Translate

Λεπτομέρειες σχετικά με το SpaceX Starlink beta (5G) και την έναρξη του προγράμματος το φθινόπωρο


Καθώς η SpaceX ετοιμάζει δοκιμές beta για την ευρυζωνική υπηρεσία Starlink, οι χρήστες του Διαδικτύου έχουν ψάξει στον ιστότοπο του Starlink και βρήκαν νέες λεπτομέρειες σχετικά με τις επερχόμενες δοκιμές beta και τις εικόνες των τερματικών χρηστών που θα εγκατασταθούν εκτός των σπιτιών των πελατών.
Οι χρήστες του Reddit χθες δήλωσαν ότι έκαναν κάποια εξόρυξη δεδομένων στον ιστότοπο και τον κύριο ιστότοπο υποστήριξης Starlink, αποκαλύπτοντας ένα FAQ σχετικά με τις δοκιμές beta, τους όρους υπηρεσίας και τις εικόνες του δορυφορικού πιάτου από διαφορετικές οπτικές γωνίες.


Ο Διευθύνων Σύμβουλος της SpaceX Elon Musk έγραψε στο Twitter χθες το βράδυ ότι η τελευταία έκδοση του πιάτου (που ονομάζεται επίσης τερματικό χρήστη) φαίνεται ελαφρώς διαφορετική από αυτή που φαίνεται στις φωτογραφίες. "Μικρή σημείωση: το μάνδαλο στη θέση κοντά στη βάση έχει φύγει και το καλώδιο Ethernet που τροφοδοτείται είναι λιγότερο ενοχλητικό στην έκδοση παραγωγής", έγραψε ο Musk.

Ο Musk είχε περιγράψει προηγουμένως το τερματικό ως "UFO on stick". Η SpaceX έλαβε την έγκριση της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Επικοινωνιών για την ανάπτυξη 1 εκατομμυρίου από αυτές. Το μέγεθος του τερματικού είναι 0,48 μέτρα (σχεδόν 19 ίντσες), σύμφωνα με ένα αρχείο FCC.

Beta τεστ
Η SpaceX ενημέρωσε πρόσφατα τον ιστότοπο Starlink με μια φόρμα την οποία μπορείτε να συμπληρώσετε για να "λάβετε ενημερώσεις σχετικά με τις ειδήσεις Starlink και τη διαθεσιμότητα υπηρεσιών στην περιοχή σας". Οι δημόσιες δοκιμές beta αναμένεται να ξεκινήσουν το φθινόπωρο.

Το Starlink FAQ που δημοσιεύτηκε στο Reddit αναφέρει ότι "Το Starlink Beta θα ξεκινήσει στις Βόρειες Ηνωμένες Πολιτείες και στον χαμηλότερο [δηλ. Νότιο] Καναδά, με εκείνους που ζουν σε αγροτικές και / ή απομακρυσμένες κοινότητες στην πολιτεία της Ουάσιγκτον. Η πρόσβαση στο πρόγραμμα Starlink Beta θα είναι καθοδηγείται από την τοποθεσία του χρήστη καθώς και από τον αριθμό των χρηστών σε κοντινές περιοχές. "


ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΑΝΑΓΝΩΣΗ
Το SpaceX λαμβάνει άδεια FCC για 1 εκατομμύριο τερματικά δορυφορικών ευρυζωνικών χρηστών
Περιγράφοντας το τρέχον δορυφορικό δίκτυο και την ανάγκη για δοκιμαστές beta να έχουν μια καθαρή θέα του ουρανού από τα σπίτια τους, το FAQ λέει, "Το σύστημα Starlink αποτελείται σήμερα από περίπου 600 δορυφόρους σε τροχιά γύρω από τη Γη που μπορούν να παρέχουν υπηρεσίες Διαδικτύου σε πολύ συγκεκριμένο εύρος — μεταξύ 44 και 52 μοιρών γεωγραφικό πλάτος. Το πιάτο σας Starlink απαιτεί καθαρή θέα στον Βόρειο ουρανό για επικοινωνία με τους δορυφόρους Starlink. Χωρίς την καθαρή προβολή, το πιάτο Starlink δεν μπορεί να κάνει καλή σύνδεση και η υπηρεσία σας θα είναι εξαιρετικά Φτωχός."

Σε ένα άλλο tweet χθες, ο Musk σημείωσε ότι "το τερματικό Starlink έχει κινητήρες αυτοπροσανατολισμού για βέλτιστη γωνία προβολής", εξαλείφοντας την ανάγκη για έναν εξειδικευμένο εγκαταστάτη. Ο τερματικός σταθμός μπορεί να τοποθετηθεί "σε κήπο, σε στέγη, τραπέζι, σχεδόν οπουδήποτε, αρκεί να έχει μεγάλη θέα στον ουρανό", έγραψε ο Musk. Έγραψε επίσης ότι μόλις η υπηρεσία είναι διαθέσιμη, "θα χρειαστεί λιγότερο από ένα λεπτό για να παραγγείλετε στο Starlink.com."

ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΑΝΑΓΝΩΣΗ
Το SpaceX θα προσφέρει Starlink δημόσια beta σε έξι μήνες, λέει ο Musk
Οι δοκιμαστές beta καλούνται να "αφιερώσουν κατά μέσο όρο 30 λεπτά έως 1 ώρα την ημέρα, δοκιμάζοντας τις Υπηρεσίες Starlink και παρέχοντας σχόλια σε περιοδική βάση", σύμφωνα με τους όρους υπηρεσίας. "Τα αιτήματα ανατροφοδότησης από το SpaceX θα λάβουν τη μορφή ερευνών, τηλεφωνικών κλήσεων, μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και άλλων μέσων. Η μη συμμετοχή σας μπορεί να οδηγήσει σε τερματισμό της συμμετοχής σας στο Πρόγραμμα Beta και πρέπει να επιστρέψετε το Κιτ Starlink." Οι δοκιμαστές beta δεν θα επιτρέπεται να μοιράζονται τίποτα σχετικά με τη χρήση της υπηρεσίας δημοσίως.


Ο δρομολογητής εγκρίθηκε από την FCC
Εκτός από τα τερματικά χρήστη που λαμβάνουν σήματα από το διάστημα, οι πελάτες Starlink θα χρειαστούν έναν δρομολογητή για την παροχή Wi-Fi στα σπίτια τους. Η SpaceX αυτή την εβδομάδα έλαβε την έγκριση της FCC για τον δρομολογητή Starlink, αλλά οι φωτογραφίες του δρομολογητή δεν είναι ακόμη δημόσιες λόγω αιτήματος εμπιστευτικότητας.


Ένα αρχείο FCC αναφέρει ότι ο δρομολογητής είναι διπλής ζώνης, υποστηρίζοντας μεταδόσεις 2,4GHz και 5GHz. Υποστηρίζει το πρότυπο 802.11ac Wi-Fi με ρυθμούς μεταφοράς δεδομένων έως και 866,7Mbps, εκτός από παλαιότερα πρότυπα, συμπεριλαμβανομένων των 802.11b, 802.11a / g και 802.11n.

πηγη:Εικόνα καταχώρησης από το SpaceX
επιμέλεια μετάφραση: /7spymania.blogspot.com/
Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com