Translate

Ο επικεφαλής του διαστημικού γραφείου της Ρωσίας δηλώνει την Αφροδίτη ως «ρωσικό πλανήτη»

   

CBSNEWS.COM -  7spymania.com   Μόσχα - Εάν υπάρχει ζωή στη Αφροδίτη, μπορεί να θέλει να αρχίσει να μαθαίνει ρωσικά. Το αφεντικό της κυβερνητικής διαστημικής υπηρεσίας της Ρωσίας το έχει ισχυριστεί ως «ρωσικό πλανήτη».

Ο τολμηρός εδαφικός ισχυρισμός έρχεται στα τακούνια της επιστημονικής έρευνας που υποδηλώνει ότι η ζωή θα μπορούσε να υπάρχει στον ουράνιο γείτονα της Γης, τον δεύτερο πλανήτη από τον ήλιο.

Ο επικεφαλής του Ρόσμοσμου Ντμίτρι Ρόγκοζιν, ο οποίος είναι γνωστός για την υποστήριξη μη συμβατικών επιστημονικών απόψεων - και για συχνά σαρκαστική αντιδυτική ρητορική - είπε αυτή την εβδομάδα ότι η Ρωσία θέλει να στείλει τη δική της αποστολή στην Αφροδίτη, εκτός από μια ήδη προτεινόμενη κοινή επιχείρηση με τις Ηνωμένες Πολιτείες που ονομάζεται "Venera-D."

"Πιστεύουμε ότι η Αφροδίτη είναι ένας ρωσικός πλανήτης, οπότε δεν πρέπει να μείνουμε πίσω", δήλωσε ο Ρογκοζίν, πρώην αναπληρωτής πρωθυπουργός, σε δημοσιογράφους την Τρίτη. Σημείωσε ότι η Σοβιετική Ένωση ήταν «η πρώτη και η μόνη» που προσγειώθηκε ένα διαστημικό σκάφος στην Αφροδίτη.

RUSSIA-SPACE-POLITICS

Russian President Vladimir Putin (C) and state space corporation Roscosmos head Dmitry Rogozin (L) listen to Director of Russian rocket engine manufacturer NPO Energomash Igor Arbuzov in Khimki, outside Moscow April 12, 2019. ALEXEY NIKOLSKY/AFP/GETTY                                

"Το διαστημικό σκάφος συγκέντρωσε πληροφορίες για τον πλανήτη - είναι σαν κόλαση εκεί", είπε σε παρατηρήσεις που ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων Tass.

Η έρευνα που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα στο περιοδικό Nature Astronomy αναφέρει λεπτομερώς την ανακάλυψη Βρετανών και Αμερικανών επιστημόνων σχετικά με το αέριο φωσφίνης στα σύννεφα γύρω από την Αφροδίτη, που θεωρείται πιθανό σημάδι ζωής στον πλανήτη.

Η ατμόσφαιρα της Αφροδίτης αποτελείται σχεδόν εξ ολοκλήρου από διοξείδιο του άνθρακα και θεωρείται ο πιο καυτός πλανήτης στο ηλιακό μας σύστημα.

Η νέα μελέτη ανανέωσε το δημόσιο ενδιαφέρον για την Αφροδίτη, πιθανότατα ώθησε τον αρχηγό του Ρόσκοσμου να υπενθυμίσει στον κόσμο τα επιτεύγματα της πρώην Σοβιετικής Ένωσης στην πρώιμη εξερεύνηση του διαστήματος.

Το Mariner 2 της NASA έγινε το πρώτο διαστημικό σκάφος που πέταξε από την Αφροδίτη και μέτρησε την ακραία θερμοκρασία του το 1962. Η Σοβιετική Ένωση ξεκίνησε αρκετά διαστημόπλοια "Venera" και το 1970 το Venera 7 έγινε το πρώτο διαστημικό σκάφος που έκανε μια επιτυχημένη μαλακή προσγείωση στον πλανήτη. έλιωσε μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.

Ο διάδοχός του Venera 9 πήρε την πρώτη εικόνα, και τη μόνη μέχρι σήμερα, της επιφάνειας της Αφροδίτης από την προοπτική του εδάφους.

"Το τεράστιο χάσμα μεταξύ της Σοβιετικής Ένωσης και των ανταγωνιστών της στην έρευνα της Αφροδίτης συνέβαλε στο γεγονός ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες ονόμασαν την Αφροδίτη" τον σοβιετικό πλανήτη ", έγραψε η διαστημική υπηρεσία στην ιστοσελίδα της την Τρίτη.

Λίγο μετά τη δημοσίευση της μελέτης αυτήν την εβδομάδα, το πρόγραμμα Breakthrough Initiatives, υποστηριζόμενο από τον Ρώσο γεννημένο δισεκατομμυριούχο Yuri Milner, ανακοίνωσε ότι θα χρηματοδοτήσει μια μελέτη για την πιθανότητα πρωτόγονης ζωής στα σύννεφα της Αφροδίτης, με επικεφαλής τη Sara Seager από το Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης Τεχνολογία.

Τον περασμένο μήνα, ο Rogozin δήλωσε την Αφροδίτη "πιο ενδιαφέρουσα από τον Άρη", υποδηλώνοντας ότι η μελέτη του πλανήτη θα μπορούσε να βοηθήσει τους επιστήμονες να κατανοήσουν πώς να αντιμετωπίσουν την κλιματική αλλαγή στη Γη.            CBSNEWS.COM -  7SPYMANIA.COM 

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com