Translate

Οι δοκιμές ταχύτητας του Starlink(5G) μπορεί να φαίνονται εντυπωσιακές, αλλά οι ειδικοί λένε ότι το έργο του δορυφορικού Διαδικτύου του SpaceX είναι απίθανο να κερδίσει ομοσπονδιακές επιδοτήσεις

spacex starlink user terminal phased array consumer satellite internet dish ufo on a stick roof website bi 00001

SpaceX founder Elon Musk has called Starlink user-terminal stations "UFOs on a stick,." 
SpaceX
businessinsider.com -  7spymania.com       Τα πρώτα διαθέσιμα στο κοινό δεδομένα απόδοσης για το Starlink, από το νέο στόλο δορυφόρων που στέλνουν η/μ σήματα δεδομένων στο Διαδίκτυο, δεν εντυπωσιάζουν όλους.

Στα μέσα Αυγούστου, οι χρήστες του Reddit με την ονομασία r / Starlink άρχισαν να δημοσιεύουν συνδέσμους για τα πρώτα τέτοια αποτελέσματα, που φιλοξενούνται από τον ιστότοπο δοκιμών σύνδεσης στο διαδίκτυο Speedtest.com. Το Speedtest ανωνυμοποιεί τα αποτελέσματα των δοκιμών και τα εμφανίζει σε μια κρυφή σελίδα, αλλά οι χρήστες μπορούν να μοιραστούν συνδέσμους μαζί τους για να δουν άλλοι - πιθανότατα παραβιάζουν συμφωνίες μη αποκάλυψης με το SpaceX.

spacex starlink satellite internet ookla speedtest speed test results bandwidth upload download ping july august 2020

Ένα δείγμα ανώνυμων αποτελεσμάτων Speedtest για τη δορυφορική διαδικτυακή beta Starlink της SpaceX από τα τέλη Ιουλίου έως τις αρχές Αυγούστου 2020. Speedtest.com/Ookla μέσω Reddit

Τα αποτελέσματα έδειξαν ταχύτητες λήψης που κυμαίνονται από 35-60 megabit ανά δευτερόλεπτο και ταχύτητες μεταφόρτωσης που κυμαίνονται από 5-18 Mbps. Αναγνώσεις για pings - μια μέτρηση λανθάνουσας κατάστασης για το πόσο καιρό χρειάζεται η μετάβαση δεδομένων από και προς τον υπολογιστή ενός χρήστη σε έναν διακομιστή στο Διαδίκτυο - όλα  κάτω από 100 χιλιοστά του δευτερολέπτου. (Η Ookla, η οποία τρέχει το Speedtest, είπε στο Business Insider τα αποτελέσματα που μοιραστήκαμε "όλα φαίνεται να είναι νόμιμα.")

"Αυτό είναι χαίρομαι. Ειλικρινά είμαι πολύ εντυπωσιασμένος", έγραψε ένας χρήστης του Reddit σε απάντηση.

«Θα έδινα το αριστερό μου παξιμάδι (sic) για οποιαδήποτε από αυτές τις ταχύτητες», είπε ένας άλλος.

Ενώ οι αριθμοί εντυπωσίασαν μερικούς που δεν έχουν πρόσβαση σε ευρυζωνική υπηρεσία, οι ειδικοί δήλωσαν πρόσφατα στο Business Insider ότι δεν φαίνεται να είναι φανταστικά νέα για το SpaceX, που ιδρύθηκε από τον Elon Musk το 2002.

Δεδομένων των εκτεταμένων προσπαθειών πίεσης, η SpaceX πιθανότατα χρησιμοποιεί το Starlink για να ανταγωνιστεί για μια μεγάλη ομάδα επιδοτήσεων της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Επικοινωνιών αυτό το φθινόπωρο, που ονομάζεται Rural Digital Opportunity Fund. (Η FCC αρνήθηκε να μοιραστεί μια λίστα συμμετεχόντων και η SpaceX δεν αναγνώρισε τα ερωτήματα του Business Insider.)

Ο στόχος του νέου διφασικού προγράμματος 20,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων είναι η παροχή υψηλής ταχύτητας, χαμηλής καθυστέρησης πρόσβασης στο διαδίκτυο σε τμήματα της αγροτικής Αμερικής χωρίς ευρυζωνική υπηρεσία, την οποία η FCC ορίζει ως τουλάχιστον 25 Mbps και 3 Mbps ταχύτητες μεταφόρτωσης. Το πρακτορείο το θεωρεί αρκετά γρήγορο για τηλεργασία, σχολική εργασία ή ροή βίντεο 4K, για παράδειγμα.

Η FCC σκοπεύει να πληρώσει έως και 16 δισεκατομμύρια δολάρια αυτό το φθινόπωρο σε αυτούς τους παρόχους που μπορούν να προσφέρουν την καλύτερη ευρυζωνική πρόσβαση στις περισσότερες περιοχές με το χαμηλότερο κόστος.

Το Starlink πάει με αναβολή για τις επιδοτήσεις, καθώς η κάλυψή του, σύμφωνα με τον Musk, θα έφτανε τελικά σχεδόν οπουδήποτε στη Γη και θα υπερέβαινε κατά πολύ την ταχύτητα και την καθυστέρηση παλαιότερων δορυφορικών στόλων. Φαίνεται επίσης ότι καθαρίζει σημαντικά όρια εύρους ζώνης FCC και δεν έχει καθυστέρηση μεγαλύτερη από 100 χιλιοστά του δευτερολέπτου, οδηγώντας έναν ιστότοπο να ισχυριστεί ότι "μοιάζει πολύ με την" αποστολή που ολοκληρώθηκε "για το SpaceX."

Ωστόσο, οι κανόνες του προγράμματος στοιβάζουν το κατάστρωμα έναντι δορυφορικών συστημάτων.

"Υποθέτω, κοιτάζοντας τους αριθμούς, είναι ότι οι δορυφόροι δεν κερδίζουν τίποτα", δήλωσε ο Μπλερ Λεβίν, αναλυτής τηλεπικοινωνιακών πολιτικών, μη κάτοικος του Brookings Institution και πρώην επικεφαλής του προσωπικού της FCC, στο Business Insider.

Επιπλέον, οι ειδικοί των τηλεπικοινωνιών ανέμεναν να δουν υψηλότερες επιδόσεις εκτός του δικτύου, ακόμη και στη φάση beta. «Είναι πολύ ανησυχητικό το ότι παίρνετε αυτά τα ποσοστά δεδομένων τόσο νωρίς στο παιχνίδι», δήλωσε ο Shrihari Pandit, μηχανικός φωτονικής και διευθύνων σύμβουλος της Stealth Communications, που παρέχει πρόσβαση στο Διαδίκτυο σε επιχειρήσεις της Νέας Υόρκης και ερευνά νέες τεχνολογίες υποδομής διαδικτύου. Γνώστης. "Υποψιάζομαι ότι θα έπρεπε να είναι λίγο υψηλότερο από ό, τι είναι, ας πούμε μερικές εκατοντάδες megabit ανά δευτερόλεπτο."

Στο πλαίσιο της πολιτικής της FCC και τις προοπτικές υποβολής προσφορών για αυτές τις επιδοτήσεις, ο Ernesto Falcon, ανώτερος νομοθετικός σύμβουλος στο Electronic Frontier Foundation, ο οποίος επικεντρώνεται στην ευρυζωνική πρόσβαση και τις πολιτικές ανταγωνισμού, δήλωσε στο Business Insider ότι "δεν είναι καλό" να δούμε τέτοια αποτελέσματα απόδοσης .

Οι συνδρομητές μπορούν να έχουν πρόσβαση στην πλήρη ιστορία μας σχετικά με το γιατί το SpaceX μπορεί να μην κερδίσει επιδοτήσεις FCC, ποιος μπορεί να τους κερδίσει και πώς θα μπορούσαν να λειτουργήσουν τα πράγματα για το SpaceX μακροπρόθεσμα.

businessinsider.com -  7spymania.com  

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com