Translate

Ο Τραμπ λέει ότι οι πληροφορίες δεν βρήκαν αξιόπιστες αναφορές για ρωσικά ποσά σε μαχητές που συνδέονται με ταλιμπάν

Ντόναλντ Τραμπ - Βικιπαίδεια

Ο Πρόεδρος Τραμπ είπε αργά την Κυριακή ότι   πληροφορίες για μια ρωσική στρατιωτική μονάδα κατασκοπείας που προσέφερε χρήματα σε μαχητές που συνδέονται με ταλιμπάν για να επιτεθούν σε δυνάμεις συνασπισμού στο Αφγανιστάν,
συμπεριλαμβανομένων των αμερικανικών στρατευμάτων, δεν έχουν βάση, επειδή αξιωματούχοι των ΗΠΑ δεν τις έκριναν αξιόπιστες.

«Η Intel μόλις μου ανέφερε ότι δεν βρήκαν αυτές τις πληροφορίες αξιόπιστες και ως εκ τούτου δεν το ανέφεραν σε εμένα ή στο @VP», δήλωσε ο Τραμπ σε ένα tweet, αναφερόμενος στον Αντιπρόεδρο Πενς. Πρόσθεσε ότι θεωρεί τέτοιες αναφορές «πιθανώς μια άλλη τεχνητή Russia Hoax» που διαδόθηκε από το «Fake News ... θέλοντας να κάνει τους Ρεπουμπλικάνους να φαίνονται άσχημα !!!»

Νωρίτερα την Κυριακή, ο Τραμπ είχε κάνει tweet ότι δεν είχε ενημερωθεί για τις πληροφορίες, αλλά έκανε λίγα για να διευκρινίσει εάν η διοίκηση αρνείται ότι υπήρχε η αξιολόγηση ή απλώς αρνούμενη ότι γνώριζε τίποτα γι 'αυτήν.

Οι ρωσικές δωρεές σε μαχητές που συνδέονται με ταλιμπάν οδήγησαν σε θάνατο αμερικανικών στρατευμάτων, σύμφωνα με εκτιμήσεις πληροφοριών

Η Washington Post ανέφερε την Κυριακή ότι οι ρωσικές πιστώσεις που προσφέρθηκαν σε μαχητές που συνδέονται με ταλιμπάν για να σκοτώσουν δυνάμεις συνασπισμού στο Αφγανιστάν πιστεύεται ότι είχαν ως αποτέλεσμα το θάνατο αρκετών μελών της υπηρεσίας των ΗΠΑ, σύμφωνα με πληροφορίες που συλλέχθηκαν από τις στρατιωτικές ανακρίσεις των αμερικανικών στρατιωτών τους τελευταίους μήνες.

"Το Imperative Congress φτάνει στο κάτω μέρος των πρόσφατων αναφορών των μέσων ενημέρωσης ότι οι ρωσικές μονάδες GRU στο Αφγανιστάν έχουν προσφερθεί να πληρώσουν τους Ταλιμπάν για να σκοτώσουν Αμερικανούς στρατιώτες με στόχο να ωθήσουν την Αμερική έξω από την περιοχή", ανέφερε ο Graham.

Τη Δευτέρα το πρωί, η πρόεδρος της Βουλής Νάνσυ Πελόσι (D-Calif.) Είπε ότι είχε γράψει σε ανώτερους αξιωματούχους των ΗΠΑ ζητώντας ενημέρωση για όλα τα μέλη του Σώματος σχετικά με αυτό που χαρακτήρισε ως «σημαντική απειλή για τα αμερικανικά στρατεύματα και τους συμμάχους μας».

«Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι: ενημερώθηκε ο Πρόεδρος και, εάν όχι, γιατί όχι και γιατί δεν ενημερώθηκε το Κογκρέσο», είπε η Πελόζι στην επιστολή της, αντίγραφο της οποίας κυκλοφόρησε από το γραφείο της. "Το Κογκρέσο και η χώρα χρειάζονται απαντήσεις τώρα."

Πρόσθεσε ότι θέλει να μάθει «ποιες επιλογές είναι διαθέσιμες για να λογοδοτήσει η Ρωσία».

Ο γραμματέας Τύπου του Λευκού Οίκου Kayleigh McEnany είπε κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής εμφάνισης τη Δευτέρα το πρωί στο Fox News ότι οι νομοθέτες θα ενημερωθούν για την κατάσταση αργότερα μέσα στην ημέρα, προσθέτοντας, "Νομίζω ότι αυτό θα καθαρίσει πολλές από τις ψευδείς αναφορές."

Δεν διευκρίνισε ποια μέλη του Κογκρέσου θα ενημερωθούν, και ανώτεροι βοηθοί ηγετών του Κογκρέσου και νομοθέτες που έχουν ανατεθεί σε βασικές επιτροπές, και από τις δύο πλευρές του διαδρόμου, δήλωσαν ότι δεν γνωρίζουν κανένα σχέδιο στο έργο.

Η McEnany δήλωσε ότι οι αναφορές των μέσων ενημέρωσης βασίστηκαν σε «φερόμενες πληροφορίες που δεν ενημερώθηκαν ποτέ στον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών» και επέκρινε τα μέσα ενημέρωσης για «εκτροπή» ψευδών πληροφοριών.

Ο McEnany είπε ότι στην πράξη, ο Trump ενημερώνεται μόνο για τις πληροφορίες που διαπιστώνεται ότι είναι «επαληθεύσιμες και αξιόπιστες».

Ξεχωριστά τη Δευτέρα, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ένοπλων Υπηρεσιών House Smith Adam Smith (D-Wash.) Ζήτησε «λεπτομερείς απαντήσεις» από το Υπουργείο Άμυνας για την ομάδα του.

"Ο αμερικανικός λαός - και τα μέλη των υπηρεσιών μας - αξίζουν να γνωρίζουν την αλήθεια για το τι γνώριζε ο Λευκός Οίκος για αυτές τις ρωσικές επιχειρήσεις που μπορεί να είχαν ως αποτέλεσμα άμεσα τους θανάτους των αμερικανών μελών της υπηρεσίας", δήλωσε ο Smith σε δήλωση. «Πρέπει να μάθουμε ακριβώς τι ήταν γνωστό και πότε ήταν γνωστό ότι λογοδοτούσαν οι αρμόδιοι διοικητικοί υπάλληλοι και η ρωσική κυβέρνηση».
washingtonpost.com - /7spymania
Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com