Translate

Οι δορυφόροι απεικονίζουν το μεθάνιο σε όλο τον κόσμο - Διαδραστικός χάρτης


Θέλετε να καταλάβετε τι κάνει το μεθάνιο στην ατμόσφαιρα μας;   news.yahoo.com - 7spymania.com

Ρίξτε μια ματιά στον νέο διαδραστικό παγκόσμιο χάρτη που παράγεται από την εταιρεία GHGSat του Μόντρεαλ.new interactive global map

Το εργαλείο Pulse σας επιτρέπει να μετακινηθείτε σε όλο τον κόσμο για να δείτε πώς οι συγκεντρώσεις του ισχυρού αερίου του θερμοκηπίου ποικίλλουν στο χώρο και το χρόνο.

Από τα ψηλά πάνω από τα πεδία πετρελαίου και φυσικού αερίου στις νοτιοδυτικές Ηνωμένες Πολιτείες, μέχρι τα φυσικά αυξημένα επίπεδα στις περιοχές του permafrost κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Ο χάρτης δείχνει τους μηνιαίους μέσους όρους που, σύμφωνα με την GHGSat, θα ενημερώνεται κάθε εβδομάδα.

Το Pulse συνδυάζει τα εστιασμένα δεδομένα από τα δύο μικρά διαστημόπλοια ανίχνευσης μεθανίου της εταιρείας με τις παρατηρήσεις ευρείας περιοχής από την αποστολή Sentinel-5P της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Διαστήματος και το Sentinel-5P Tropomi.

Το καναδικό ζεύγος συνηθίζει να "συντονίζει" τις ευρωπαϊκές ανιχνεύσεις, έτσι ώστε ο χάρτης να μπορεί να εμφανίζει συγκεντρώσεις σε κλίμακα πλέγματος 2 χλμ. Έως 2 χλμ. 

Κεντράρετε τον χάρτη πάνω από τη νότια Κίνα και μπορείτε να δείτε την επίδραση που έχει ο στόλος των σταθμών παραγωγής ενέργειας με καύση άνθρακα στη χώρα.

Μεταβείτε στη βόρεια Ιταλία και δείτε πώς τα βουνά των Δολομιτών παγιδεύουν το μεθάνιο στην κοιλάδα Po, καθώς κάνουν όλους τους ρύπους που προέρχονται από αυτόν τον βιομηχανικό τομέα του έθνους.

Όπως το διοξείδιο του άνθρακα (CO2), το μεθάνιο (CH4) αυξάνεται στην ατμόσφαιρα. Η παγκόσμια μέση μηνιαία τάση είναι τώρα πάνω από 1.876 μέρη ανά δισεκατομμύριο The globally averaged monthly trend 

Αρκετά γιατί το μεθάνιο ανεβαίνει τόσο γρήγορα όσο δεν είναι πλήρως κατανοητό.

Οι εκπομπές που σχετίζονται με τη χρήση ορυκτών καυσίμων είναι προφανώς ένας σημαντικός παράγοντας, αλλά υπάρχουν πολλές φυσικές πηγές αερίου που απαιτούν και μια πληρέστερη εξήγηση.

Αυτό που είναι σίγουρο, ωστόσο, είναι ότι η άνοδος δεν μπορεί να παραμείνει ανεξέλεγκτη.

Το δυναμικό υπερθέρμανσης του μεθανίουMethane's global warming potential  είναι 30 φορές μεγαλύτερο από το διοξείδιο του άνθρακα για μια χρονική περίοδο 100 ετών, επομένως είναι επιτακτική ανάγκη να περιοριστούν ή να περιοριστούν οι περιττές απελευθερώσεις.

news.yahoo.com - 7spymania.com

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com