Translate

5G-Αξιωματούχοι της διοίκησης ανησυχούν από την ώθηση του Λευκού Οίκου για τη γρήγορη μεταβίβαση της προσοδοφόρας σύμβασης του φάσματος 5G...

7spymania.com - cnn.com
 Ουάσινγκτον (CNN)  -  Ανώτεροι αξιωματούχοι σε διάφορα τμήματα και υπηρεσίες της διοίκησης του Trump λένε στο CNN ότι ανησυχούν για την πίεση του Λευκού Οίκου να παραχωρήσει αυτό που ουσιαστικά θα ήταν σύμβαση χωρίς προσφορά για την εκμίσθωση του φάσματος των τμημάτων του Υπουργείου Άμυνας - premium real estate για την ακμάζουσα και κερδοφόρα αγορά 5G - στη Rivada Networks, μια εταιρεία στην οποία οι εξέχοντες Ρεπουμπλικάνοι και οι υποστηρικτές του Προέδρου Donald Trump έχουν επενδύσεις.

Στα τέλη Σεπτεμβρίου, ο γερουσιαστής John Thune, Ρεπουμπλικανός της Νότιας Ντακότα, μαζί με 18 άλλους γερουσιαστές του GOP, διαμαρτυρήθηκαν για οποιαδήποτε πιθανή κίνηση που δεν θα "βασίζεται στην ιδιωτική βιομηχανία και τις δυνάμεις της αγοράς για την προώθηση πολλαπλών δικτύων 5G που βασίζονται σε εγκαταστάσεις" αλλά μάλλον τώρα πιέζουν προς "εθνικοποίηση του 5G και πειραματισμό με μη δοκιμασμένα μοντέλα για ανάπτυξη 5G." 

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ενέργειας και Εμπορίου της Βουλής, Frank Pallone Jr., Δημοκρατικός του Νιου Τζέρσεϋ και ο πρόεδρος της σχετικής υποεπιτροπής, ο εκπρόσωπος Mike Doyle, Δημοκρατικός της Πενσυλβανίας, ζήτησαν πρόσφατα περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το εάν "ο Λευκός Οίκος έχει δώσει εντολή στο DoD αμέσως σε μια Αίτηση για Πρόταση («RFP») για να προχωρήσουμε προς ένα εθνικό δίκτυο 5G. "

Πηγές λένε στο CNN ότι ο Τραμπ ενθαρρύνθηκε να βοηθήσει τη Rivada από τον σχολιαστή της Fox News και τον βετεράνο στρατηγικό GOP Karl Rove, λομπίστη και επενδυτή στη Rivada.

Νωρίτερα φέτος, ο Meadows ζήτησε από την ηγεσία του Πενταγώνου να εξετάσει τι θα μπορούσε να γίνει για να ελευθερώσει μέρος αυτού του φάσματος 5G για δημοπρασία από την FCC, και η αρχηγός πληροφοριών Dana Deasy ανατέθηκε στο έργο, σύμφωνα με πηγές.

Διακυβεύονται ανείπωτα δισεκατομμύρια. Μια κυβερνητική δημοπρασία φάσματος 70 megahertz τον Αύγουστο ξεπέρασε τα 4,5 δισεκατομμύρια δολάρια. Η προσφορά Rivada θα ήταν για 350 megahertz φάσματος - πέντε φορές αυτό το ποσό.

Μια πιο καλοήθης ερμηνεία μπορεί να είναι ότι ο Πρόεδρος Donald Trump και ο Meadows επικεντρώνονται στο να διαδίδονται δίκτυα 5G τόσο γρήγορα και με ασφάλεια σε όλες τις ΗΠΑ και έχουν απογοητευτεί με τα χρονοδιαγράμματα και τη γραφειοκρατία της Πενταγώνου και της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Επικοινωνιών.

Ο κορυφαίος οικονομικός σύμβουλος του Τραμπ, Larry Kudlow, υποστηρίζει οτιδήποτε άλλο εκτός από τον ανταγωνισμό της ελεύθερης αγοράς για το φάσμα των μεσαίων ζωνών, το οποίο θεωρείται ιδανικό για 5G επειδή μπορεί να μεταφέρει πολλά δεδομένα, ενώ ταξιδεύει επίσης σε σημαντικές αποστάσεις. Για χρόνια, ο Τραμπ φαινόταν να συμφωνεί με τον Κούντλοου. Ωστόσο, κάτι άλλαξε ήρθε η ώρα των εκλογών, λένε πηγές στο CNN και ο Πρόεδρος άρχισε να πιέζει τους Meadows να βοηθήσουν τη Ριβάντα.

Ακόμα κι αν το Πεντάγωνο είχε την εξουσία να το κάνει αυτό, και δεν είχε αμφιβολίες να το κάνει με μη ανταγωνιστικό τρόπο, πηγές λένε ότι οι αξιωματούχοι του Πενταγώνου δεν είναι σίγουροι ότι η εταιρεία Ριβάντα έχει τη δυνατότητα να μισθώσει το φάσμα για εμπορική χρήση, διατηρώντας παράλληλα την ικανότητα του αμερικανικού στρατού να χρησιμοποιεί το φάσμα για στρατιωτικές ασκήσεις και την άμυνα της χώρας.

Οι αξιωματούχοι της Rivada είναι δημόσια σίγουροι για την ικανότητά τους να κάνουν και τα δύο. Αλλά αυτή η εμπιστοσύνη δεν μοιράζεται πολλοί βασικοί παίκτες σε αυτήν τη διαδικασία. Ένας αξιωματούχος του Πενταγώνου δήλωσε στο CNN ότι, ενώ η Rivada πιστεύει ότι έχει την καλύτερη λύση για να μοιραστεί το φάσμα, το Πεντάγωνο δεν έχει ελέγξει αυτόν τον ισχυρισμό, οπότε θα ήταν πρόωρο να ζητήσουμε από την εταιρεία ένα RFP, το οποίο θα ήταν "απόλυτο ορυχείο χρυσού" εάν απονεμηθεί, είπε ο αξιωματούχος.

Όταν ρωτήθηκε άμεσα για ένα σχόλιο σχετικά με το συναγερμό ότι ο Λευκός Οίκος πιέζει αξιωματούχους να προσφέρουν στη Ριβάντα το RFP, ένας αξιωματούχος του Λευκού Οίκου δήλωσε στο CNN ότι "ο Λευκός Οίκος δεν έχει λάβει θέση υπέρ οποιασδήποτε εταιρείας έναντι άλλης όσον αφορά το φάσμα 5G" και επέμεινε ότι "οι συνομιλίες βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά εξακολουθούν να είναι προ-αποφασιστικές. Ανεξάρτητα, όποια απόφαση και αν ληφθεί τελικά θα είναι αποτέλεσμα του καλύτερου κόστους / οφέλους για τον φορολογούμενο, όχι για πολιτικούς λόγους".

Το Πεντάγωνο αρνήθηκε να σχολιάσει.

Ένας εκπρόσωπος της Rivada αρνείται ότι η εταιρεία επιδιώκει ένα μη ανταγωνιστικό RFP. "Απολύτως όχι", δήλωσε στο CNN ο εκπρόσωπος της Rivada, Brian Carney. «Πάντα υποστηρίζαμε μια ανταγωνιστική διαδικασία».

7spymania.com με πληροφορίες από cnn.com

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com