Translate

ΗΠΑ: Οι νομοθέτες του Μισισιπή δρομολογούν την διαδικασία για να αφαιρέσουν το Ομόσπονδο έμβλημα των Νοτίων από την κρατική σημαία



Η σημαία της πολιτείας του Μισισιπή κυματίζει μπροστά από τον θόλο του κρατικού Καπιτώλιο του Μισισιπή στις 10 Ιανουαρίου 2019. Οι νομοθέτες έχουν ανοίξει το δρόμο για τη νομοθεσία για την αφαίρεση και την αντικατάσταση της σημαίας.

Brandon Dill / The Washington Post μέσω Getty Images
Οι νομοθέτες στο Μισισιπή άνοιξαν τον δρόμο για να αφαιρέσουν το έμβλημα μάχης της Συνομοσπονδίας από την κρατική σημαία το Σάββατο.

Η κρατική Βουλή και η Γερουσία ενέκριναν και τα δύο ένα ψήφισμα για την αναστολή των νομοθετικών προθεσμιών και τη θέσπιση ενός νομοσχεδίου για την αναδιάρθρωση της σημαίας από την επιτροπή των 126 ετών. Η συζήτηση αναμένεται την Κυριακή και αναμένεται να περάσει.

Ο Ρεπουμπλικανός Κυβερνήτης Tate Reeves λέει ότι θα το υπογράψει στο νόμο.

"Το επιχείρημα σχετικά με τη σημαία του 1894 έχει γίνει τόσο διχαστικό όσο η ίδια η σημαία και ήρθε η ώρα να την τερματίσουμε", έγραψε ο Reeves σε δημοσίευση στο Facebook το Σάββατο. "Αν μου στείλουν ένα λογαριασμό αυτό το Σαββατοκύριακο, θα το υπογράψω."

Ο Ριβς είχε από καιρό αντιταχθεί στην ιδέα της αλλαγής του κρατικού συμβόλου, το οποίο φέρει τη σημαία μάχης της Ομοσπονδίας στην επάνω αριστερή γωνία, εκτός εάν ψηφίστηκε από τους Μισισιπή. Το 2001, οι ψηφοφόροι στην πολιτεία είχαν ακριβώς αυτή την ευκαιρία, αλλά τελικά ψήφισαν να διατηρήσουν τη σημαία όπως σχεδιάστηκε.

"Αλλάζοντας τη σημαία μας, δεν εγκαταλείπουμε τις ιδρυτικές μας αρχές", δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Pro Tempore Jason White πριν από την ψηφοφορία, σύμφωνα με την The Washington Post. "Τους αγκαλιάζουμε πληρέστερα κάνοντας το σωστό. Δεν απομακρυνόμαστε πιο μακριά από τα οράματα των Ιδρυτών Πατέρων μας. Κινούμαστε πιο κοντά σε αυτούς. Δεν καταστρέφουμε την κληρονομιά μας, την εκπληρώνουμε."

Το ψήφισμα ζητά την άμεση αφαίρεση της τρέχουσας σημαίας και μια επιτροπή να σχεδιάσει μια νέα σημαία στην οποία θα αφαιρεθούν όλα τα σύμβολα της Ομοσπονδίας και θα προστεθούν οι λέξεις "In God We Trust". Ο νέος σχεδιασμός θα τεθεί σε δημόσια ψηφοφορία τον Νοέμβριο. Εάν οι ψηφοφόροι το απορρίψουν, η επιτροπή θα προσπαθήσει ξανά.

"Η αλλαγή είναι δύσκολη", δήλωσε το Σάββατο ο Πρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Σώματος Φίλιπ Γκουν, σύμφωνα με τον Μισισιπή Κλάριον-Λίτζερ. "Οι άνθρωποι πρόκειται να αντισταθούν αρχικά, αλλά νομίζω ότι με την πάροδο του χρόνου θα αποδειχθεί ότι αυτή ήταν η σωστή απόφαση. Είμαστε έτοιμοι να αξιοποιήσουμε πλήρως τις δυνατότητές μας τώρα."

Έρχεται καθώς απαγορεύονται, αφαιρούνται και μεταμορφώνονται σε ολόκληρο το έθνος ομόσπονδα μνημεία μετά από διαδηλώσεις και διαδηλώσεις που ξέσπασαν ως απάντηση στον συστημικό ρατσισμό εναντίον των Μαύρων Αμερικανών. Η NASCAR απαγόρευσε τη σημαία της Συνομοσπονδίας σε όλες τις εκδηλώσεις της, οι διαδηλωτές ανέτρεψαν ένα άγαλμα του Στρατηγού Albert Pike στην Ουάσιγκτον, DC, καλλιτέχνες και διαδηλωτές μετέτρεψαν ένα μνημείο Συνομοσπονδίας στο Ρίτσμοντ, Va. ονόματα και αφαίρεση συμβόλων Συνομοσπονδίας.

"Δεν πρέπει να είμαστε υπό ψευδαίσθηση ότι η ψηφοφορία στο Καπιτώλιο είναι το τέλος αυτού που πρέπει να γίνει - η δουλειά που έχουμε μπροστά μας είναι να φέρουμε το κράτος μαζί και σκοπεύω να δουλέψω νύχτα και μέρα για να το κάνω", έγραψε ο Reeves στο Facebook το Σάββατο.

"Θα είναι πιο δύσκολο από την ανάκαμψη από ανεμοστρόβιλους, πιο δύσκολο από τις ιστορικές πλημμύρες, πιο δύσκολο από τη διαφθορά των πρακτορείων, ή ταραχές φυλακών ή την ερχόμενη σεζόν τυφώνα - ακόμη πιο δύσκολο από το να πολεμήσουμε τον Κοροναϊό."
.npr.org/  -//7spymania.blogspot.com/

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com