η Παγκόσμια Τράπεζα συνεργάζονται στενά με τα Ηνωμένα Έθνη , υπό την ομπρέλα του οποίου λειτουργεί ο ΠΟΥ, είναι επομένως άσχετο.

  7. Θα ήταν επίσης άσχετο ότι ένας διευθυντής της Παγκόσμιας Τράπεζας καθόταν στο τραπέζι όταν, μετά από πρόσκληση του Ιδρύματος Bill & Melinda Gates , εκπρόσωποι από την πολιτική, τις επιχειρήσεις και τα μέσα ενημέρωσης συναντήθηκαν για το «Event 201» τον Οκτώβριο του 2019 : η «προσομοίωση» μιας πανδημικής επιδημίας, που προέβλεψε γεγονότα το 2020 σχεδόν προφητικά, αλλά φυσικά καθαρά τυχαία, και εκπληκτικά με ακρίβεια (10).

Είναι επομένως ξεκάθαρο ότι μόνο ένας ανόητος θεωρητικός συνωμοσίας μπορεί να βρει την τρελή ιδέα να κοιτάζει περίεργα την αρχική σελίδα του ΔΝΤ. 

Εκεί θα παρατηρούσε: Από την αρχή της πανδημίας, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο έχει παράσχει ογδόντα κράτη χρηματοοικονομική βοήθεια συνολικού ύψους 87,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ – που δηλώνεται ρητά ως «COVID-19 Χρηματοδοτική βοήθεια και απαλλαγή από την υπηρεσία χρέους» – εν μέρει ως δάνεια, εν μέρει με τη μορφή ελάφρυνσης του χρέους ( 11). 

Σε καμία περίπτωση δεν διανεμήθηκαν τα «φιστίκια». Έντονα στα γιγαντιαία ποσά. 

Μόνο η Χιλή έλαβε 23,9 δισεκατομμύρια δολάρια, Περού 11 δισεκατομμύρια, Κολομβία 10,8, Αίγυπτος 8, Ουκρανία 5, Νότια Αφρική 4,3, Νιγηρία 3,4, Ιορδανία 1,7, Πακιστάν 1,4.

Το ΔΝΤ δικαιολογεί τα γενναιόδωρα δώρα του με τη μέγιστη προσοχή: Οι φτωχές χώρες πρέπει να είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν καλύτερα τις τρομερές οικονομικές συνέπειες της πανδημίας. 

Μόνο οι θεωρητικοί της συνωμοσίας ενοχλούνται από το γεγονός ότι το ΔΝΤ ξεχνά να αναφέρει: Η οικονομική συνολική απώλεια δεν προκλήθηκε από την «οργή» ενός αποκαλυπτικού φύτρου δολοφόνου, αλλά μόνο από μια υπερδραστήρια διαχείριση κρίσεων που δεν είναι κατάλληλη για τον πραγματικό κίνδυνο και έχει ξεχάσει πότε πρέπει να σταματήσει.

Στην πραγματικότητα, τα κεφάλαια του ΔΝΤ σε καμία περίπτωση δεν ρέουν άνευ όρων, αποκλειστικά προσανατολισμένα στις ανάγκες εκείνων που πρέπει να γίνουν ευτυχείς. 

Το δώρο είναι δηλητηριασμένο, δηλαδή συνδέεται με μία προϋπόθεση: όποιος θέλει να το πάρει πρέπει να καταπολεμήσει την επιδημία όπως το φαντάζεται ο ΠΟΥ.

Για το ΔΝΤ συγκαταλέγεται μεταξύ των «προϋποθέσεων στήριξης» ότι «υπάρχει κατάλληλη πολιτική για την αντιμετώπιση της κρίσης» (12). 

Τα χρήματα του ΔΝΤ είναι διαθέσιμα μόνο μετά από μια θετική «εκτίμηση της αιτιώδους επίδρασης των μέτρων περιορισμού στις λοιμώξεις».

«Τα αποτελέσματά μας δείχνουν ότι χώρες που έχουν εισαγάγει αυστηρά μέτρα, όπως στο Γουχάν της Κίνας (…), έχουν μειώσει τον αριθμό των επιβεβαιωμένων περιπτώσεων (μόλυνση και θάνατος) κατά περισσότερο από 90 τοις εκατό (…) σε σύγκριση με χώρες που δεν ανέλαβαν δράση.

 Τα μέτρα περιορισμού είχαν μεγαλύτερο αντίκτυπο σε χώρες όπου τα μέτρα εφαρμόστηκαν πιο γρήγορα και οδήγησαν σε λιγότερη κινητικότητα – de facto πιο κοινωνική απόσταση. (…) Οι εσωτερικοί και διεθνείς περιορισμοί ταξιδιού ήταν οι πιο αποτελεσματικοί. (…) Η χαλάρωση των μέτρων περιορισμού οδηγεί σε αύξηση του αριθμού των περιπτώσεων »(13). 

Εν ολίγοις: εάν θέλετε τον άνθρακα μας – προχωρήστε όπως το Πεκίνο.

Αυτό είναι απολύτως σύμφωνο με τον Γενικό Διευθυντή του ΠΟΥ, Tedros Ghebreyesus.

 Το πρώην μέλος του Πολιτικού Γραφείου ενός μαρξιστικού «Λαϊκού Απελευθερωτικού Μετώπου» στην Αιθιοπία, ο οποίος οφείλει την εκτελεστική προεδρία της Γενεύης στην ισχυρή σύσταση της Κίνας, χάνει σχεδόν την ευκαιρία να επαινέσει έντονα τον κινεζικό αποκλεισμό: πρέπει να «συγχαρώ» την κινεζική κυβέρνηση «για τα έκτακτα μέτρα που ανέλαβε δράση για τον περιορισμό της επιδημίας, παρά τον σοβαρό κοινωνικό και οικονομικό αντίκτυπο στους ανθρώπους. (…) Με πολλούς τρόπους, η Κίνα θέτει πραγματικά ένα νέο πρότυπο για την αντιμετώπιση των επιδημιών. Αυτό δεν είναι υπερβολικό »(14).

Η Ουκρανία, για παράδειγμα, πήρε το μήνυμα ιδιαίτερα καλά. Σαν να υπέβαλαν αίτηση εισδοχής ως 23η επαρχία στη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας, η αναγκαστική εγκατάσταση μιας εφαρμογής παρακολούθησης, συγκρίσεις βιομετρικών δεδομένων, συνεχείς κλήσεις ελέγχου σε περίπτωση θετικής δοκιμαστικής περίπτωσης και αιφνιδιαστικοί έλεγχοι από αξιωματούχους αποτελούν από καιρό μέρος της καθημερινής προστασίας της επιδημίας στην πρώην, χρόνια καταστροφική Σοβιετική δημοκρατία.

«Ως αποτέλεσμα του κορανοϊού», ο αρχηγός του κράτους Zelensky είχε ήδη παραπονεθεί στις 9 Μαρτίου 2020, «η χώρα μας έχει φτάσει σε ένα σταυροδρόμι και δύο δρόμοι είναι ανοιχτοί σε αυτό.

 Το πρώτο είναι να (…) ψηφίσουμε νόμους (…) που θα μας έδιναν υποστήριξη τουλάχιστον 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων από τους διεθνείς χρηματοοικονομικούς μας εταίρους. 

Αυτό είναι απαραίτητο για τη σταθεροποίηση της οικονομίας της χώρας και την αντιμετώπιση της κρίσης. Διαφορετικά (…) θα υπήρχε κατάρρευση της οικονομίας και ακόμη και κίνδυνος εθνικής χρεοκοπίας. «

Στις 18 Απριλίου, ο Ζελένσκι είδε τη χώρα του λίγο πριν από το θάνατό του: «Τώρα το χρειαζόμαστε (την υποστήριξη του ΔΝΤ) σαν αίμα για το ανθρώπινο σώμα» (15). 

Ποιος θα μπορούσε να πει όχι σε τόσο μεγάλη ανάγκη, εάν ένας πιθανός σωσίβιος εξαρτά την αιμοδοσία του μόνο από καλούς οπαδούς της ΠΟΥ;

Ο χειρότερος τρόμος υγιεινής στην Ευρώπη αναδύεται από το λίκνο της δημοκρατίας

Η Ελλάδα έχει λάβει πολλούς διεθνείς επαίνους για την ιδιαίτερα «αποτελεσματική» ισοπέδωση των δυσοίωνων καμπυλών (16). 

Στην πραγματικότητα, η Αθήνα κάνει ό, τι μπορεί για να μην αφήσει κανέναν να την νικήσει όταν πρόκειται για σκληρή διαχείριση κρίσεων.

 Η άρνηση της πανδημίας της κορώνας, η διάδοση «θεωριών συνωμοσίας» και η έκκληση για τους ανθρώπους να παραβιάζουν τους κανόνες υγιεινής είναι πλέον ένα ποινικό αδίκημα εκεί.

Η Εισαγγελία της Αθήνας παρακολουθεί στενά τέτοια εγκλήματα από τις αρχές Αυγούστου. 

Ένας λεγόμενος Υπουργός Προστασίας του Πολίτη έχει εκδώσει μια αντίστοιχη διαταγή, με την οποία ο επίσημος τίτλος δείχνει μόνο ότι οι πολίτες πρέπει επειγόντως να προστατευθούν από αυτόν. 

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης είναι το όνομά του. 

Σύμφωνα με τις οδηγίες του, μια μονάδα «εγκλήματος στον κυβερνοχώρο» της ελληνικής αστυνομίας που ονομάζεται ELAS παρακολουθεί ιστολόγια, περιοδικά διαδικτύου και κοινωνικά δίκτυα.

«Θα λάβουμε όλα τα νομικά μέτρα ώστε η δημόσια υγεία να μην απειλείται από παραπληροφόρηση ή θεωρίες συνωμοσίας που κυκλοφορούν στο Διαδίκτυο», δήλωσε ο Υπουργός Προστασίας των Πολιτών, Χρυσοχοΐδης (17).

«Ο coronavirus δεν είναι κατάλληλος για σενάρια ανυπακοής ή συνωμοσίας. 

Σε κάθε πράξη, σε κάθε πράξη μας, πρέπει να υπερισχύει η ευθύνη και η επίγνωση των συνεπειών για τους συμπολίτες μας.

 Το κράτος δεν θα επιτρέψει τη δημιουργία χώρων αναπαραγωγής για τη δημόσια υγεία μέσω κοινωνικά ανεύθυνης συμπεριφοράς. «

Όπως ανέφερε η μονάδα «εγκλήματος στον κυβερνοχώρο» της Ελλάδας στις 21 Αυγούστου, η εισαγγελία παρακολουθεί ήδη 21 υποθέσεις «άρνησης στεφάνης» στα κοινωνικά δίκτυα (18). 

Αυτό επηρεάζει, μεταξύ άλλων, μια πρωτοβουλία γονέων που ήθελαν να διαμαρτυρηθούν ενάντια στην απαίτηση μάσκας για τα παιδιά του σχολείου.

 Οι συγγραφείς εννέα άρθρων στο Διαδίκτυο και ένα βίντεο για το ίδιο θέμα λέγεται ότι έχουν διαπράξει περαιτέρω εγκλήματα. 

Επιπλέον, ο εισαγγελέας στην Αθήνα εξετάζει δέκα αναφορές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ιστολόγια που «υποκινούν» αγνοώντας τα κυβερνητικά μέτρα για την αποτροπή της περαιτέρω εξάπλωσης της πανδημίας.

Ως ανταποκριτής της Ελλάδας για την υπηρεσία πληροφοριών heise.de , οι παραβιάσεις των κανόνων κορώνας παρακολουθούνται και τιμωρούνται ιδιαίτερα σε ολόκληρη τη χώρα:

«Η αστυνομία σταματά λεωφορεία, για παράδειγμα στην Αθήνα, και ελέγχει κάθε επιβάτη. 

Οι άνθρωποι που πιάνονται χωρίς μάσκα πρέπει να πληρώσουν πρόστιμο 150 ευρώ.

 Η ποινή οφείλεται επίσης εάν κάποιος εγκαταλείψει ένα σούπερ μάρκετ χωρίς μάσκα. 

Δεν είναι δυνατό να ισχυριστεί κανείς ότι η μάσκα φορούσε στο κατάστημα.

 Οι οδηγοί ταξί με τη μάσκα κάτω από τη μύτη τους πληρώνουν επίσης πρόστιμο, όπως και οι επιβάτες ταξί εάν δεν τους φορούν. «

Ακόμη και ιδιωτικές γιορτές απαγορεύονται σε μια επίσημη «περιοχή κινδύνου». Δημόσιες ή ιδιωτικές συγκεντρώσεις περισσότερων από εννέα ατόμων «οδηγούν σε πρόστιμο 150 ευρώ ανά άτομο. 

Εάν υπάρχουν περισσότερα από τέσσερα άσχετα άτομα σε ένα τραπέζι σε ένα εστιατόριο, οφείλονται επίσης 150 ευρώ ανά άτομο. «

Όποιος είχε «επαφή» με άτομο που έχει «επαληθευτεί επαληθεύσιμα» και δεν συμμορφώνεται με την υποχρέωσή του να «αυτο-απομονωθεί», εάν είναι απαραίτητο, θα μεταφερθεί αναγκαστικά σε καραντίνα διαμονής έξω από το σπίτι του (19).

Ο επικεφαλής της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων της Κορώνας του Υπουργείου Υγείας της Ελλάδας, Σωτήρης Τσιώδρας, συνιστά στον πληθυσμό ότι «ΚΑΘΕ (!) Πρέπει να συμπεριφέρονται στο περιβάλλον τους σαν να έχουν ήδη μολυνθεί» (20).

Υπάρχουν άνθρωποι σε όλη την Ευρώπη των οποίων η νοοτροπία είναι πιο ξένη από την ελληνική, να φοβάται, υπερβολικά προσεκτική, χρόνια ανησυχία; 

Ο Michail G μου είπε πρόσφατα πόσο καταπιεστική η κρίση της κορώνας άλλαξε τη χώρα:

«Συνεργάζομαι συνήθως με την οικογένειά μου στην τουριστική μας επιχείρηση στην Κρήτη. 

Όμως, η πολιτική της Κορώνας έχει καταστρέψει τα πάντα, έχουμε 70% λιγότερο τουρισμό από ό, τι πέρυσι.

 Δεν προσφέρουμε κρατικές παροχές, όπως παροχές ανεργίας ή βραχυπρόθεσμα επιδόματα εργασίας. Είστε εντελώς χωρίς φροντίδα όταν δεν έχετε δουλειά. 

Ήρθα στη Γερμανία στις αρχές Ιουλίου.

 Αυτή τη στιγμή εργάζομαι εδώ, ως φιλοξενούμενος εργαζόμενος, για να πω, στην αρχική μου δουλειά ως οδηγός φορτηγού. 

Προσπαθώ να δημιουργήσω αποθεματικά ώστε να μπορέσουμε να πληρώσουμε για τα πάντα στην Ελλάδα τον επόμενο χρόνο.

Δεν είχαμε ούτε μία υπόθεση κορώνας στην Κρήτη. 

Ωστόσο, η κυβέρνηση δέσμευσε ολόκληρο το νησί τους πρώτους μήνες και εξέδωσε αυστηρές απαγορεύσεις για έξοδο. 

Τιμωρεί τις παραβιάσεις με πολύ υψηλά πρόστιμα.

 Συνελήφθημε για σχεδόν ενάμιση μήνα. 

Μας επιτρεπόταν να φύγουμε από το σπίτι μόνο εάν προηγουμένως είχαμε ζητήσει άδεια μέσω SMS σε έναν αριθμό αρχής. 

Η αστυνομία ελέγχει παντού. 

Το χειρότερο είναι ότι δεν μπορείτε να μιλήσετε με κανέναν.

 Ακόμη και η κοντινότερη οικογένειά μου στη Γερμανία είναι ενάντια στην κριτική μου για το σύστημα και με βλέπει ως κίνδυνο. 

Δεν υπάρχει πλέον μια ζεστή αγκαλιά και όχι λίγο προσωπικότητα, είναι απλά λυπηρό. «

Ποια είναι η τρομερή κατάσταση έκτακτης ανάγκης που υποτίθεται ότι δικαιολογεί την αντισυνταγματική προσέγγιση; Σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins , η Ελλάδα κατέγραψε 262 «θύματα κορώνας» από τότε που παρατηρήθηκε η πρώτη «λοίμωξη» του SARS-CoV-2 στις 26 Φεβρουαρίου 2020.

 Με συνολικό πληθυσμό μόλις κάτω των έντεκα εκατομμυρίων, αυτό αντιστοιχεί σε θνησιμότητα 0,002 τοις εκατό – σοβαρά, ZERO-COMMA-ZERO-ZERO-TWO.

 Μήπως έτσι ένα μικρόβιο φονιάς «μαίνεται»; 

Η πλειοψηφία των 262 πέθανε με τον ιό, αλλά όχι με τον ιό (21).

 Σε ολόκληρο τον Αύγουστο, μετρήθηκαν 56 «θάνατοι από κορώνα» – κατά μέσο όρο δύο ανά ημέρα (21). 

Τέτοιοι αριθμοί δικαιολογούν σοβαρά τη μετατροπή της χώρας σε φυλακή και σαμποτάρουν την ήδη κατακερματισμένη οικονομία;

Είναι απόλυτη σύμπτωση ότι ο πιο ανελέητος τρομοκράτης της υγιεινής στην Ευρώπη είναι επίσης ο πιο αξιοθρήνητος τρωκτικός της πείνας;

 Κανένα άλλο μέλος της ΕΕ δεν πλησίασε ποτέ την εθνική πτώχευση. 

Σε σχέση με το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν, η Ελλάδα είναι το πιο υπερχρεωμένο κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ).

 Η ΕΕ και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο εμπόδισαν το χειρότερο να συμβεί μόνο με μεγάλα δάνεια και την αγορά κρατικών ομολόγων στο τριψήφιο δισεκατομμύριο εύρος (22). 

Τέτοιες εξαρτήσεις αφήνουν τους ανθρώπους ευάλωτους σε εκβιασμό και διαφθορά. 

Στην καλύτερη περίπτωση, ο άστεγος ζητιάνος στον πεζόδρομο λαμβάνει άνευ όρων φυλλάδια – αλλά όχι ένα ολόκληρο κράτος στις διεθνείς χρηματοπιστωτικές αγορές.

Μπορεί μόνο ένας Covidiot να αναλάβει δωροδοκία και εξαναγκασμό;

Φυσικά, μόνο ένας Covidiot θα μιλούσε για «δωροδοκία» και θα δημιουργούσε την παράλογη κατηγορία του καταναγκασμού.

Και γι ‘αυτό ο Πρόεδρος της Λευκορωσίας Λουκασένκο κατηγορεί το ΔΝΤ για αυτό ακριβώς: μια απόπειρα διαφθοράς.

Όπως ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου, θα μπορούσε να είχε λάβει «βοήθεια» 92 εκατομμυρίων δολαρίων από τον ΠΟΥ, εάν πραγματοποιούσε μέτρα κορώνας στη χώρα του σύμφωνα με το μοντέλο της Ιταλίας. Αρνήθηκε.

Η Παγκόσμια Τράπεζα του είχε υποσχεθεί δέκα φορές αυτό το ποσό, 940 εκατομμύρια δολάρια, εάν επέβαλε αυστηρό «κλείδωμα» στη χώρα του.

Επίσης, απέρριψε αυτή τη συμφωνία (23).

«Δεν υπάρχει τρόπος να το κάνουμε αυτό. 

Για την αντιμετώπιση του Covid-19, τα κανονικά μέτρα υγείας που έχουν ληφθεί χωρίς απαγόρευση της κυκλοφορίας και αυτοκτονικό αποκλεισμό της οικονομίας είναι επαρκή και καλά προχωρημένα » (24).

«Περισσότεροι άνθρωποι πεθαίνουν από την ανεργία και την πείνα παρά από τον κοραναϊό» (25).

Αν όλα αφορούσαν ήπια δώρα που είχαν απόλυτη ανάγκη, θα ήταν προφανές για το ΔΝΤ να δώσει γενναιόδωρα σε εκείνες τις χώρες στις οποίες βασίζεται η μεγαλύτερη ανάγκη. Κατά συνέπεια, έπρεπε να έχει μεταφέρει τα υψηλότερα ποσά στη μαύρη ήπειρο. 

Εκτός από τη Νιγηρία και τη Νότια Αφρική, οι επιχορηγήσεις για τις αφρικανικές χώρες κυμαίνονται από το ένα έως το τριψήφιο εκατομμύριο. 

Φυσικά, θα ήταν απολύτως θετικό να υποψιαζόμαστε ότι οι πολιτικά υπεύθυνοι άνθρωποι στην Αφρική είναι πιο εύκολο να δωροδοκήσουν και να εκβιάσουν από ό, τι αλλού.

Μερικές άλλες χώρες επίσης απέρριψαν την δελεαστική προσφορά του ΔΝΤ – τουλάχιστον αρχικά. Στις 8 Απριλίου, ο Πρόεδρος της Μαδαγασκάρης, Andry Rajoelina, ανακοίνωσε στην κρατική τηλεόραση ότι ένα απόσπασμα από την Artemisia annua, το ετήσιο mugwort και άλλους αυτόχθονες ανθρώπους, είχε χρησιμοποιηθεί στην πρόληψη και τη θεραπεία των ασθενειών της κορώνας, όπως στην καταπολέμηση της ελονοσίας.

Τα βότανα έχουν αποδείξει την αξία τους – θεραπεύει τους ασθενείς με Covid-19 εντός δέκα ημερών (26).

Αρκετές άλλες αφρικανικές χώρες – όπως η Τανζανία, η Γουινέα-Μπισάου, η Ισημερινή Γουινέα, ο Νίγηρας, το Τσαντ, η Σενεγάλη, η Λιβερία, οι Κομόρες και η Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό – εισήγαγαν στη συνέχεια τον πράκτορα που ονομάζεται «Covid-Organics» και ορισμένες παραγγέλθηκαν ολόκληρα φορτία αεροσκαφών (27). Σύμφωνα με μια έκθεση στην εφημερίδα προοπτικής της Τανζανίας στις 14 Μαΐου 2020, η Rajoelina λέγεται ότι είπε ότι ο ΠΟΥ του είχε προσφέρει 20 εκατομμύρια δολάρια αν μπορούσε να αποσύρει τη σύστασή του από την «Covid-Organics» – λέγεται ότι την ονόμασε «δωροδοκία» (28) Ο πρόεδρος της Μαδαγασκάρης κάλεσε όλα τα αφρικανικά έθνη να αποχωρήσουν από τον ΠΟΥ (29).

Η εμπειρία της Μαδαγασκάρης με τον ΠΟΥ ταιριάζει με τη φήμη ότι το Ίδρυμα Γκέιτς έχει προσφέρει σε βουλευτές στη Νιγηρία δέκα εκατομμύρια δολάρια εάν το διαπιστώσουν ότι θα περάσει εκεί ένα πρόγραμμα εμβολιασμού κορώνας (30). 

Ένας Ιταλός βουλευτής κάλεσε λοιπόν στο κοινοβούλιο να συλλάβει τον Γκέιτς ως «εγκληματία εμβολίων» – αυτός ο φετιχιστής της φιλανθρωπικής σύριγγας πρέπει να προσαχθεί ενώπιον του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας (31).

Στις 6 Μαΐου, ο Πρόεδρος της Τανζανίας, John Magafuli, προκάλεσε αίσθηση όταν ανακοίνωσε ότι οι παγκόσμιες δοκιμές PCR μειώθηκαν σε παραλογισμό: το εθνικό εργαστήριο είχε δοκιμάσει ακόμη και τυφλά μια παπάγια, μια κατσίκα και ένα ορτύκι ως κορώνα θετικά αναγνωρισμένο.

 Στη συνέχεια, επίσης απέλασε τον ΠΟΥ από τη χώρα (32).

Στη συνέχεια, ωστόσο, ο αρχηγός του κράτους ήταν περίεργα απρόθυμος να σχολιάσει τα μέτρα της κορώνας. 

Στις 10 Ιουνίου 2020, η Τανζανία επωφελήθηκε από την ελάφρυνση του χρέους ύψους 14,3 εκατομμυρίων δολαρίων (33). Ο διευθυντής του ΔΝΤ, Τάο Ζανγκ εξήγησε τους λόγους:

«Οι (Τανζανικές) αρχές έχουν λάβει μέτρα περιορισμού (εναντίον του Covid-19) και απέφυγαν ένα οικονομικό κλείδωμα. 

Παραμένουν σε εγρήγορση σχετικά με τον κίνδυνο σπειροειδούς μόλυνσης και την αβεβαιότητα που σχετίζεται με την πανδημία » (34).

Δεν θα μπορούσε να είναι πιο περίεργο. Επειδή μόλις δύο ημέρες νωρίτερα, ο Πρόεδρος Magufuli είχε κηρύξει ολόκληρη τη χώρα «απαλλαγμένη από κοροναϊούς» – «χάρη στις προσευχές των πολιτών μας» (35). 

Το ΔΝΤ θα επιτρέψει πραγματικά την παρέμβαση του Θεού ως «μέτρο περιορισμού»;

Ούτε ο πρόεδρος της Μαδαγασκάρης δεν ήθελε να ταιριάξει εντελώς με το ΔΝΤ. Αφού το ταμείο είχε ήδη εγκρίνει μια «Ταχεία Πιστωτική Διευκόλυνση» ύψους 166 εκατομμυρίων δολαρίων στη χώρα του στις 3 Απριλίου, ένα άλλο ακολούθησε στα τέλη Ιουλίου για 171,9 εκατομμύρια (36).

Πριν από αυτό, η Rajoelina είχε κάνει μια περίεργη στροφή. Ήδη με ένα πρώτο κλείδωμα στα τέλη Μαρτίου, είχε προκαλέσει έκπληξη. 

Λίγες εβδομάδες αργότερα επέβαλε ένα δεύτερο κλείδωμα στην περιοχή γύρω από την πρωτεύουσα από τις 6 έως τις 26 Ιουλίου. 

Μόνο ένα άτομο ανά νοικοκυριό επετράπη να εγκαταλείψει το διαμέρισμα – και μόνο να πάρει φαγητό και φάρμακο (37). 

Ποιο είναι το νόημα εάν το «Covid-Organics» καταλάβει πραγματικά τον κορανοϊό, όπως έχει επιβεβαιώσει το Ινστιτούτο Max Planck εκτός από προηγούμενες μελέτες (38);

Σε τελική ανάλυση, ο αρχηγός του κράτους βρισκόταν ακόμη στις φτωχογειτονιές της πρωτεύουσας Ανταναναρίβο στα μέσα Αυγούστου για να διανείμει το φυτικό ζυθοποιείο Artemisia, μαζί με ρύζι, λάδι και ζάχαρη Και η καθημερινή «θάνατοι Covid-19» της Μαδαγασκάρης μπορεί ακόμα να μετρηθεί στα δάχτυλα ενός χεριού. 

Εκτός από τις 17 Ιουλίου, ΔΕΝ ΜΙΑ ΕΝΙΑΙΑ από τα μέσα Μαρτίου, όταν το πρώτο μολυσμένο άτομο SARS-CoV-2 παρατηρήθηκε στο νησί, περισσότεροι από επτά Μαδαγασκάνοι πέθαναν. 

Ο αθροιστικός αριθμός είναι τώρα 206 (40) – όχι πάρα πολύ, δεδομένου πληθυσμού άνω των 26 εκατομμυρίων.

Ήταν οι δύο κλειδαριές του Rajoelinas περιττολογικά περιττές, αλλά πολιτικά σκόπιμες για πολλούς στόκους του ΔΝΤ; Σε τελική ανάλυση, η Μαδαγασκάρη εξακολουθεί να είναι μία από τις φτωχότερες χώρες του κόσμου. κάθε δεύτερος κάτοικος κερδίζει λιγότερο από ένα δολάριο την ημέρα (41).

 Σίγουρα δεν έβλαψε τη δημοτικότητα της Rajoelina όταν δέχτηκε 166 εκατομμύρια δολάρια από το ΔΝΤ τον Απρίλιο (42) και άλλα 172 εκατομμύρια στα τέλη Ιουλίου. 

Τον Αύγουστο, η Μαδαγασκάρη ζήτησε από το ΔΝΤ επιπλέον 122 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ (44). Είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα ρέουν. σε τελική ανάλυση, η χώρα «πληροί τα κριτήρια προσόντων» για την επείγουσα βοήθεια κορώνας, όπως επαινεί το ΔΝΤ (45). 

Αυτό σημαίνει ότι εκτοξεύεται.

Χρήματα έναντι υπακοής – Πώς το ΔΝΤ και η Παγκόσμια Τράπεζα έθεσαν τον πλανήτη σε ένα σύντομο λουρί

Χρήματα για υπακοή: θα μπορούσε αυτός ο σύνδεσμος να ισχύει και σε άλλες περιπτώσεις που δεν αποτελούν επίσημα μέρος του προγράμματος βοήθειας του ΔΝΤ; 

Η Ισπανία, που πρωτοστατεί στην τρέλα της κορώνας, μόλις έλαβε δάνειο από το ΔΝΤ ύψους 130 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

 Η Ιταλία έλαβε επίσης γενναιόδωρη εκτίμηση.

Επιπλέον, η αδελφή Παγκόσμια Τράπεζα του ΔΝΤ διανέμει χρήματα βοήθειας Covid-19 – αλλά δύσκολα σε αδέξια παρέκκλιση από τη γραμμή του ΠΟΥ, αλλά μόνο σε περίπτωση «αποτελεσματικής αντιμετώπισης κρίσεων» (46). 

Μέχρι τα μέσα Αυγούστου, η Παγκόσμια Τράπεζα είχε χρηματοδοτήσει 143 έργα Covid-19 «Preparedness», «Response» και «Education» σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων 42 στην Αφρική (47).

Μόνο τον Αύγουστο έστειλε στο Αφγανιστάν 155 εκατομμύρια δολάρια. 100 εκατομμύρια πήγαν στη Νιγηρία, 80 εκατομμύρια στη Γουινέα, 70 εκατομμύρια στη Μαυριτανία. 

Τους προηγούμενους μήνες, η Παγκόσμια Τράπεζα μετέφερε τρία τέταρτα δισεκατομμυρίων δολαρίων στην Ινδία, 550 εκατομμύρια στην Ινδονησία, μισό δισεκατομμύριο στις Φιλιππίνες, 400 εκατομμύρια στην Ουρουγουάη, 350 εκατομμύρια στην Ιορδανία, 300 εκατομμύρια στην Ουγκάντα, 250 εκατομμύρια στην Αιθιοπία, 100 εκατομμύρια στη Σερβία . 

Από την άλλη πλευρά, ένα δισεκατομμύριο δολάρια για τη Βραζιλία εξακολουθούν να είναι κολλημένα στον «αγωγό» της Παγκόσμιας Τράπεζας (48) – ο Μπολσονάρο πρέπει πρώτα να γίνει λίγο πιο διορατικός για την κρίση.

Όπως και το ΔΝΤ, η Παγκόσμια Τράπεζα προσφέρει επίσης σε όλες τις χώρες που λιμοκτονούν στην κρίση της κορώνας την προοπτική ακύρωσης, μείωσης και αναβολής συσσωρευμένων χρεών. 

Για το σκοπό αυτό, μαζί με τους υπουργούς Οικονομικών των χωρών της G20, ξεκίνησε μια Πρωτοβουλία Αναστολής Υπηρεσιών Χρέους (DSSI) τον Απρίλιο (49).

Όποιος θέλει να επωφεληθεί από το DSSI θα πρέπει να αποφύγει να αντιμετωπίσει την κρίση σύμφωνα με τη Σουηδία.

Εκτός από τις πλούσιες βιομηχανοποιημένες χώρες, φαίνεται ότι δεν υπάρχει σχεδόν μια γωνιά του πλανήτη σε αυτόν τον πλανήτη που έχει μολυνθεί με κορώνα που δεν πέφτει με πληθώρα δολαρίων από το ΔΝΤ και την Παγκόσμια Τράπεζα. 

Ένα σχέδιο έχει την τιμή του.

Και ποια είναι τα Covid δάνεια συνολικού ύψους περίπου εκατό δισεκατομμυρίων δολαρίων, τα περισσότερα από τα οποία πρέπει να διαγραφούν από την αρχή λόγω της έλλειψης φερεγγυότητας των δανειστών, που υπολογίζονται σε σχέση με την προοπτική της χρήσης τους για την εξασφάλιση τρισεκατομμυρίων αγορών του μέλλοντος;

Το Νεπάλ, για παράδειγμα, μία από τις φτωχότερες χώρες του κόσμου, έλαβε 214 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ από το ΔΝΤ στις 6 Μαΐου στο πλαίσιο του προγράμματος «Χρηματοδοτική συνδρομή COVID-19 και απαλλαγή από χρέη» (50). 

Η Παγκόσμια Τράπεζα πραγματοποίησε επιπλέον 18,8 εκατομμύρια στις 20 Μαΐου (51). Επιπλέον, βοηθά το Νεπάλ εδώ και πολύ καιρό σε πολλά άλλα αναπτυξιακά έργα (52). 

Αυτό σίγουρα δεν θα έκανε δύσκολο για την κυβέρνηση του Κατμαντού να δημιουργήσει στρατόπεδα συγκέντρωσης που ονομάζονται «στρατόπεδα καραντίνας». Υπάρχουν υποτιθέμενες «μολυσμένες» υπόνοιες περιπτώσεις γεμάτες μαζί υπό τις πιο αξιοθρήνητες συνθήκες – και απελευθερώνονται μόνο εάν συμμορφώνονται πλήρως με τις απαιτήσεις υγιεινής (53).

Το Βιετνάμ δημιούργησε επίσης αυτά τα στρατόπεδα συγκέντρωσης (54) – ακολουθούμενο από δάνειο εκατομμυρίων δολαρίων από την Παγκόσμια Τράπεζα ως μέρος μιας «έκτακτης ανάγκης». 

Στις 30 Ιουλίου, και οι δύο πλευρές υπέγραψαν συμβόλαιο στο Ανόι που «όχι μόνο υποστηρίζει την (βιετναμέζικη) κυβέρνηση στην ταχεία παρακολούθηση και ανταπόκριση στο Covid-19, αλλά επίσης βοηθά στη δημιουργία ενός ανθεκτικού συστήματος υγείας για μελλοντικές καταστάσεις έκτακτης ανάγκης στην υγεία»,

Ο διευθυντής της Παγκόσμιας Τράπεζας δήλωσε (55). 

Η συμφωνία είναι: άνθρακας κατά της βοήθειας στην τυραννία υγιεινής σύμφωνα με τις οδηγίες του ΠΟΥ, τώρα και στο μέλλον.

Είναι ιδιαίτερα εύκολο να εκβιάζεις χώρες όπου η υποστήριξη της Corona αυξάνει ένα υπάρχον βουνό ευθύνης. Σύμφωνα με εκτιμήσεις του ΔΝΤ, η Ουκρανία, για παράδειγμα, συγκέντρωσε δάνεια ύψους 1,4 τρισεκατομμυρίων εθνικού νομίσματος το 2019 – το ισοδύναμο περίπου 42 δισεκατομμυρίων ευρώ (56). 

Δεν διστάζετε για πολύ όταν ο πιστός σας πιέζει. Υποβάλλετε, ειδικά επειδή ο τρόμος υγιεινής ενισχύει επίσης τη δική σας θέση εξουσίας.

Μήπως οι λίγοι που παραιτήθηκαν εσκεμμένα την ευλογία χρημάτων από τις τράπεζες των Ηνωμένων Εθνών, παρόλο που το χρειάζονταν επίσης, το έκαναν άσχημα; 

Έχετε συσσωρεύσει σωρούς από θετικά κορώνα για μήνες;

Ένας βασιλιάς διασφαλίζει τη διαφάνεια

Όσοι προτιμούν την ηρεμία και τον καλό ύπνο από την ενοχλητική απογοήτευση πρέπει να αποφύγουν να συναντήσουν τον Peter König: έναν ελβετό οικονομολόγο και γεωπολιτικό αναλυτή που εργάστηκε για την Παγκόσμια Τράπεζα για περίπου 30 χρόνια στη Νότια Αμερική, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική. 

Από το 2004, μετά τη συνταξιοδότησή του, προσπάθησε ακούραστα να εκπαιδεύσει τον κόσμο για τους πραγματικούς στόχους, τις λειτουργίες και τις μηχανές του πρώην εργοδότη του.

 Οι εμπειρίες του ρέουν στο μυθιστόρημα του Implosion – μια ιστορία επιχειρηματικού εγκλήματος σχετικά με τον πόλεμο, την καταστροφή του περιβάλλοντος και την εταιρική απληστία (2008). 

Το γεγονός ότι η διαδικτυακή εγκυκλοπαίδεια Βικιπαίδεια, η οποία διεισδύεται διαβόητα από τους λομπίστες, αγνοεί επίμονα τον Peter König, υποδηλώνει ότι αυτός ο άνθρωπος έχει πολύ εκρηκτικές γνώσεις.

Αναστηλωμένο στα ερείπια του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου, η αδελφή οργάνωση ΔΝΤ και η Παγκόσμια Τράπεζα, που εδρεύουν στην Ουάσιγκτον και συνδέονται στενά με τα Ηνωμένα Έθνη, έπρεπε να βοηθήσουν στη χρηματοδότηση ενός καλύτερου κόσμου. 

Με φθηνά μεγάλα δάνεια, θα πρέπει να βοηθήσουν τις φτωχές χώρες να καταπολεμήσουν την πείνα, τη μαζική ανεργία και άλλες καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, να τις βοηθήσουν με δυσκολίες πληρωμής και να επιτρέψουν μακροπρόθεσμα κατασκευαστικά και αναπτυξιακά έργα. 

Αλλά η ανθρωπιστική πρόσοψη έχει από καιρό καταρρεύσει. 

Τρία τέταρτα του αιώνα αργότερα ενεργούν κυρίως ως βοηθοί ενός απελευθερωμένου αρπακτικού καπιταλισμού, ο οποίος είναι αποφασισμένος να εργαστεί προς μια νέα παγκόσμια τάξη. 

Ο Βασιλιάς δεν λερώνει τα λόγια του

«Η Παγκόσμια Τράπεζα και το ΔΝΤ έχουν γίνει διεφθαρμένα εργαλεία για την οικονομική ελίτ. 

Είναι ολιγαρχικά εργαλεία και χρησιμοποιούνται με συνέπεια για την εκμετάλλευση και τη δουλεία ολόκληρων ηπείρων » (57).

Μια πανδημία είναι τόσο ιδανική ώστε η επόμενη θα μπορούσε να προκληθεί σκόπιμα το αργότερο. 

Ταιριάζει με την «άνοδο του καπιταλισμού καταστροφών», την οποία η Καναδική ακτιβίστρια Naomi Klein χαρακτήρισε στο best-seller της The Shock Doctrine το 2007 (58).

Πρώτα το χειρότερο δυνατό σοκ από τον πόλεμο ή ένα καταστροφικό ατύχημα, στη συνέχεια η λεγόμενη ανασυγκρότηση: Αυτή η απαίσια, απάνθρωπη στρατηγική για προσαρμογή της αγοράς, συγκέντρωση και μεγιστοποίηση του κέρδους λειτούργησε πάντα σύμφωνα με το ίδιο μοτίβο για δεκαετίες – και πάντα με θεαματική επιτυχία.

Όπου οι ψαράδες έζησαν πριν από το τσουνάμι είναι τώρα πολυτελή ξενοδοχειακά θέρετρα.

Στο Ιράκ, οι κρατικές εταιρείες και η πετρελαϊκή βιομηχανία ανακατανεμήθηκαν στις δυτικές εταιρείες μετά τον πόλεμο. 

Οι υπάρξεις καταστρέφονται, υπάρχει ο άγριος δυτικός καπιταλισμός του πιο αγνού είδους. 

Όταν η τοπική λαϊκή ιατρική επικράτησε πριν από την επιδημία, η Big Pharma έχει ελεύθερο έλεγχο μετά. 

Όπου στο παρελθόν κυριαρχούσε ένα ανεξέλεγκτο χάος, τώρα η παγωμένη τεχνολογία παρακολούθησης εξασφαλίζει τάξη. 

Η θριαμβευτική πρόοδος της νεοφιλελεύθερης ιδεολογίας τις τελευταίες δεκαετίες, κατηγορεί η Naomi Klein, βασίζεται σε ανεξέλεγκτη βία, καταστροφές και ακόμη και βασανιστήρια για να επιβάλει την ανεξέλεγκτη οικονομία της αγοράς σε όλο τον κόσμο, από τη Λατινική Αμερική έως την Ανατολική Ευρώπη έως τη βαθύτερη Αφρική και την Άπω Ανατολή .

«Economic Hit Men»: Οι δολοφόνοι των συμβολαίων βρίσκονται σε κίνηση σε όλο τον κόσμο

Πώς τοποθετείτε τις χώρες σε όλο τον κόσμο σε ένα σύντομο λουρί; Ο

ι μυστικοί «Economic Hit Men» (EHM), όπως οι εσωτερικοί τους αποκαλούν στρατιωτικά, «δολοφόνοι οικονομικών συμβολαίων», διαδραματίζουν βασικό ρόλο: επαγγελματίες χειραγωγίας υψηλής αμοιβής που εκπαιδεύονται ρητορικά και που υποτίθεται ότι κάνουν τις κυβερνώντες ελίτ ολόκληρων κρατών να πάρουν τεράστια δάνεια, σε επίπεδο που οι οικονομίες τους δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν. Φορτωμένο με ένα τεράστιο χρέος που δεν μπορούν ποτέ να εξοφλήσουν, οι χώρες δεν έχουν άλλη επιλογή από το να υποκύπτουν στις απαιτήσεις των δανειστών σε διάφορες περιπτώσεις – και να εξυπηρετούν την ατζέντα τους.

Ένα τέτοιο «χτύπημα» ήταν ο John Perkins. Η δουλειά του ήταν να καταστρέψει τα κράτη του τρίτου κόσμου για να τα καταστήσει πολιτικά συμμορφωμένα. 

Πώς προχώρησε, περιέγραψε το 2004 σε ένα αυτοβιογραφικό βιβλίο (59), το οποίο μετατράπηκε σε ταινία τρία χρόνια αργότερα. 

Ήταν το # 1 στη λίστα με τα μπεστ σέλερ των New York Times για επτά εβδομάδες . 

«Πάνω απ ‘όλα, ήθελε να γράψει την ένοχη συνείδηση ​​από την ψυχή» (60). 

Εξηγεί ότι περίμενε 25 χρόνια με δειλία και δωροδοκία.

Ως επικεφαλής οικονομολόγος μιας εταιρείας συμβούλων, ο Perkins αφιερώθηκε σε ένα έργο τρισεκατομμυρίων δολαρίων αφού πέρασε έναν έλεγχο ασφαλείας από την αμερικανική μυστική υπηρεσία NSA: Εκ μέρους κυβερνήσεων, τραπεζών και εταιρειών, ήταν καθήκον του να πείσει τους πολιτικούς σε όλο τον κόσμο για μια τεράστια πιστωτική απαίτηση δίνοντάς τους πραγματοποίησαν μεγάλες επενδύσεις εύγευστες. 

Ένα προσωπικό αρκετών δεκάδων κορυφαίων οικονομικών και οικονομικών εμπειρογνωμόνων τον υποστήριξε σε αυτό.

Με εξωραϊσμένες στατιστικές, φαινομενικά επιστημονικές μελέτες σκοπιμότητας και οικονομικές προβλέψεις, συνομίλησε με τους κυβερνήτες από το Καράκας έως τη Τζακάρτα για τεράστια έργα υποδομής – από σταθμούς παραγωγής ενέργειας σε λιμάνια και αυτοκινητόδρομους έως κανάλια. 

Τελικά, οι «Hit Men» «διακινούν χρήματα από την Παγκόσμια Τράπεζα και άλλους οργανισμούς« βοήθειας »στα ταμεία μεγάλων εταιρειών και στις τσέπες ορισμένων πλούσιων οικογενειών. (…)

Τα εργαλεία τους περιλαμβάνουν ψεύτικους ισολογισμούς, ψεύτικες εκλογές, προμήθειες, εκβιασμούς, σεξ και δολοφονίες. 

Παίζετε ένα παιχνίδι που είναι τόσο παλιό όσο ο ιμπεριαλισμός, αλλά το οποίο στην εποχή της παγκοσμιοποίησης έχει πάρει νέες και τρομερές διαστάσεις »(61).

«Φυσικά, οι προβλέψεις μας δεν έγιναν πραγματικότητα, έτσι ώστε οι χώρες που δανείζουν χρήματα σύντομα να πέσουν πίσω με την αποπληρωμή του δανείου τους συν τους τόκους. Είστε παγιδευμένοι στο χρέος. 

Τότε, όπως η μαφία, απαιτούμε το μερίδιό μας. Πάνω απ ‘όλα, αυτό περιλαμβάνει: τον έλεγχο των ψήφων στα Ηνωμένα Έθνη, τη δημιουργία στρατιωτικών βάσεων ή την πρόσβαση σε σημαντικούς πόρους όπως το πετρέλαιο ή τον έλεγχο του καναλιού του Παναμά. 

Φυσικά, δεν ακυρώνουμε το χρέος του οφειλέτη γι ‘αυτό – και έτσι έχουμε υποτάξει για άλλη μια φορά μια χώρα μόνιμα. «

Οι αρχηγοί κρατών που δεν ήθελαν να αναμιχθούν σε τέτοιες συμφωνίες, αποκλείστηκαν από μυστικές υπηρεσίες, αποκαλύπτει ο Perkins.

 Αναφέρει ρητά τους πρώην προέδρους του Παναμά και του Ισημερινού, τον Omar Torrijos και τον Jaime Roldós. και οι δύο χάθηκαν σε μια μυστηριώδη συντριβή αεροπλάνου το 1981.

Σε αυτό το πλαίσιο, μόνο ένας θεωρητικός συνωμοσίας μπορεί να είναι περίεργο το γεγονός ότι ο Πρόεδρος του Μπουρούντι, Πιέρ Νκουρουνζίζα, σε ηλικία 55 ετών, μέχρι τότε σε καλή υγεία, πέθανε ξαφνικά από καρδιακή προσβολή στις 8 Ιουνίου 2020 – λίγο μετά αρνήθηκε να αποδεχθεί την υπαγόρευση του κοροναϊού και ποιος είχε πετάξει τον ΠΟΥ από τη χώρα της Ανατολικής Αφρικής.

 Έκτοτε, πολλοί Μπουρούντι έχουν εικασίες για δολοφονία (62). 

Λίγες εβδομάδες αργότερα, ο διάδοχος της Nkurunziza επέβαλε κλειδαριά. 

Ως αποτέλεσμα, στις 20 Ιουλίου, το ΔΝΤ απελευθέρωσε τη χώρα από υποχρεώσεις αποπληρωμής ύψους 7,63 εκατομμυρίων δολαρίων για το επόμενο τρίμηνο και 25 εκατομμυρίων δολαρίων για τους επόμενους 21 μήνες (63).

Όπως ο Peter König, ο Perkins βλέπει την ευγενή «ανακούφιση του χρέους» για τον αναπτυσσόμενο κόσμο ως δώρο από τον Danaer. 

Οι προτεινόμενες συνθήκες αναγκάζουν τις υποτιθέμενες ευτυχισμένες χώρες να πωλήσουν τελικά τα πιο προσοδοφόρα μέρη της υποδομής τους σε ιδιωτικές εταιρείες – από τον ενεργειακό εφοδιασμό έως την εξόρυξη πρώτων υλών, την επικοινωνία και τη μεταφορά στο σύστημα υγείας (64). 

«Βασικά, τα περισσότερα χρήματα δεν φεύγουν ποτέ από τις ΗΠΑ», λέει ο Perkins. «Εκτρέπεται μόνο από τις τράπεζες στην Ουάσινγκτον στα κεντρικά γραφεία στο Χιούστον, στη Νέα Υόρκη ή στο Σαν Φρανσίσκο» (65)

Σε αυτό το σύστημα, η Παγκόσμια Τράπεζα και το ΔΝΤ λειτουργούν απλώς ως «εργαλεία για τους« Οικονομικούς Χτυπημένους », διευκρινίζει ο Πέρκινς.

 «Τους χρησιμοποιήσαμε για να μεταφέρουμε χρήματα στις εταιρείες. 

Οι άνθρωποι που επωφελήθηκαν περισσότερο ήταν οι ιδιοκτήτες αυτών των εταιρειών στις ΗΠΑ και την Ευρώπη και μερικές πλούσιες και διεφθαρμένες οικογένειες στον αναπτυσσόμενο κόσμο »(66).

Οι ισχυρισμοί του Perkins υπογραμμίζουν τον James Garrison, ιδρυτή και πρόεδρο του Κράτους του Παγκόσμιου Φόρουμ , ένα παγκόσμιο δίκτυο ηγετών που είναι «δεσμευμένοι να βοηθήσουν τα παγκόσμια προβλήματα» (67):

«Όποιος ξέρει πώς λειτουργεί η Παγκόσμια Τράπεζα ή το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο μπορεί να επιβεβαιώσει ότι αυτό που περιγράφει ο John Perkins είναι ουσιαστικά αλήθεια. 

Υπάρχει ένας λόγος για τον οποίο η αναπτυξιακή μας βοήθεια και όλες οι προσπάθειες που καταβάλλει η Παγκόσμια Τράπεζα και το Νομισματικό Ταμείο επιδεινώνουν την κατάσταση, δεν βελτιώνονται: Όλα έχουν σχεδιαστεί για να μην βοηθούν τους φτωχότερους, αλλά απλά να χρησιμοποιούν αυτές τις χώρες για να εμπλουτίσουν περαιτέρω τις δυτικές εταιρείες. Έτσι τρέχει το κουνέλι » (68).

Έτσι λειτουργεί το κουνέλι κορώνας

Ο λαγός της κορώνας δεν διαφέρει. 

Πρώτα απ ‘όλα, οι εγκέφαλοι πίσω από αυτό το ανείπωτο πλανητικό προκαλούν παγκόσμιο μαζικό πανικό και δελεάζουν τις κυβερνήσεις των κορυφαίων βιομηχανικών εθνών να λάβουν υπερβολικά μέτρα που έχουν καταστροφικές οικονομικές επιπτώσεις. 

Οι θέσεις εργασίας χάνονται και οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις καταστρέφονται σε ιστορικά άνευ προηγουμένου κλίμακα, με τη χαρά των μεγάλων. 

Ο δεύτερος και ο τρίτος κόσμος, όπου προηγουμένως υπήρχε ήδη φτώχεια, πείνα και μαζική ανεργία, πλήττονται περισσότερο. 

Η ανάγκη τους για χρήματα αυξάνεται, και το ΔΝΤ και η Παγκόσμια Τράπεζα τους συναντούν – υπό την προϋπόθεση ότι οι δανειολήπτες ακολουθούν τους κανόνες του παιχνιδιού του πλανήτη.

Όσοι συμμετέχουν ωφελούν μεγάλες δυτικές εταιρείες με πολλούς τρόπους. Δημιουργεί αγορές για αυτούς: για φάρμακα και εμβόλια, για διαδικασίες δοκιμής, απολυμαντικά και προστατευτικό εξοπλισμό, για κάθε είδους τεχνολογία επικοινωνίας και παρακολούθησης.

Επιπλέον, απαλείφει τον ενοχλητικό ανταγωνισμό: Γιατί να προσκολληθούμε σε ένα φυσικό και εμπειρικό φάρμακο που έχει δοκιμαστεί και δοκιμαστεί για αιώνες όταν υπάρχει δυτική ιατρική που συναντάται ως φαρμακευτικά προϊόντα που βασίζονται σε αποδεικτικά στοιχεία;

Επιπλέον, ο συνεταιριστικός δανειολήπτης εξυπηρετεί μακροπρόθεσμους στόχους σε έναν αγωνιστικό χώρο που εκτείνεται πολύ πέρα ​​από το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης: Βοηθά στην εξουδετέρωση της αντίστασης ενάντια σε αυτό το παγκόσμιο «Great Reset» (69), το οποίο συζητήθηκε στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ , το Rockefeller Foundation , από καιρό νοικιάστηκε από τον Μπιλ Γκέιτς.

Από τη Χιλή στη Νιγηρία έως τη Μυανμάρ, οι οφειλέτες του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας βρίσκονται στη διαδικασία αυστηρότερων κοινωνικών ελέγχων στο όνομα της επιδημικής προστασίας, διαδίδουν μη φιλτραρισμένα μηνύματα προπαγάνδας, περιορίζοντας την ελευθερία του Τύπου και την ελευθερία της έκφρασης, σιγήζοντας κριτικούς και ακυρώνοντας μαζικές διαμαρτυρίες.

Με αυτόν τον τρόπο, εισάγουν μηχανισμούς λογοκρισίας που μπορούν πλέον να εξυπηρετούν τους μεγάλους παίκτες της παγκόσμιας οικονομίας σε κάθε άλλο επιχειρηματικό τομέα: είτε πρόκειται για τρόφιμα και γεωργία, για κινητές επικοινωνίες και γεωμηχανική, ρομποτική και τεχνητή νοημοσύνη, βιο- και νανοτεχνολογία, ευγονική και γονιδιακή επεξεργασία, κυβερνητική και εγκέφαλος Τεχνολογία.

Γιατί να το πολεμήσετε; «Ξέρω ένα πράγμα», λέει ο εκλεπτυσμένος «Hit Man» Perkins: «Θέλω να μπορώ να κοιτάξω πίσω στο κρεβάτι μου – είτε αύριο είτε 30 χρόνια από τώρα – και να πω: Έχω κάνει ό, τι είναι δυνατόν για να κλείσω τον κόσμο μέχρι το τέλος ένα καλύτερο μέρος »(70).

Πώς να αγοράσετε δωρεάν 50 ευρώ θα μπορούσαν να είναι αρκετά. Αν όχι 4,60 ευρώ.

Ένας καλύτερος κόσμος θα ήταν φθηνή βρωμιά. Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες εκτιμά ότι «τα κεφάλαια που απαιτούνται για την καταπολέμηση της πανδημίας παγκοσμίως» (71) ανέρχονται σε περίπου 36 δισεκατομμύρια ευρώ. Μέσα για τι; «Εμβόλια και αποτελεσματικά φάρμακα κατά του κοροναϊού».

Τα Ηνωμένα Έθνη θα είχαν χρηματοδοτήσει πλήρως μια εγγυημένη, προσανατολισμένη προς τον στόχο έξοδο από την παγίδα της Κορώνας, εάν κάθε ένα από τα 193 κράτη μέλη του είχε χάσει 26 σεντς ευρώ. 

Η εκτίμηση κόστους για αυτό θα πρέπει τουλάχιστον να εντυπωσιάσει τον Friedrich Merz επειδή ταιριάζει σε ένα στρώμα μπύρας. 

Σε σύγκριση με την εκτίμηση του Guterres, έχει έξι πλεονεκτήματα που αξίζουν το βραβείο Νόμπελ:

  1. Μειώνει τις απαιτούμενες δαπάνες κατά περίπου 99,9999999999 τοις εκατό.

  2. ΕΓΓΥΗΜΕΝΟ να είναι αποτελεσματικό, ασφαλές και καλά ανεκτό.

  3. Μπορεί να εφαρμοστεί ΣΗΜΕΡΑ.

  4. Οδηγεί ΑΜΕΣΑ στον στόχο.

  5. Αποτρέπει μελλοντικά ψευδώς θετικά.

  6. Ο ΧΡΟΝΟΣ υποχρηματοδοτούμενος ΠΟΥ το παίρνει δωρεάν.

Αντίθετα, περίπου 50 ευρώ θα πρέπει να είναι αρκετά για να τερματίσουν αμέσως την κρίση της κορώνας. Αυτό είναι πόσο κοστίζει κατά μέσο όρο για να εργαστεί μισή ώρα για έναν καλά αμειβόμενο διαδικτυακό επεξεργαστή. 

Δεν πρέπει να χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να ανταλλάξει μερικές γραμμές στον ιστότοπο του ΟΗΕ: συγκεκριμένα τον ορισμό του όρου πανδημία.

Δεν χρειάζεται να ξαναγραφεί. Αρκεί να επαναφέρετε την έκδοση που ήταν έγκυρη πριν από τον Μάιο του 2009 χρησιμοποιώντας το «Copy & Paste».

Μέχρι τότε, ο ΠΟΥ έβλεπε μια βασική κατάσταση μιας πανδημίας που θα οδηγούσε σε «τεράστιο αριθμό θανάτων και ασθενειών» σε πολλές χώρες. 

Μόλις τον Μάιο του 2009, τότε μπορεί ήδη να κηρύξει πανδημία, όταν εξαπλώνεται ένα παθογόνο γρήγορα και μαζικά σε τουλάχιστον δύο από τις έξι περιοχές του ΠΟΥ . 

Το απόσπασμα στο οποίο υποτίθεται ότι θεωρείται «σημαντικός αριθμός θανάτων» παραλείφθηκε χωρίς περαιτέρω συζήτηση από επιτροπή εμπειρογνωμόνων που ασχολούνται πολύ με τα φαρμακευτικά προϊόντα (72)

Η κρίσιμη διαφορά: ο παλιός ορισμός επέστησε την προσοχή στην πραγματική βλάβη στην υγεία που προκαλεί ένα παθογόνο – πόσοι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο αρρωσταίνουν και πεθαίνουν, αντί πόσοι το μεταφέρουν μαζί τους, ακόμα κι αν είναι ξύπνιοι, σε φόρμα και μείνετε απόλυτα υγιείς. 

Η ανησυχία με κλινικά χωρίς νόημα αριθμούς λοιμώξεων, με συνολική ήπια πορεία, δεν θα μπορούσε καν να πραγματοποιηθεί.

Η άμεση έξοδος από τον ΠΟΥ θα ήταν ακόμη φθηνότερη – μια τυπική επιστολή του «Registered international» από το Βερολίνο προς τη Γενεύη κοστίζει 4,60 ευρώ. 

Τι μιλάει για να μην γυρίσετε την πλάτη σας σε έναν οργανισμό που ουσιαστικά δεν έχει φέρει λιγότερη δυστυχία στον κόσμο από το NSDAP, τα κομμουνιστικά κόμματα των Σοβιετικών και των Ερυθρών Κινέζων μαζί; 

Στην ιστορία της ανθρωπότητας, μόνο ένα δεύτερο υποκριτικό κοσμοπολίτικο άτομο με αίσθηση αποστολής και ισχυρισμός για απολυτότητα έχει προκαλέσει μεγαλύτερη καταστροφή: τη Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία.


Πηγές και σημειώσεις:

(1) https://www.axios.com/us-gdp-q2-coronavirus-contactions-worst-ever-ed533bbf-1113-47fa-aee2-6e66fb553977.html
(2) https://www.theguardian.com / world / 2020 / apr / 07 / covid-19-waiting-to-to-wipe-out-67-of-worlds-working-hours
(3) https://www.nytimes.com/2020/04/22 /world/africa/coronavirus-hunger-crisis.html
(4) https://www.telegraph.co.uk/global-health/climate-and-people/coronavirus-set-trigger-brutal-tragedies-fragile-countries -un /
(5) https://www.theguardian.com/world/2020/apr/29/half-of-worlds-workers-at-immediate-risk-of-losing-livcome-due-to-coronavirus
( 6) https://www.msn.com/en-gb/news/world/coronavirus-why-africa-seems-to-have-few-cases/ar-BB10MNJd ;https://www.statista.com/statistics/1104709/coronavirus-deaths-worldwide-per-million-inhabitants/
(7) https://abouttravel.ch/reisebranche/destination/coronavirus-die-weltweiten-einreiseverbote-fuer -schweizer / , η πρόσβαση στις 9 Σεπτεμβρίου, 2020.
(8) https://www.rki.de/DE/Content/InfAZ/N/Neuartiges_Coronavirus/Steckbrief.html;jsessionid=D4B40E9464662A936A16377A0FF4F8A4.internet082#doc13776792
https: // doc13776792bodyText : //de.wikipedia.org/wiki/Weltgesundheitsorganisation#Kritik
(10) https://www.rubikon.news/artikel/das-event-201
(11) Κατάσταση: 19 Αυγούστου 2020 https://www.imf.org/en/Topics/imf-and-covid19/COVID-Lending-Tracker
(12)https://www.imf.org/en/About/FAQ/imf-response-to-covid-19#Q1 , Abschnitt «Τι πρέπει να κάνουν οι χώρες για να πληρούν τις προϋποθέσεις για βοήθεια έκτακτης ανάγκης;»
(13) https: // www.imf.org/en/About/FAQ/imf-response-to-covid-19#Q1 .
(14) «Δήλωση του Γενικού Διευθυντή του ΠΟΥ για την Επιτροπή Έκτακτης Ανάγκης του IHR για το Novel Coronavirus (2019-nCoV)», 30. Ιανουάριος 2020, https://www.who.int/dg/speeches/detail/who-director- general-s-statement-on-ihr-emergency-επιτροπή-on-novel-coronavirus- (2019-ncov
(15) Zitiert nach https://www.heise.de/tp/features/Die-Forderungen-des-IWF -Respekt-vor-den-Regeln-der-Marktwirtschaft-erzwingen-4789632.html? Seite = όλα
(16)https://www.bloomberg.com/news/articles/2020-04-02/world-s-virus-crisis-fighters-can-learn-from-greek-tales-of-woe ; https://www.aljazeera.com/news/2020/04/greece-flattened-coronavirus-curve-200407191043404.html
(17) Παρατίθεται από το heise.de , 30 Αυγούστου 2020, https://www.heise.de /tp/features/Corona-Leugnung-in-Griechenland-strafbar-4881977.html
(18) http://www.topontiki.gr/article/401402/i-dioxi-ilektronikoy-egklimatos-esteile-ston-eisaggelea-21 -periptoseis-gia-θεωρίες
(19) https://www.heise.de/tp/features/Corona-Leugnung-in-Griechenland-strafbar-4881977.html
(20) https://de.wikipedia.org/wiki / Πανδημία COVID-19 στην Ελλάδα
(21)https://coronavirus.jhu.edu/region/greece , πρόσβαση στις 31 Αυγούστου 2020.
(22) https://de.wikipedia.org/wiki/Griechenland#Staatshaushalt
(23) https: // uncut-news. ch / 07.19.2020 / η-ΔΝΤ-χορηγείται-Λευκορωσία-μόνο-ένα-δάνειο-under-the-κατάσταση-του-ένα κλείδωμα / ? https://youtu.be/iDRB08Zt6vY
(24) Παρατίθεται από https://nichtohneuns-freiburg.de/bezahlten-die-who-oms-fuer-einen-lockdown-in-italien/
(25) https: // www .br.de / ειδήσεις / Γερμανία-κόσμος / εδώ-δεν-ιοί-Λευκορωσία-αγνοεί-η-πανδημία, RvJ2ZWx
(26) https://www.theafricareport.com/26599/coronavirus-the-miracle-remedy -προγραμματισμένος-από-madagasars-rajoelina / ;https://www.sciencemag.org/news/2020/05/unproven-herbal-remedy-against-covid-19-could-fuel-drug-resistant-malaria-scientists
(27) Abdur Rahman Alfa Shaban: «Ο Τσαντ παίρνει παράδοση της θεραπείας του ιού της Μαδαγασκάρης, COVID-Organics «, Africa News, 10. Mai 2020, https://www.africanews.com/2020/05/14/covid-organics-tanzania-comoros-opt-for-madagascar-virus – θεραπεία / ; Abdur Rahman Alfa Shaban: «Το Κονγκό λαμβάνει δωρεά COVID-Organics από τη Μαδαγασκάρη», Africa News, 6. Mai 2020, https://www.africanews.com/2020/05/06/congo-orders-covid-organics-the- Μαδαγασκάρη-βότανα-θεραπεία / ; https://www.aa.com.tr/en/africa/who-commends-madagascars-fight-against-covid-19/1848550
(28)https://de.news-front.info/2020/05/17/madagaskars-prasident-who-habe-20-millionen-dollar-bestechungsgeld-angeboten-um-das-covid-19-mittel-zu-kontaminieren/
(29) https://www.metropolnews.info/mp461035/der-praesident-von-madagaskar-andry-rajoelina-hat-alle-afrikanischen-nationen-aufgefordert-aus-der-who-auszutreten
(30) https: / /theeagleonline.com.ng/reps-accused-of-receiving-10m-bribe-from-bill-gates-to-pass-bill-speaker-kicks/ ; https://www.premiumtimesng.com/news/more-news/391573-reps-investigate-10-million-bribery-allegation.html ; https://conserer.com/en/2020/05/06/gates-stiftung-10-mio-bestechungsgeld-fuer-impfzwang-in-nigeria/ ;https://www.naturalnews.com/2020-05-20-bill-gates-10-million-bribe-nigerian-children-coronavirus-vaccine-experiments.html ; https://greatgameindia.com/bill-gates-offered-10-million-bribe-for-forced-vaccination-in-nigeria/
(31) https://greatgameindia.com/italian-politician-demand-bill-gates -αύριο-για-εγκλήματα-κατά-ανθρωπότητας /
(32) https://greatgameindia.com/tanzania-kicks-out-who-after-goat-papaya-samples-came-covid-19-positive/ ; https://www.reuters.com/article/us-health-coronavirus-tanzania-idUSKBN22F0KF ; https://deutsch.rt.com/afrika/102207-hier-geht-etwas-vor-sich/
(33)https://www.imf.org/en/News/Articles/2020/06/10/pr20240-tanzania-imf-exuous-board- εγκρίνει-14-3m-debt-relief-under-ccrt
(34) https: //www.imf.org/en/News/Articles/2020/06/10/pr20240-tanzania-imf-exuous-board- εγκρίνει
– 14-3m – debt – relief – under – ccrt (35) https: // www.bbc.com/news/world-africa-52966016
(36) https://www.imf.org/en/Topics/imf-and-covid19/COVID-Lending-Tracker , ενότητα «Υποσαχάρια Αφρική».
(37) https://africa.cgtn.com/2020/07/23/madagascar-split-after-health-minister-requests-international-help-to-fight-covid-19/ ; https://www.bbc.com/news/world-africa-53499803 ;https://www.aa.com.tr/en/africa/madagascar-imposes-lockdown-amid-rise-in-covid-19-cases/1900940 ; https://www.theafricareport.com/33119/coronavirus-why-madagascar-is-back-under-lockdown/
(38) https://www.anamed-edition.com/de/news-indications/a-3 -gegen-corona-pro-und-contra.html , σημεία 5/4, 5/5, 6 και τις πηγές που αναφέρονται εκεί
(39) https://www.bbc.com/news/world-africa-53756752
(40) Από τις 10 Σεπτεμβρίου · https://covid19.who.int
(41) https://de.wikipedia.org/wiki/Madagaskar#Wirtschaft
(42) https://www.imf.org/en/News/Articles/2020/04/ 03 / pr20133-Μαδαγασκάρη-imf-εκτελεστικό συμβούλιο-εγκρίνει-εκταμίευση-προς-διεύθυνση-the-covid-19-πανδημία
(43)https://www.imf.org/en/News/Articles/2020/07/30/pr20275-madagascar-imf-execboard-approves-us-171-9m-disburse-under-rcf-address-covid19
(44) https://www.imf.org/en/Publications/CR/Issues/2020/08/27/Republic-of-Madagascar-Request-for-Disbursement-under-the-Rapid-Credit-Facility-Press-49714
( 45) https://www.imf.org/en/Publications/CR/Issues/2020/08/27/Republic-of-Madagascar-Request-for-Disbursement-under-the-Rapid-Credit-Facility-Press- 49714
(46) https://www.worldbank.org/en/topic/debt/brief/covid-19-debt-service-suspension-initiative
(47) https://www.worldbank.org/en/region/ afr / coronavirus
(48) https://projects.worldbank.org/en/projects-operations/projects-list?searchTerm=covid-19 , σελίδα 7.
(49) https://www.worldbank.org/en/topic/debt/brief/covid-19-debt-service-suspension-initiative
(50) https://www.imf.org/en/Topics/imf -και-covid19 / COVID-Lending-Tracker
(51) https://www.worldbank.org/en/topic/debt/brief/covid-19-debt-service-suspension-initiative
(52) https: // www .worldbank.org / en / search? q = Νεπάλ
(53) https://www.rrh.org.au/journal/article/6240
(54) https://tienphongnews.com/145-hotels-in-vietnam -εγγραφή-προς-εξυπηρέτηση-ως-καραντίνα-στρατόπεδα-15140.html ; https://vovworld.vn/en-US/sunday-show/life-inside-vietnams-armyrun-quarantine-camps-854748.vov ;https://www.reuters.com/article/us-health-coronavirus-vietnam-quarantine/vietnam-quarantines-tens-of-thousands-in-camps-amid-vigorous-attack-on-coronavirus-idUSKBN21D0ZU
(55) https://www.worldbank.org/en/news/press-release/2020/07/30/new-emergency-response-project-will-help-vietnam-cope-with-covid-19
(56) https: //www.imf.org/external/pubs/ft/weo/2014/02/weodata/weorept.aspx ;
(57) https://ukmemories.info/video/eMfEz2iroqVktaY/event-201.html
(58) Το δόγμα σοκ: Η άνοδος του καπιταλισμού καταστροφών (2007); Γερμανικά: Η στρατηγική σοκ: Η άνοδος του καπιταλισμού καταστροφών (2009)
(59) Τζον Πέρκινς: Εξομολογήσεις ενός οικονομικού χτύπου – Στο δρόμο στην υπηρεσία της μαφίας των επιχειρήσεων, Μόναχο 2005.
(60)https://www.spiegel.de/spiegel/print/d-39834834.html
(61) https://www.deutschlandfunkkultur.de/belösungen-eines-economic-hit-man.950.de.html?dram: άρθρο_id = 132801 ; https://www.allmystery.de/themen/pr11877
(62) https://www.sueddeutsche.de/politik/burundi-nkurunziza-tod-1.4932552
(63) https://www.imf.org/en/ Νέα / Άρθρα / 2020/07/20 / pr20265-Μπουρούντι-imf-εκτελεστικό-διοικητικό συμβούλιο-εγκρίνει-us-7-6m-χρέος-ανακούφιση-under-ccrt
(64) Παρατίθεται από https://de.wikipedia.org/ wiki / Belösungen_eines_E Economic_Hit_Man
(65) https://www.spiegel.de/spiegel/print/d-39834834.html
(66) https://taz.de/!579417/
(67)http://fordschool.umich.edu/events/2005/james-garrison-president-state-world-forum
(68) Παρατίθεται από τον Dominique Gradenwitz: «Εξομολογήσεις οικονομικού δολοφόνου», 3sat / Kulturzeit, 22 Μαρτίου 2005.
(69 ) https://www.youtube.com/watch?v=u5pxhSnDr4U
(70) https://www.allmystery.de/themen/pr11877
(71) https://www.t-online.de/nachrichten/ausland /eu/id_88134658/globale-corona-hilfe-eu-geberkonferenz-startet-mit-millionenzusage.html
(72) Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας: «Ετοιμότητα για πανδημία», 2006;
http://web.archive.org/web/20061230201645/www.who.int/csr/disease/influenza/pandemic/en/print.html ; https://www.youtube.com/watch?v=1–c2SBYlMY ;https://www.wissenschaftsladen-dortmund.de/wp-content/uploads/2020/04/2020-03-25-Wodarg-Die-Schweinegrippe.pdf , σελίδα 13.

https://www.rubikon.news/artikel/der-gekaufte-planet

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com