Translate

Ο αστεροειδής μεγέθους φορτηγού πέταξε σε μικρή απόσταση από τη Γη την Κυριακή και η NASA δεν το είδε

 Ο αστεροειδής, γνωστός ως 2020 QG, πέταξε πέρα από τη Γη από την κατεύθυνση του ήλιου την Κυριακή

Η NASA μπορεί να έχει ενημερώσει το σχέδιό της για την προστασία του πλανήτη από αστεροειδείς επιθέσεις, αλλά ένας διαστημικός βράχος το μέγεθος ενός φορτηγού παραλαβής πέρασε τον πλανήτη σε απόσταση περίπου 1.830 μιλίων την Κυριακή, το πλησιέστερο που καταγράφηκε ποτέ.

Και το διαστημικό πρακτορείο δεν το είδε παρά αφού συνέβη.

Ο αστεροειδής, γνωστός ως 2020 QG (παλαιότερα γνωστός ως ZTF0DxQ), πέταξε πέρα από τη Γη από την κατεύθυνση του ήλιου, σύμφωνα με το Business Insider, το οποίο ανέφερε για πρώτη φορά τα νέα. Το ειδησεογραφικό πρακτορείο ανέφερε ένα tweet από τον ερασιτέχνη αστρονόμο Tony Dunn.

«Ο αστεροειδής ZTF0DxQ που ανακαλύφθηκε πρόσφατα πέρασε χθες λιγότερο από 1/4 της διαμέτρου της Γης, καθιστώντας το το πιο γνωστό flyby που δεν έπληξε τον πλανήτη μας», έγραψε ο Dunn, ο οποίος είναι επίσης ο δημιουργός του orbitsimulator.com.


Το αντικείμενο εντοπίστηκε περίπου έξι ώρες αφότου πέταξε πέρα ​​από το νότιο ημισφαίριο της Γης με ταχύτητα 27.600 μίλια / ώρα, δήλωσε στο Paul News, στο κέντρο ειδήσεων ο κ. Paul Chodas, διευθυντής του Κέντρου Αντικειμένων της Γης της NASA. "Δεν το είδαμε να έρχεται."

Το 2020 QG θεωρείται ένα αντικείμενο κοντά στη γη (NEO), δεδομένης της εγγύτητάς του με τη Γη. Ωστόσο, δεδομένου του μεγέθους του (μεταξύ 6 πόδια και 18 πόδια πλάτος), δεν θεωρείται "δυνητικά επικίνδυνο" NEO και πιθανότατα θα είχε διαλυθεί στην ατμόσφαιρα

Το μέγεθος του αντικειμένου εκτιμήθηκε από το Αστρονομικό Παρατηρητήριο Sormano.

Τα «δυνητικά επικίνδυνα» NEO ορίζονται ως διαστημικά αντικείμενα που βρίσκονται εντός 0,05 αστρονομικών μονάδων και έχουν διάμετρο μεγαλύτερη από 460 πόδια, σύμφωνα με τη NASA. Σύμφωνα με μια έκθεση του 2018 που συντάχθηκε από το Planetary.org, υπάρχουν περισσότερα από 18.000 NEO.

Δεν είναι η πρώτη φορά στην πρόσφατη μνήμη που η NASA έχασε ένα NEO παρόμοιο με το 2020 QG. Τον Φεβρουάριο, ερευνητές στις Κάτω Χώρες ανακάλυψαν 11 "δυνητικά επικίνδυνα αντικείμενα" που δεν περιλαμβάνονται στη λίστα "δυνητικά επικίνδυνων" αντικειμένων της Γης της NASA, χρησιμοποιώντας προηγμένη τεχνητή νοημοσύνη.

Η NASA παρουσίασε ένα σχέδιο 20 σελίδων το 2018 που περιγράφει λεπτομερώς τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουν οι ΗΠΑ για να είναι καλύτερα προετοιμασμένα για NEO, όπως αστεροειδείς και κομήτες που βρίσκονται εντός 30 εκατομμυρίων μιλίων από τον πλανήτη.

Μια πρόσφατη έρευνα έδειξε ότι οι Αμερικανοί προτιμούν ένα διαστημικό πρόγραμμα που εστιάζει σε πιθανές αστεροειδείς επιπτώσεις από την αποστολή ανθρώπων πίσω στο φεγγάρι ή στον Άρη.

Τον Απρίλιο του 2019, η NASA ανέθεσε συμβόλαιο 69 εκατομμυρίων δολαρίων στην SpaceX, την εταιρεία εξερεύνησης του διαστήματος με επικεφαλής τον Elon Musk, για να τη βοηθήσει στην εκτροπή αστεροειδών μέσω της αποστολής DART.

Ο διαχειριστής της NASA, Jim Bridenstine, δήλωσε τον Απρίλιο του 2019 ότι μια αστεροειδής απεργία δεν είναι κάτι που πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη και ίσως είναι η μεγαλύτερη απειλή της Γης. 

foxnews.com - 7spymania.blogspot.com

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com