Translate

Η πρώτη συναυλία στην Όπερα της Βαρκελώνης στην μετά κορωνοϊού εποχή έγινε με θεατές…φυτά!



Η Όπερα Liceu της Βαρκελώνης άνοιξε ξανά τις πύλες της, έπειτα από περίπου τρεις μήνες λουκέτου που μπήκε λόγω της πανδημίας του νέου κορωνοϊού.
Τα φώτα έσβησαν, η αυλαία σηκώθηκε και η μουσική ξεκίνησε – όλα τα σημάδια της κανονικής ζωής που επέστρεψε στην όπερα Liceu της
Βαρκελώνης– μόνο που αντί για θεατές, τα καθίσματα ήταν γεμάτα με…φυτά.(sic)Oι συνειρμοί δικοίσας!!!
Τα 2.292 φυτά, που αποτελούνταν από φίκους και φοίνικες, πήραν τη θέση τους στα πολυτελή βελούδινα καθίσματα και το καταπράσινο χρώμα τους ερχόταν σε αντίθεση με τους περίτεχνους χρυσούς κίονες, δημιουργώντας ένα μοναδικό σκηνικό.
Σε αυτό το ήσυχο, φυλλώδες «κοινό», ένα κουαρτέτο εγχόρδων έπαιξε το έργο του Τζιάκομο Πουτσίνι «Crisantemi», ενώ η συναυλία αυτή μεταδόθηκε και σε livestreaming, προκειμένου να μπορέσουν να την παρακολουθήσουν όσοι ήθελαν διαδικτυακά.
Πρόθεση ήταν να αναδειχθεί το παράδοξο της εποχής του κοροναϊού που βιώνει ο άνθρωπος, όπου η φύση πήρε πάλι την θέση της και τον χώρο της από τους ανθρώπους.
Τα φυτά που «απόλαυσαν» αυτή την ιδιαίτερη συναυλία θα δοθούν σε γιατρούς και νοσηλευτές που ήταν στην πρώτη γραμμή της «μάχης» εναντίον του κορωνοϊού.
Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com