Translate

Εντοπίστηκε φωσφίνη στην ατμόσφαιρα της Αφροδίτης - Ένας δείκτης πιθανής ζωής;


nasawatch.com - 7spymania.com         "Μια διεθνής ομάδα αστρονόμων, με επικεφαλής την καθηγήτρια Jane Greaves του Πανεπιστημίου του Κάρντιφ, ανακοίνωσε σήμερα την ανακάλυψη ενός σπάνιου μορίου - φωσφίνης - στα σύννεφα της Αφροδίτης. Στη Γη, αυτό το αέριο παράγεται μόνο βιομηχανικά ή από μικρόβια που ευδοκιμούν σε

οξυγόνο - ελεύθερα περιβάλλοντα. Οι αστρονόμοι έχουν υποθέσει εδώ και δεκαετίες ότι τα υψηλά σύννεφα στην Αφροδίτη θα μπορούσαν να προσφέρουν ένα σπίτι για μικρόβια - που επιπλέουν χωρίς την καύση της επιφάνειας, αλλά πρέπει να ανέχονται πολύ υψηλή οξύτητα. Η ανίχνευση μορίων φωσφίνης, τα οποία αποτελούνται από υδρογόνο και φώσφορο, θα μπορούσε να δείξει αυτήν την εξωγήινη «εναέρια» ζωή. Η νέα ανακάλυψη περιγράφεται σε ένα έγγραφο στο Nature Astronomy.

 Ενημέρωση του Keith στις 14 Σεπτεμβρίου: Προφανώς το RAS έχει αλλάξει γνώμη για το πώς πρόκειται να κάνει τη μεγάλη ανακοίνωσή τους και μια ζωντανή ροή θα παρουσιαστεί στις 11:00 π.μ. EDT εδώ: https://www.youtube.com/watch?v = 5IIj3e5BFp0

 Σημείωση του Keith 13 Σεπτεμβρίου 18:32 μμ: Υπάρχει ένα μεγάλο δελτίο τύπου που θα κυκλοφορήσει αύριο (Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου) το πρωί στη Βασιλική Αστρονομική Εταιρεία. Θέλουν να γνωρίζετε τα μεγάλα νέα της. Το δελτίο τύπου έχει εκδοθεί εκ των προτέρων σε ορισμένους δημοσιογράφους υπό απαγόρευση - αλλά όχι σε άλλους (όπως εμάς). Δεν έχουμε δει το δελτίο τύπου. Ωστόσο, σύμφωνα με αρκετές πηγές που γνωρίζουν τις λεπτομέρειες της ανακοίνωσης (που δεν βρίσκονται σε εμπάργκο), η φωσφίνη ανακαλύφθηκε στην ατμόσφαιρα της Αφροδίτης. Η παρουσία του υποδηλώνει - υποδηλώνει - κάποια περίεργη χημεία που συμβαίνει αφού η φωσφίνη είναι κάτι που θα περίμενε κανείς να δει μόνο εάν εμπλέκεται η ζωή (όπως το ξέρουμε).

Η παρουσία φωσφίνης θεωρείται από πολλούς αστροβιολόγους ως «βιογραφία» δηλ. Δείκτης της πιθανής παρουσίας ζωής. Η ανίχνευση έγινε από τη σειρά Atacama (ALMA) που βρίσκεται στη Χιλή και το τηλεσκόπιο James Clerk Maxwell που βρίσκεται στη Χαβάη. Η ερευνητική ομάδα περιλαμβάνει μέλη από το Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ, το Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης και το Πανεπιστήμιο του Κάρντιφ. Ένα έγγραφο θα εμφανιστεί στο τεύχος της 14ης Σεπτεμβρίου του Nature Astronomy.

Από όσα μας λένε, οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι αβιοτικοί μηχανισμοί (δηλαδή αυτοί που δεν περιλαμβάνουν ζωή) που μπορεί να παράγουν φωσφίνη δεν μπορούν να εξηγήσουν τη μεγάλη ποσότητα που έχουν ανιχνεύσει. Η φωσφίνη έχει ανιχνευθεί στην περιοχή στην ατμόσφαιρα της Αφροδίτης που θεωρείται από ορισμένους ότι είναι δυνητικά κατοικήσιμη. Όσον αφορά το περιστατικό που έθεσαν οι ερευνητές σε αυτό, θα πρέπει να περιμένουμε δημοσιογράφους που έχουν το δελτίο τύπου ή τους επιτρέπεται να συμμετάσχουν στη συνέντευξη τύπου Zoom αύριο στις 15:00 GMT για να μας ενημερώσουν.

 Ενημέρωση EDT του Keith στις 11:19 μ.μ.: Αυτό το βίντεο μόλις εμφανίστηκε στο διαδίκτυο. Προφανώς κάποιος το πήρε από το MIT και το δημοσίευσε στον ιστότοπό του - με έναν κάπως παραπλανητικό τίτλο.

nasawatch.com - 7spymania.com

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com